Jadłospis | Żłobek nr 44

Jadłospis -23-27.11.2020

Jadłospis 23 – 27.11.2020

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
23.11.2020 Kasza manna na mleku (d/kaszka bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora); jajecznica z pomidorem; napar imbirowy z pomarańczą

II śniadanie:  jabłka, banany, mandarynki

Kawałki indyka w sosie słodko – kwaśnym z warzywami; ryż jaśminowy; surówka colesław z jogurtem (d/oliwa z oliwek); kompot owocowy Zupa krem porowo – ziemniaczana z groszkiem zielonym i grzankami Ciasto marchewkowe; ciepłe mleko (d/napój ryżowy)
24.11.2020  

 

 

 

Kakao na mleku (d/kaszka bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora); pasta z soczewicy z pestkami dyni; ogórek kiszony; napój rumiankowy

II śniadanie: jabłko, winogrona, gruszki

Kotlety mielone wieprzowe; ziemniaki; buraczki zasmażane;  surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka; kompot owocowy Zupa kalafiorowa z kaszą pęczak i koperkiem Twarożek z owocami i herbatnikiem (d/przecier owocowy, chrupki kukurydziane)
25.11.2020  

 

 

 

Płatki gryczane na mleku(d/kaszka bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora),  sałatą, wędliną i ogórkiem świeżym; herbata miętowa

II śniadanie: kiwi, śliwka, mandarynka

 

 

 

 

Talarki z dorsza w sosie koperkowym; kasza gryczana niepalona; paski marchewki i cukinii z masłem i sezamem; surówka z sałaty lodowej, kukurydzy i pomidora z oliwą; kompot owocowy

 

 

Zupa krem z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym i natką pietruszki

 

Gofry z cukrem pudrem; maślanka truskawkowa (d/napój roślinny)

 

 

 

 

 

 

26.11.2020

 

 

 

 

 

Płatki jęczmienne na mleku (d/kaszka bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora); pasta z mozzarelli i suszonych pomidorów (d/dżem), ogórek kiszony; herbata ziołowo – owocowa

II śniadanie: banan, winogrona, jabłka

 

 

 

 

 

 

Leczo warzywne z wołowiną; kasza kus kus; surówka z marchewki i selera z jogurtem (d/oliwa); kompot owocowy

 

 

 

 

 

 

Kapuśniak z ziemniakami

 

 

 

 

 

 

Jogurt grecki z orzechami polany musem malinowym (d/przecier owocowy)

27.11.2020 Zacierki na mleku (d/kaszka bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora); twarożek z czarnuszką i pomidorem (d/wędlina); napar miodowo – imbirowy

II śniadanie: gruszka, khaki

Paluszki rybne; ziemniaki puree; szpinak zasmażany; pomidorki koktajlowe ze szczypiorkiem i oliwą;  kompot owocowy Zupa brukselkowa z kaszą jaglaną Wafle z dżemem; mleko do picia (d/napój ryżowy)

 

Przejdź do treści