JADŁOSPIS 4-10-2021
Lp | I i II śniadanie | Obiad | Zupa | Podwieczorek |
Poniedziałek 4,10
|
Lane kluski na mleku. Pieczywo mieszane z masłem i ser mozzarela, ogórek kiszony Herbatka z cytryną.
D/ Kaszka b/m, b/masła II: jabłko, winogrono b. A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja |
Kasza bulgur posypana natką pietruszki. Potrawka z filetu drobiowego w sosie ziołowym. Marchew z groszkiem na jarzynkę. Sur. z kapusty kiszonej z jabłkiem, marchewką, cebulką i oliwą. Kompot owocowy
A: mleko (w tym laktoza), gluten |
Zupa z fasolki kolorowej z ziemniakami, ziołami prowansalskimi, koperkiem i oliwą.
A: seler |
Koktajl jogurtowo – kefirowy z truskawkowo- brzoskwiniowy. Herbatniki mini zoo, woda
D/mus morelowy z mango, chrupki, woda A: mleko (w tym laktoza) |
Wtorek
5,10 |
Płatki jaglane pełnoziarniste na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem i paseczkami czerwonej papryki. Herbata owocowa.
D/Kaszka b/m, b/masła, dżem II: winogrono b., jabłko A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja |
Zielone puree ziemniaczane. Paluszki z ryby dorsz.. Fasola żółta na jarzynkę. Sur. selera naciowego. Kompot porzeczkowy.
A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja , seler, ryba |
Zupa pomidorowa z ryżem jaśminowym, bazylią, natką pietruszki i oliwą,
A: seler |
Budyń śmietankowy z suszoną żurawiną i konfiturą malinową. Woda
D/deser malinowy z suszoną żurawiną, woda A:mleko (w tym laktoza)
|
Środa
6,10 |
Kawa zbożowa. Pieczywo mieszane z masłem, plasterkiem polędwicy wieprzowej i wiórkami ogórka małosolnego. Woda.D/ Kaszka b/m, b/masła
II: jabłko, banan A: Gluten, mleko (w tym laktoza) |
Makaron czterojajeczny z twarożkiem na słodko. Mus borówkowy na ciepło. Surówka z tartej marchewki z oliwą. Kompot wiśniowy
A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, oliwą i natką pietruszki
A: seler |
Sałatka jarzynowa z jajem gotowanym, kukurydzą, groszkiem i jogurtem. Napój owocowy. D/sałatka jarzynowa bez jogurtu A:mleko (w tym laktoza), jaja
|
Czwartek
7,10 |
Kasza orkiszowa na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, wiórkami sera żółtego i plasterkiem rzodkiewki. Mięta. D/Kaszka b/m, b/masła, wędlina II: śliwka, jabłko A: Gluten, mleko (w tym laktoza)
|
Ziemniaki z koperkiem. Klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym. Buraczki na jarzynkę. Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i marchewką, szczypiorkiem i oliwą. Kompot porzeczkowy.
A: Gluten, jaja |
Zupa z zielonego groszku z płatkami ryżowymi, natką pietruszki i oliwą
A: Gluten, seler |
Muffinki z jabłkiem i orzechem laskowym. Koktajl z borówkami na bazie maślanki i mleka orkiszowego. Woda
D/ koktajl borówkowo – orkiszowy, woda, chrupki A: mleko (w tym laktoza), gluten, jaja |
Piątek
8,10 |
Makaron mini na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Pasta warzywna z cieciorki i marchewki z plasterkiem pomidora i szczypiorkiem. Rumianek.
D/Kaszka b/m, b/masła II: jabłko, kiwi A: Gluten, mleko (w tym laktoza) |
Kasza jęczmienna z koperkiem. Kotleciki rybne z łososia w lekkim sosie chrzanowym. Kabaczek na jarzynkę. Sur. z czerwonej kapusty z jabłkiem i jogurtem. Kompot morelowy.
A: mleko (w tym laktoza), jaja |
Zupa z bobu z ziemniakami, natką i oliwą.
A:seler |
Twarogowa pianka z czereśnią, śliwką i rodzynkami. Biszkopciki. Ciepłe mleko do picia.
D/deser czereśniowo – śliwkowy z rodzynkami, woda A: mleko (w tym laktoza) |