Jadłospis - Żłobek 27 | Żłobek nr 27

Jadłospis 26-30.09.2022 r.

26.09 Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z sera mozzarella z ziołami prowansalskimi, pomidor, banan, herbata owocowa Ziemniaki puree z koperkiem, potrawka z kurczaka, surówka z pomidorów ze szczypiorkiem i oliwą z oliwek, puree z zielonego groszku z masłem i czosnkiem, kompot wiśniowy Krupnik jęczmienny z natką Deser jaglany z musem śliwkowym
Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto) Mleko,  gluten (pszenica), seler Seler, gluten (jęczmień) Mleko (w tym laktoza)
27.09 Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, ogórek świeży, śliwka, jabłko, mięta Kasza perłowa, kotlet z dorsza w sosie koperkowym, mizeria z jogurtem greckim, buraki duszone z masłem, kompot wieloowocowy Zupa brokułowa z ziemniakami i natką Racuszki z jabłkiem, kawa zbożowa na mleku
Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto) Mleko (w tym laktoza), jaja, gluten (pszenica, jęczmień), seler, ryba Seler Mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica), jaja
28.09 Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta humus, papryka żółta, brzoskwinia, herbata z cytryną Ziemniaki puree z koperkiem, kulki wieprzowe w sosie neapolitańskim, surówka z selera i jabłka z jogurtem naturalnym, szpinak gotowany z masłem i czosnkiem, kompot śliwkowy Zupa porowa z płatkami ryżowymi i natką Ciasto piaskowe z serem, maślanka truskawkowa
Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, jęczmień, żyto) Mleko (w tym laktoza), jaja, gluten (pszenica), seler Seler Mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica), jaja
29.09 Kakao, bułka wrocławska z masłem, twarożek truskawkowy, kiwi, jabłko, mięta Kasza kuskus,  zrazik wołowy w sosie chrzanowym, surówka z kalarepki i jabłka z jogurtem naturalnym, brokuł gotowany z masłem, kompot porzeczkowy Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką Deser jogurtowy z płatkami kukurydzianymi i suszonymi owocami
Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica) Mleko (w tym laktoza), jaja, gluten (pszenica), seler, jaja, Seler Mleko (w tym laktoza)
30.09 Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko w plasterkach, ogórek kiszony, jabłko, herbata owocowa Ziemniaki puree z koperkiem, kotlet z mintaja w sosie tymiankowym, surówka z sałaty, rzodkiewki i ogórka z jogurtem greckim, kalafior gotowany z masłem, kompot truskawkowy Zupa z fasolki szparagowej z zacierkami Kisiel malinowy, biszkopty
Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto), jaja Mleko (w tym laktoza), jaja, gluten (pszenica), seler, ryba Seler, jajko, gluten (pszenica) Gluten (pszenica), jaja

 

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

Przewiń do góry
Przejdź do treści