Jadłospis - Żłobek 44 | Żłobek nr 44

Jadłospis 5-9.10.2020

DATA I i II ŚNIADANIE DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

05,10.2020

Kawa orkiszowa na mleku modyfikowanym, pieczywo mieszane z masłem, pasta  z fasolki czerwonej, awokado, kolorowa papryka, kełki lucerny.

II. winogrono jasne i ciemne

Ryż jaśminowy na sypko, kurczak w sosie słodko kwaśnym, surówka z selera naciowego, kukurydza, rodzynki. Kompot z owoców mieszanych. Zupa krem kalafiorowym z ziemniakami, prażone pestki dyni, zabielana z zieleniną natką. Jogurt truskawkowo- malinowy z wanilią, nasiona chia, chrupki kukurydzine.
Wtorek 06.10,2020 

Płatki orkiszowe-żytnie na mleku , kanapki z masłem sałata , ser żółty, pomidor malinowy.

Mięta z cytryną.

II. Banany, jeżyny.

Puree z batatów, z koperkiem, klopsiki wieprzowe w sosie pomidorow0- bazyliowym, jarzynka z mini marchewki, surówka  z kalarepy z suszona śliwką i jogurtem.

 

 

 

Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym, pestki słonecznika, zabielana z natką.
Placuszki kokosow- drożdżowe z jabłkiem. Napój migdałowy.

 

Środa

07.10.2020

 

Płatki jaglane na mleku, bułeczka z masłem, Twarożek z ogórkiem św,i rzodkiewką.

Herbata  z miodem i cytryną.

II. Kiwi, melon

Makaron pełnoziarnisty, paprykowy sos z pulpetami z indyka, jarzynka z szpinaku, surówka z pora z kukurydzą, jabłkiem, jogurtem koperkiem.

kompot malinowo-truskawkowy

 

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami,  z kleksem z jogurtu.

Waniliowy mus  z kaszy manny na mleku z żurawiną, brzoskwiniami.
Czwartek

08.10.2020

 

Kaszka kukurydziana na mleku, trójkąciki z pieczywa z masłem, wędlina plasterki rzodkiewki, sałata karbowana.

Syrop owocowy do picia.

II. Gruszka, winogrono.

Ziemniaki z kotlecikiem mięsnym w sosie koperkowym, jarzynka z brokułów z orzechami pini, surówka z marchewki z brzoskwinią i jogurtem. kompot żurawinowo-malinowy
Zupa pomidorowa z makaronem czterojajecznym, zabielana mleczkiem kokosowym z natką.
Kisiel owocowy

z tartym jabłkiem

i biszkopt.

Piątek

09.10.2020

 

Zacierki ryżowo- gryczane na mleku, pieczywo mieszane z pastą  z soczewicy, suszonych pomidorów, oliwek, ogórek kiszony.

Ziemniaki puree z oliwą koperkiem, paluszki z łososia w sezamie, jarzynka z zielonego groszku, surówka z buraczków i jabłka. Kompot owocowy.

Zupa jarzynowa z kolorowym makaronem, zieloną natką. Deser serowo- bananowy z kawałkami czekolady i wiórków kokosowych, Wafelki.,
Przewiń do góry
Przejdź do treści