Żłobek nr 27

Jadłospis 15.02-19.02

Data Śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
15.02 Płatki jęczmienne na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica z kurczaka, ogórek kiszony, banan, napój malinowy Ziemniaki puree z koperkiem,  sznycelek drobiowy w sosie tymiankowym, surówka z kalarepki i jabłka z żurawiną suszoną, brokuły gotowane z masłem, kompot  porzeczkowy Krupnik z kaszą perłową i natką Pucharek jogurtowo-kukurydziany z kosteczką brzoskwinią
Alergeny Gluten(jęczmień, żyto, pszenica), mleko (w tym laktoza), seler, jaja, Gluten(pszenica), mleko ( w tym laktoza), jaja, seler, orzechy Mleko (w tym laktoza), gluten(jęczmień), seler Mleko (w tym laktoza)
16.02 Płatki owsiane na mleku,  kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  pasta z białej fasoli z majerankiem, pomidor, mango, jabłko, herbata owocowa Kasza kuskus gotowana na sypko, klopsiki w sosie pomidorowym, surówka z kapusty pekińskiej, selera  naciowego z kukurydzą i ananasem, z dodatkiem jogurtu greckiego,  buraczki duszone z masełkiem, kompot śliwkowy Zupa krem z kukurydzy z ziemniakami i natką z dodatkiem mleczka kokosowego Jabłka w cieście z mąki pszenno-orkiszowej, posypane cukrem pudrem, kakao
Alergeny Gluten(owies, żyto, pszenica), mleko (w tym laktoza), Gluten(pszenica), mleko, jaja, seler  seler Gluten(pszenica, orkisz), mleko (w tym laktoza), jaja
17.02 Makaron gwiazdki na mleku,  kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem  , gruszka, mięta Ziemniaki puree z koperkiem, pulpeciki z mięsa mieszanego w sosie serowym, surówka z ogórka kiszonego i jabłka z oliwą z oliwek, kalafior gotowany z masłem, kompot truskawkowy Zupa wielowarzywna z płatkami jęczmiennymi i natką, z dodatkiem oliwy z oliwek Budyń czekoladowy z polewą wiśniową i herbatnikiem
Alergeny Gluten(pszenica ,żyto), mleko (w tym laktoza), seler, jaja, ryba Gluten(pszenica), mleko ( w tym laktoza), jaja, seler Gluten(jęczmień), seler Gluten(pszenica), mleko (w tym laktoza), jaja
18.02 Mleko modyfikowane Bebiko,  kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  jajko w plasterkach, ogórek świeży, mandarynka, herbata z cytryną Ryż gotowany na sypko, leczo z papryki, pomidorów i cukinii z przecierem pomidorowym i cebulką, surówka z marchewki z oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy Barszcz czerwony z ziemniakami i natką z dodatkiem jogurtu greckiego Ciasto marchewkowe, kefir malinowy
Alergeny Gluten(pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza), jaja, seler, gorczyca Gluten(pszenica),seler Mleko (w tym laktoza), seler Gluten(pszenica), mleko (w tym laktoza), jaja
19.02 Płatki ryżowe na mleku,  kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, sałata, papryka czerwona, winogrono, herbata owocowa Ziemniaki puree z koperkiem, kotlecik z ryby w sosie prowansalskim, surówka z pomidorów ze szczypiorkiem z oliwa z oliwek, dynia duszona z imbirem i masłem, kompot malinowy Zupa koperkowa z kaszą jaglaną i natką Krem serowy z truskawkami, mieszanką suszonych owoców i orkiszem ekspandowanym
Alergeny Gluten(pszenica, żyto), mleko (w tym laktoza) Gluten(pszenica), mleko ( w tym laktoza), jaja, ryba, seler Seler  Mleko (w tym laktoza)

 

Przejdź do treści