DZIEŃ | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | DESER |
PONIEDZIAŁEK 15.02.2021 | Migdałowe mleko do picia / herbatka owocowa, pieczywo mieszane z masłem/ florą, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, plasterki rzodkiewki.
Gruszka, winogrono, woda. |
Kurczak duszony z bakaliami w sosie z mango, kaszka jęczmienna pęczak z kolendrą, kostka gotowanej kalarepki, mix sałat z awokado i pomarańczą z pestkami słonecznika i orzeszkami pinii z miodowo-musztardowym dressingiem,
kompot morelowy. |
Dyniowa z ziemniakami i jarmużem zabielona mlekiem. | Jogurtowe smoothie z truskawką, biszkopcik/ truskawkowe smoothie, wafelek. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, orzechy, gluten z pszenicy i żyta, jajo. | Mleko, gluten z jęczmienia, orzechy, gorczyca. | Seler, mleko w tym laktoza. | Mleko, gluten z pszenicy, jajo. |
WTOREK 16.02.2021 | Kaszka manna z daktylami na mleku/ wodzie z jabłkiem, pieczywo mieszane z masłem/ florą, szynka z kurczaka, plasterki rzodkiewki, herbatka z cytrynką i imbirem.
Pomelo, mango, kiwi, woda.
|
Pieczeń cielęco-wieprzowa z suszoną śliwką i orzechami włoskimi w sosie barbeque, kluseczki kładzione pszenno- gryczane, fasolka żółta gotowana, surówka z ogórka, pomidorka cherry i żółtej papryki z ziołową oliwką,
kompot porzeczkowy. |
Zupa z cukinii z kukurydzą i kolendrą z batatami zabielona mlekiem. | Jogurtowy, kokosowy pucharek z czereśnią, morelą, preparowanym ryżem i orzechami włoskimi/ Kokosowy ryż jaśminowy z owocami i orzeszkami. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy i żyta. | Gluten z pszenicy, jajo, orzechy. | Seler, mleko w tym laktoza. | Mleko, orzechy. |
ŚRODA 17.02.2021 | Płatki żytnie na mleku z suszoną morelą/ mleku roślinnym, pieczywo mieszane z masłem/ florą, serek mozarella z bazylią i pomidorkiem, roszponka, herbatka rumiankowa.
Mandarynka, banan, woda. |
Pulpecik z dorsza ze szczypiorkiem w sosie natkowym, ziemniaczki puree, marchewka mini glazurowana, surówka colesław z białej kapustki z marchewką, jabłkiem i jogurtem,
kompot jabłkowy. |
Pomidorowa z makaronem ryżowym i koperkiem zabielona mlekiem.
|
Budyń czekoladowy z wiśniami i płatkami migdałów/ kisielek wiśniowy z płatkami migdałowymi.
|
Alergeny | Mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy i żyta | Ryba, jajo, gluten z pszenicy, mleko w tym laktoza. | Seler, mleko w tym laktoza. | Mleko w tym laktoza, jajo, orzechy. |
CZWARTEK 18.02.2021 | Dyniowa zupa mleczna z zacierkami orkiszowymi/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/ florą, twarożek bazyliowy z pomidorkiem cherry i szalotką, napar z mięty.
jabłko, winogrono ciemne woda. |
Paluszki z indyka panierowane , bataty puree, kalafior gotowany, carpaccio z buraczka i melona z sezamową oliwką,
napój z syropu owocowego. |
Marchwianka z pieczoną papryką, ryżem czerwonym i natką pietruszki zabielona mlekiem. | Sałatka owocowa( brzoskwinia i ananas z syropu, kiwi, ciemne winogrono, melon) z żurawiną suszoną i rodzynkami, herbatniczek/ chrupki kukurydziane. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, gluten z orkiszu, pszenicy i żyta, jajo. | Jajo, gluten z pszenicy, mleko w tym laktoza, sezam. | Seler, mleko w tym laktoza. | Mleko, gluten z pszenicy, jajo. |
PIĄTEK 19.02.2021 | Kaszka mleczna bobovita/ kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem/ florą, sałatka z kolorowej soczewicy z jajem, papryką i oliwkami z jogurtem greckim.
Jabłko, banan, gruszka, woda. |
Kuleczki rybne w bazyliowym sosie jogurtowym, kaszka bulgur z kolendrą i suszonymi pomidorami, dynia gotowana z żurawiną, surówka z rzodkwi z koperkiem i jogurtem greckim z prażonymi pestkami z dyni,
kompot malinowy. |
Ogórkowa z ziemniakami koperkiem i mlekiem. | Sernik na zimno z twarogu na biszkoptach z figami i morelową galaretką, truskawkowe mleczko do picia/ morelowe galaretki, wafelek, bobofrut. |
Alergeny | Mleko w tym laktoza, jajo, gluten z pszenicy i żyta. | Ryba, gluten z pszenicy, jajo. | Seler, mleko w tym laktoza. | Mleko w tym laktoza, gluten z pszenicy, jajo. |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)
|