DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
ZUPA+DESER |
PONIEDZIAŁEK 02.11.2020 |
Kakao na mleku/ mleku ryżowym mieszane z masłem/ ramą, szynka wędzona wieprzowa, ogórek małosolny.
Jabłko, pomarańcza, woda.
|
Pulpecik z łososia w koperkowym sosie, kaszka kuskus, ze świeżą bazylią, marchewka w kostkę gotowana, surówka z kiszonej kapustki z jabłkiem, marchewką, cebulką i natką pietruszki z oliwką.
Kompot borówkowy.
|
Szpinakowa z groszkiem, batatami i tartym jajem zabielona jogurtem.
Mus z kaszki manny na mleku/ mleku roślinnym z daktylami i malinowym musem z kokosową posypką. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy i żyta, seler. | Ryba, jajo, gluten z pszenicy. | Seler, jajo, mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy, orzechy. |
WTOREK 03.11.2020 |
Kaszka kukurydziana na mleku z suszoną żurawiną/ na mleku roślinnym, bułka z masłem/ ramą, plasterki mozzarelli z kolorową papryką i bazyliowym pesto, herbatka owocowa Gruszka, kiwi, kalarepka, woda. |
Kotlecik jajeczny z natką pietruszki, ziemniaki puree, buraczki na jarzynkę, surówka z cykorii z marchewką, kukurydzą i groszkiem z jogurtowym sosem.
Kompot jabłkowo- żurawinowy.
|
Kokosowa pomidorówka z makaronem mini zabielona mlekiem ze świeżą kolendrą.
Jogurt bananowy z jagodami i suszoną morelą, wafelek/ gerberek, wafelek. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy . | Jajo, gluten z pszenicy, mleko w tym laktoza. | Seler, mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy. |
ŚRODA 04.11.2020 |
Płatki orkiszowe na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo własne z masłem/ florą, jajo w plastry, rzodkiewka, herbatka z cytrynką i owocowym syropem.
Banan, winogrono jasne, woda. |
Kuleczki z mięska mieszanego z chrzanowym sosem, ryż mieszany, kapustka czerwona duszona z rodzynkami i szczypiorkiem, surówka z pora z kiszonym ogórkiem i jabłkiem z ziołową oliwką.
Napój „karotka” |
Trzy strączki (cieciorka, fasolka kolorowa, soczewica) z ziemniakami.
Sałatka owocowa (kiwi, mango, gruszka, melon) z suszoną żurawiną, mus twarożkowy z suszonym biszkoptem. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy, orkiszu i żyta, jajo.
|
Jajo, gluten z pszenicy. | Seler, mleko, jajo, gluten z pszenicy. |
CZWARTEK 05.11.2020 |
Kaszka jaglana na mleku/ mleku roślinnym, pieczywo mieszane z masłem/ florą, pasztet z selera i batatów z migdałami i suszoną śliwką, plasterek pomidorka i kiełki lucerny.
Jabłko, kaki, woda.
|
Kuleczki z indyka z sezamem opiekane z morelowym sosem, ziemniaczki puree z koperkiem, brokuł gotowany, surówka z marchewki z gruszką i pomarańczą z prażonymi pestkami z dyni i miodowym dressingiem. Kompot ananasowo- brzoskwiniowy.
|
Kalafiorowa z zielonym groszkiem , płatkami pszennymi i natką pietruszki zabielona mlekiem.
Koktajl na bazie kefirku z maliną/ malinowe smoothie, bułeczka. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy i żyta, seler, jajo, orzechy. | Jajo, gluten z pszenicy, jajo, sezam, mleko w tym laktoza. | Seler, gluten z pszenicy, mleko w tym laktoza.
|
PIĄTEK 06.11.2020 |
Lane kluseczki orkiszowe na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/ florą, twarożek z brokułem i koperkiem, herbatka owocowa.
Pomarańcza, banan, woda.
|
Szynka prowansalska z jarzynami, kasza gryczana biała, surówka z ziemniaków z kiszonym ogórkiem, koperkiem i czerwoną cebulką z oliwką.
Kompot jabłkowo- żurawinowy. |
Z cukinii z kukurydzą i batatami, z natką pietruszki zabielona mlekiem.
Ciasto „murzynek” z bakaliami i korzenną nutą, kawa na mleku modyfikowanym/ placuszki bakaliowe z dżemem, herbatka. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, gluten z orkiszu, pszenicy i żyta, jajo. | Seler. | Seler, mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy, jajo. |
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
ZUPA+DESER |
PONIEDZIAŁEK 09.11.2020 |
Płatki kukurydziane na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/ florą, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbatka owocowa.
Gruszka, mandarynka, jabłko, woda. |
Kotlecik obsmażany z kurczaka z suszonymi pomidorami, puree z batatów z koperkiem, brukselka gotowana, mix sałat z cykorią, pomelo, suszoną żurawiną, pestkami dyni i sezamem z oliwką.
Kompot śliwkowy z kardamonem.
|
Fasolkowo- groszkowa z czerwonym ryżem i koperkiem, zabielona mlekiem
Budyń waniliowy z borówką amerykańską, bułeczka z masłem/ budyń na mleku roślinnym. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy i żyta, jajo. | Jajo, gluten z pszenicy, mleko w tym laktoza, sezam. | Seler, mleko w tym laktoza, jajo, gluten z pszenicy. |
WTOREK 10.11.2020 |
Kawa na mleku/ mleku roślinnym, placuszki orkiszowo- kukurydziane , jogurt malinowy z posypką z suszonych owoców/ dżem owocowy.
Pomarańcza, melon, woda. |
Schab duszony z jarzynkami, kaszka jaglana, kalarepka gotowana z kukurydzą i koperkiem, surówka z marchewki z jabłkiem i jogurtem chrzanowym.
Kompot z kiwi. |
Ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki zabielona mlekiem
Migdałowy twarożek z bananowymi krążkami w karmelu, musem czereśniowym, herbatniczek/ mus z kaszki bezmlecznej z bananem karmelizowanym i musem czereśniowym, herbatniczek mini, herbatka owocowa. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, gluten z orkiszu, jajo. | Seler, mleko. | Seler, mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy, jajo, orzechy. |
ŚRODA 11.11.2020 |
ŚWIĘTO
|
||
CZWARTEK 12.11.2020 |
Kaszka mleczna/ bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/ florą, plasterki żółtego serka, ogórek małosolny, rzodkiewka, oliwki, herbata z limonką.
Melon, pomelo, winogrono jasne, woda.
|
Pulpecik z indyka z żurawiną w koperkowym sosie, makaron orkiszowy, migdałowe puree z selera z pomarańczą, buraczki z gruszką, rodzynkami i oliwką.
Kompot wiśniowy. |
Groszkowo- kukurydziana z batatami i natką pietruszki zabielona mlekiem.
Mascarpone z greckiego jogurtu z musem owocowym i wiórkami kokosowymi, chrupki kukurydziane/ gerberek, chrupki kukurydziane. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy i żyta. | Gluten z pszenicy i orkiszu, seler, jajo, orzechy. | Seler, mleko w tym laktoza, orzechy. |
PIĄTEK 13.11.2019 |
Makaronowe literki na mleku/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/ flora, szynka wędzona wieprzowa, rzodkiewka, rukola, napar ze świeżej mięty.
Winogrono ciemne, jabłko, kiwi, woda.
|
Paluszki rybne ze szczypiorkiem, ziemniaki puree, bigosik z kiszonej kapustki z suszoną śliwką, żurawina i rodzynkami, surówka z selera naciowego, marchewki i pora z jogurtem greckim.
Kompot anansowy. |
Dyniowo- brokułowa z płatkami gryczanymi i koperkiem zabielona jogurtem greckim.
Ciasteczka amarantusowo- bananowe z bakaliami, mleko kokosowe/ gerberek, wafelek, herbatka owocowa.
|
Alergeny | Mleko w tym laktoza, jajo,gluten z pszenicy i żyta, seler. | Ryba, jajo, gluten z pszenicy, seler, mleko w tym laktoza. | Seler, mleko w tym laktoza, jajo. |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)