Jadłospis - Żłobek 26 | Żłobek nr 26

Jadłospis 24.10-28.10.2022

 DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD ZUPA/PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

24.10.2022

Makaron literki na mleku /kaszka b/mleczna.

Pieczywo mieszane z masłem/florą, pasta z fasolki i jajka ze szczypiorkiem i pomidorem

Lekka herbatka

II śniadanie: jabłko, winogrono, woda źródlana

Jeżyki wieprzowe w sosie pieczeniowym

Kasza jęczmienna wiejska

Szpinak z jajkiem

Surówka z marchwi i jabłka z chrzanem i jogurtem

Kompot z ananasa, kiwi i jagody

Grochówka z ciecierzycy z ziemniakami i natką pietruszki

Puszysty deser z jogurtu i maślanki z wanilią, mango i mix płatkami.

Alergeny Mleko w tym laktoza, gluten, jajko Gluten, mleko w tym laktoza, jajko Seler, gluten, jajko, mleko w tym laktoza
WTOREK

25.10.2022

Kluseczki kukurydziano- pszenne na mleku /kaszka b/mleczna.

Pieczywo mieszane z masłem/florą, twarożek ziołowy

Lemoniada pomarańczowa z imbirem i limonką

II śniadanie: banan, jabłko, woda źródlana

Pulpety z mięsa mieszanego w sosie warzywnym

Kasza kuskus

Cukinia gotowana

Surówka z buraka, szczypiorku z oliwką

Kompot gruszkowo – malinowy

Kartoflanka z natką pietruszki

Szarlotka posypane cukrem pudrem

Mleko

Alergeny Mleko w tym laktoza, gluten Gluten, mleko w tym laktoza Seler, mleko w tym laktoza, gluten
ŚRODA 26.10.2022
Kakao na mleku/ napój ryżowy

Pieczywo mieszane z masłem/florą, szynka z kurczaka wędzona, ogórek zielony i szczypiorek.

II śniadanie: jabłko, melon, woda źródlana

Pieczony łosoś w sosie koperkowym

Ziemniaki puree z koperkiem

Brukselka duszona z masełkiem

Surówka z selera z rodzynkami i marchewki z jogurtem / oliwką

Kompot  śliwkowy z goździkami

Zupa jarzynowa z kaszą kukurydzianą i natką pietruszki

Shake na bazie maślanki, jogurtu i kefiru  z brzoskwinią

Biszkopty

Alergeny Mleko w tym laktoza, gluten Gluten, jaj, ryba Seler, gluten, jajo, mleko w tym laktoza
CZWARTEK 27.10.2022
Mix płatków na mleku/kaszka b/mleczna.

Pieczywo mieszane z masłem/florą, pasta z pieczonej dyni z jajkiem i  ogórkiem kiszonym

Mięta do picia

II śniadanie: jabłko, gruszka,  woda źródlana

Makaron z sosem bolońskim z kuleczkami drobiowymi

Surówka z papryki czerwonej, kukurydzy i koperku z sosem vinegret

Kompot z mieszanych owoców. ( malina, kiwi )

Kapuśniak i ziemniakami posypany natką pietruszki

Ciasto szpinakowe przekładane twarożkiem

Bawarka

Alergeny Mleko w tym laktoza, gluten Gluten, mleko w tym laktoza Seler, mleko w tym laktoza, jajo, gluten
PIĄTEK 28.10.2022
Kasza jaglana na mleku /kaszka b/mleczna.

Pieczywo mieszane z masłem/florą,

Ser żółty z papryką czerwoną

Herbatka malinowa.

II śniadanie: jabłko, kiwi, woda źródlana

Racuszki z mintaja z sosem imbirowo-cytrynowym

Ziemniaki gotowane

Buraczki z masełkiem posypane tartym jajkiem

Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem z oliwką

Kompot z mango

Zupa toskańska z płatkami ryżowymi

Sałatka owocowa

Chrupki kukurydziane

Herbatka z cytryną

Mleko w tym laktoza, gluten, jajko Gluten, mleko w tym laktoza, jajko Seler, glutem, jajko, mleko w tym laktoza

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przewiń do góry
Przejdź do treści