DATA |
ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
14 XII 2020r
|
Płatki jęczmienne błyskawiczne (gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie(gluten) z masłem (laktoza), sałatką z mozzarelli (laktoza), pomidora i rucoli, herbatka z miodem i cytryną (miód, cytryny)
II śniadanie: Kiwi, woda |
Bitki wołowe z duszoną cebulką, ziemniaki z koperkiem, buraki puree z dodatkiem cytryny, surówka z selera (seler) z ananasem i jogurtem greckim (laktoza), kompot malinowo – jabłkowy | Jarzynowa z kaszą jęczmienną (gluten) i natką (seler)
|
Naleśniki na bazie mąki pszennej posmarowane dżemem owocowym (gluten, jaja), kawa zbożowa (laktoza)
|
Wtorek
15 XII 2020r
|
Zacierki (jaja, gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza), wiórkami serka żółtego (laktoza) i ogórkiem kiszonym, herbatka owocowa
II śniadanie: Banany, winogrona czerwone, woda
|
Schab w sosie chrzanowym z kaszą gryczaną (gluten), marchew z groszkiem gotowane na parze polane masełkiem bez laktozy, surówka z kalarepki z jabłkiem i jogurtem naturalnym (laktoza), kompot z kiwi i jabłka
|
Zupka krem z białych warzyw z ziemniakami i natką (seler)
|
Koktajl truskawkowy z miętą na bazie maślanki (laktoza), wafle kukurydziane, woda
|
Środa
16 XII 2020r
|
Kakao na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) twarożkiem (laktoza) ze szczypiorkiem i rzodkiewką posypane kiełkami słonecznika
II śniadanie: Jabłka, melon, brzoskwinie, woda |
Gulasz wieprzowy z makaronem pełnoziarnistym świderki (gluten, jaja), kalafior gotowany na parze, surówka z pomidorów ze świeżą bazylią i oliwką, kompot morelowo-gruszkowy
|
Zupka z jarmużu z ziemniakami zabielona śmietaną 18 % bez laktozy (seler)
|
Ciasto pomarańczowe na bazie mąki pszennej (jaja, gluten), kubek mleka do picia (laktoza)
|
Czwartek
17 XII 2020r
|
Płatki kukurydziane (gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) szynką z kurczaka i paseczkami papryki kolorowej, herbatka miętowa
II śniadanie: Banany, jabłko, kiwi, woda |
Kotleciki rybne z łososia (ryba, jaja, gluten), ziemniaki puree z koperkiem, bakłażan duszony z marchewką i czosnkiem, surówka z sałaty masłowej, rzodkiewki i ogórka świeżego z oliwką, kompot wiśniowy
|
Zupka z fasolki żółtej, kukurydzy i dyni z kaszą kukurydzianą (gluten) i natką
|
Sałatka owocowa / brzoskwinie, kiwi, mango, ananas/ z mleczkiem kokosowym, wafelek ryżowy, woda
|
Piątek
18 XII 2020r
|
Makaron czterojajeczny (gluten, jaja) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) i dżemem owocowym, herbatka z imbirem
II śniadanie: Pomarańcze, gruszki, woda |
Potrawka z kurczaka z kaszą bulgur, (gluten), dynia puree, mizeria w sosie jogurtowo (laktoza)-koperkowym, kompot ananasowo – jabłkowy
|
Kapuśniak (seler) z kapusty włoskiej ziemniakami i koperkiem
|
Biszkopty (jaja, gluten), kisiel brzoskwiniowy na bazie maki ziemniaczanej
|
DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
21 XII 2020r
|
Płatki pszenne i żytnie pełnoziarniste (gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) serem żółtym (laktoza), pomidorem malinowym i szczypiorkiem, herbatka owocowa
II śniadanie: Kiwi, mango, woda |
Łopatka wp w sosie musztardowym zagęszczonym mąką pszenną (gluten), ziemniaki z koperkiem, marchew junior gotowana na parze, surówka z kapusty białej z kukurydzą i jogurtem (laktoza), kompot malinowo –jabłkowy | Krupnik (seler) z kaszą krakowską (gluten) i natką | Budyń kakaowy (laktoza) polany sosem wiśniowym, wafle suche, woda |
Wtorek
22 XII 2020r
|
Kawa zbożowa na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem(laktoza) i sałatką z brokuła, jajka (jajko), ogórka i szczypiorku z majonezem własnej produkcji (jajko)
II śniadanie: Jabłka, woda |
Jeżyki (jaja, gluten) z indyka w sosie ziołowym podane z kasza jęczmienną pęczak (gluten), fasolka żółta gotowana na parze, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka z natką i olejem z pestek winogron, kompot brzoskwiniowy
|
Zupka krem z marchewki z ziemniakami i natką (seler) posypana pestkami słonecznika | Babeczki z twarożkiem (laktoza, gluten, jaja), owocami i płatkami migdałowymi, woda z sokiem pomarańczowym
|
Środa
23 XII 2020r
|
Kasza manna (gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) plasterkami sera mozzarella (laktoza) i rzodkiewki posypane szczypiorkiem, napar z rumianku
II śniadanie: Gruszki, woda |
Ryż jaśminowy zapiekany z cukinią papryką kolorową, pomidorami i cebulą, kompot morelowy
|
Barszcz czerwony z ziemniakami i natką (seler)
|
Chrupki kukurydziane, przeciery owocowe
|
Czwartek
24 XII 2020r
|
||||
Piątek
25 XII 2020r
|
BOŻE NARODZENIE |
BOŻE NARODZENIE
|
BOŻE NARODZENIE
|
BOŻE NARODZENIE
|
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).