Jadłospis 23 – 27.11.2020
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
23.11.2020 | Kasza manna na mleku (d/kaszka bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora); jajecznica z pomidorem; napar imbirowy z pomarańczą
II śniadanie: jabłka, banany, mandarynki |
Kawałki indyka w sosie słodko – kwaśnym z warzywami; ryż jaśminowy; surówka colesław z jogurtem (d/oliwa z oliwek); kompot owocowy | Zupa krem porowo – ziemniaczana z groszkiem zielonym i grzankami | Ciasto marchewkowe; ciepłe mleko (d/napój ryżowy) |
24.11.2020 |
Kakao na mleku (d/kaszka bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora); pasta z soczewicy z pestkami dyni; ogórek kiszony; napój rumiankowy II śniadanie: jabłko, winogrona, gruszki |
Kotlety mielone wieprzowe; ziemniaki; buraczki zasmażane; surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka; kompot owocowy | Zupa kalafiorowa z kaszą pęczak i koperkiem | Twarożek z owocami i herbatnikiem (d/przecier owocowy, chrupki kukurydziane) |
25.11.2020 |
Płatki gryczane na mleku(d/kaszka bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora), sałatą, wędliną i ogórkiem świeżym; herbata miętowa II śniadanie: kiwi, śliwka, mandarynka |
Talarki z dorsza w sosie koperkowym; kasza gryczana niepalona; paski marchewki i cukinii z masłem i sezamem; surówka z sałaty lodowej, kukurydzy i pomidora z oliwą; kompot owocowy |
Zupa krem z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym i natką pietruszki |
Gofry z cukrem pudrem; maślanka truskawkowa (d/napój roślinny) |
26.11.2020 |
Płatki jęczmienne na mleku (d/kaszka bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora); pasta z mozzarelli i suszonych pomidorów (d/dżem), ogórek kiszony; herbata ziołowo – owocowa II śniadanie: banan, winogrona, jabłka |
Leczo warzywne z wołowiną; kasza kus kus; surówka z marchewki i selera z jogurtem (d/oliwa); kompot owocowy |
Kapuśniak z ziemniakami |
Jogurt grecki z orzechami polany musem malinowym (d/przecier owocowy) |
27.11.2020 | Zacierki na mleku (d/kaszka bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora); twarożek z czarnuszką i pomidorem (d/wędlina); napar miodowo – imbirowy
II śniadanie: gruszka, khaki |
Paluszki rybne; ziemniaki puree; szpinak zasmażany; pomidorki koktajlowe ze szczypiorkiem i oliwą; kompot owocowy | Zupa brukselkowa z kaszą jaglaną | Wafle z dżemem; mleko do picia (d/napój ryżowy) |