Jadłospis | Żłobek nr 27

Jadłospis 1-12.02.21 r.

Data Śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
1.02 Kakao na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, szynka wp., papryka czerwona, banan, herbata owocowa Ziemniaki z koperkiem, medaliony drobiowe w sosie pomidorowym, surówka z kapusty kiszonej i jabłka z oliwą z oliwek, marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy Zupa brokułowa z płatkami jęczmiennymi i natką, zabielana jogurtem greckim Budyń czekoladowy z polewą wiśniową, herbatniki mini zoo
Alergeny Gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), jajko, seler, gorczyca Seler, jajko, gluten (pszenica), mleko ( w tym laktoza), dwutlenek siarki Seler, gluten (jęczmień), mleko (w tym laktoza) mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica)
2.02 Płatki owsiane na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, sałata, ogórek świeży, winogrono ciemne, jabłko, napój owocowy Makaron kolorowy rurki, kotlet jajeczny, surówka z pomidorów ze szczypiorkiem i oliwą z oliwek, kapusta włoska duszona z dymką, kompot śliwkowy Zupa z cieciorki  z batatami i kolendrą Deser serowy z brzoskwiniami, posypką z suszonych owoców i amarantusa
Alergeny Gluten (pszenica, żyto, owies), mleko (w tym laktoza) Seler, jajko, gluten (pszenica), mleko ( w tym laktoza) Mleko (w tym laktoza), seler Mleko (w tym laktoza)
3.02 Płatki gryczane  na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta z pieczonego bakłażana z jajkiem i czosnkiem, ogórek kiszony, banany, mięta Ziemniaki puree z koperkiem, kotlet z ryby w sosie ziołowym, mizeria , dynia duszona z koperkiem i masłem, kompot malinowy Zupa wielowarzywna z jarmużem, ryżem i natką z dodatkiem oliwy z oliwek Ciasto piaskowe z borówką amerykańską, kawa zbożowa na mleku
Alergeny Gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), jaja Seler, jajko, gluten (pszenica), mleko , ryba Seler Gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza), jaja
4.02 Płatki pszenne  na mleku, bułka wrocławska z serkiem waniliowym, pomarańcze, jabłka, mandarynki, herbata z cytryną słodzona cukrem trzcinowym Kasza jęczmienna z koperkiem, pulpecik drobiowy w sosie musztardowym, surówka z ogórka kiszonego i jabłka z oliwa z oliwek, kalafior duszony z masłem, kompot wiśniowy Zupa fasolowa z ziemniakami i natką Placuszki pszenno-orkiszowe z jabłkami, kefir z czereśniami
Alergeny Gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza) Seler, jajko, gluten (pszenica, jęczmień), mleko ( w tym laktoza), gorczyca Seler Mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, orkisz), jaja
5.02 Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, kiwi, jabłko, herbata owocowa Ziemniaki puree z koperkiem, zrazik wołowy w sosie greckim, surówka z marchewki z brzoskwinia i dodatkiem oleju z pestek winogron, brokuły gotowane z masłem, kompot porzeczkowy Zupa neapolitańska z makaronem mini muszelki i dodatkiem jogurtu greckiego Jogurt z truskawkami i płatkami kukurydzianymi
Alergeny Gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), jajko Seler, jajko, gluten (pszenica) Seler, mleko (w tym laktoza) Mleko (w tym laktoza)

 

 

 

 

 

8.02 Kluski lane orkiszowe na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  jajko w plasterkach, papryka żółta, banan, napój truskawkowy Kasza gryczana, gotowany na sypko z koperkiem , sznycelek w sosie greckim, surówka z selera i jabłka z jogurtem naturalnym , brukselka duszona z masłem , kompot porzeczkowy Kapuśniak z ziemniakami  i natką Miks jogurtowo-biszkoptowy na bazie jogurtu greckiego z morelami, herbata owocowa
Alergeny Gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), jajko, seler Seler, jajko, gluten (pszenica), mleko ( w tym laktoza) Seler, mleko ( w tym laktoza) Mleko (w tym laktoza), jaja, gluten (pszenica)
9.02 Płatki jęczmienne na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  pasta warzywna z natką, ogórek kiszony, winogrono jasne bezpestkowe , herbata owocowa Ziemniaki puree z koperkiem, klopsik cielęcy w sosie serowym , surówka z buraków i jabłek z oliwą z oliwek, cukinia duszona z masłem i koperkiem, kompot śliwkowy Zupa marchwianka z płatkami ryżowymi i natką Ciasto ucierane z jabłkiem,  mleko modyfikowane do picia
Alergeny Gluten (pszenica, żyto, jęczmień), mleko (w tym laktoza) Seler, jajko, gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza), mleko (w tym laktoza) Seler Gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza), jaja, mleko (w tym laktoza)
10.02 Makaron gwiazdki na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta z sera żółtego i jajka z natką, rzodkiewka, banan, lemoniada Kasza jęczmienna gotowana na sypko,  ryba w sosie tymiankowym, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, fasolka szparagowa duszona z masłem, kompot wieloowocowy Barszcz czerwony z ziemniakami i natką, zabielany mlekiem Twarożek truskawkowy z wafelkiem ryżowym, herbata z cytryną
Alergeny Gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), jajko Seler, jajko, gluten (pszenica), mleko ( w tym laktoza), ryba Mleko ( tym laktoza), seler Mleko (w tym laktoza)
11.02 Płatki jaglane na mleku, kanapki z bułki wrocławskiej, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor, melon, jabłko, napój miętowy Ziemniaki puree z koperkiem,   kulki z mięsa wieprzowego w sosie ziołowym, sałata z rzodkiewką i jogurtem naturalnym, buraczki duszone z masłem, kompot wiśniowy Zupa porowa z kaszą krakowską Racuszki drożdżowe z cukrem pudrem, maślanka z borówkami
Alergeny Gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), Seler, jajko, gluten (pszenica), mleko ( w tym laktoza) Seler Gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza), jajko
12.02 Mleczko waniliowe do picia, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  szynka drobiowa ogórek świeży, jabłko, herbata owocowa Ryż jaśminowy gotowana na sypko, pulpet z ryby w sosie pomidorowym,  surówka z rzodkwi i jabłka z rodzynkami i jogurtem naturalnym, szpinak duszony z masłem i czosnkiem, kompot wieloowocowy Zupa jarzynowa z  ziemniakami i natką, zabielana mlekiem Deser mleczny z kaszy manny z musem malinowym
Alergeny Gluten (pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), jaja Seler, jajko, gluten (pszenica, jęczmień), mleko (w tym laktoza), ryba Seler , mleko (w tym laktoza) Mleko (w tym laktoza)

 

 

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przejdź do treści