Jadłospis | Żłobek nr 44

Jadłospis 28.09.2020- 2.10.2020

DATA I i II ŚNIADANIE DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

28.09.2020

Kluseczki lane owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztecik z selera i batatów, plasterki ogórka kiszonego, herbatka miętowa. Melon Indyk po meksykańsku, kasza kuskus, mizeria z koperkiem i jog. greckim, kompot z owoców egzotycznych Zupa z bobu  z batatami Budyń kakaowy z gruszkami, ciasteczka kokosowe.
Wtorek 29,09,2020 

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  twarożek z rzodkiewką kiełkami słonecznika i szczypiorkiem, plasterki ogórka zielonego, herbata z limonką, imbirem i miodem,  maliny, winogrona

Pieczeń cielęco-wołowa w sosie śmietanowo-ziołowym, kasza bulgur, surówka z pomidorów, sałaty rzymskiej z dymką, prażonym słonecznikiem,  dynią i oliwą z oliwek, kalafior gotowany, kompot gruszkowo-jabłkowy

 

 

 

Zupa z ciecierzycy z curry, ziemniakami i mleczkiem kokosowym
Makaron pełnoziarnisty z jogurtem waniliowym i musem z czerwonych owoców, mleko do picia

 

Środa

30.09.2020

 

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą karbowaną, mozarellą, pomidorem i świeżą bazylią, herbata owocowa Sałatka owocowa

Klopsiki drobiowe w lekkim sosie chrzanowym, bataty pieczone z ziołami, surówka z białej rzodkwi z brzoskwinią, jabłkiem i jog. greckim, buraczki gotowane, kompot malinowo-truskawkowy
. Zupa kukurydziana z ryżem pełnoziarnistym

 

Ciasto marchewkowe z bakaliami, napój mleczno- migdałowy
Czwartek

1.10.2020

 

Kaszka mleczno- ryżowa bananowa, pieczywo mieszane z masłem, sałatą masłową, szynką wieprzową i papryką żółtą i czerwoną, herbata owocowa, kiwi, maliny

Spaghetti z czerwoną  soczewicą z pomidorami i świeżą bazylią, makaron spaghetti, surówka z cykorii białej z morelą suszoną, jabłkiem i jog. greckim, kompot żurawinowo-malinowy
Kapuśniak  z ziemniakami

Sernik na zimno z malinami na biszkoptach, napój sojowy

Piątek

2.10.2020

 

Płatki  orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami i czosnkiem, rumianek, plasterki rzodkiewki,  Jogurt bananowy, brzoskwinie płaskoowocowe.

Dorsz po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórka kiszonego z szalotką. Kompot owocowy.

Zielona zupa ze szpinaku i jarmużu z makaronem Waniliowy ryż na mleku z musem jeżynowym, daktylami  i miodem,
Przejdź do treści