DATA |
ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
22 II 2021r
|
Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie(gluten) z masłem sałatką z sera żółtego, papryki czerwonej i ogórka kiszonego z majonezem (jaja), herbata z imbirem
II śniadanie: Pomelo, gruszki, kiwi, mandarynki, woda
|
Szynka wieprzowa w sosie pomidorowym na bazie mąki pszennej (gluten), ziemniaki puree z koperkiem, różyczki brokuła polane florą light, surówka z marchewki, daktyli i oliwek z olejem z pestek winogron, kompot z mango i winogron czerwonych | Jarzynowa z płatkami ryżowymi (seler) i natką
|
Budyń waniliowy polany sosem brzoskwiniowym, wafle ryżowe z dynią
|
Wtorek
23 II 2021r |
Kasza manna na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem sałatą karbowaną szynką wieprzową i pomidorem malinowym posypane kiełkami słonecznika, herbatka z dodatkiem pomarańczy
II śniadanie: Mandarynki, jabłka, woda |
Mintaj pieczony (ryba, jaja, gluten) z ziemniakami, kukurydza gotowana na parze, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, jabłkiem i oliwką, kompot z kiwi i truskawki ze świeżą miętą | Zupka krem z dyni z soczewicą czerwoną (seler) i natką | Naleśniki z mąki pszenno – gryczanej z dżemem wiśniowym polane jogurtem naturalnym (gluten, jaja, laktoza), woda
|
Środa
24 II 2021r
|
Kakao na mleku (laktoza) , pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem serkiem białym (laktoza), wiórkami rzodkiewki i dymką
II śniadanie: Winogrona zielone, jabłka, woda
|
Gulasz drobiowy w sosie curry z ryżem naturalnym parboiled , kalafior gotowany na parze, surówka z pora z marchewką, koperkiem i śmietaną, kompot morelowo-gruszkowy | Barszcz czerwony z ziemniakami (seler) i natką zabielony mlekiem kokosowym
|
Babeczki z mąki pszennej z kawałkami mango (jaja, gluten), napój owsiany do picia
|
Czwartek
25 II 2021r
|
Płatki jęczmienne błyskawiczne na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem cykorią czerwoną , jajecznica (jaja) ze szczypiorkiem, herbatka miętowa
II śniadanie: Brzoskwinie, banany, woda |
Rolada z łososia (ryba, jaja, gluten), makaron – rurki, szpinak duszony z czosnkiem, surówka z pomidorów malinowych ze świeżą bazylią i olejem z pestek winogron, kompot ananasowo – jabłkowy | Zupka z białej fasolki z ziemniakami i natką (seler)
|
Sałatka owocowa podana z nasionami chia (ananas, truskawka, kiwi, pomarańcze, winogrona czerwone, borówki), woda
|
Piątek
26 II 2021r
|
Makaron gwiazdki (gluten, jaja) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem, pastą z fasolki zielonej, dyni, kukurydzy i pomidora, herbatka z cytryną
II śniadanie: Banany, jabłka, woda |
Kotlety sojowe z kaszą jaglaną BIO, buraczki gotowane na parze, mizeria w sosie śmietanowo (laktoza)-koperkowym, kompot z brzoskwiniowo – porzeczkowy
|
Zupka krem z selera naciowego i cukinii z groszkiem ptysiowym (gluten, jaja) i natką (seler)
|
Pralinki kokosowe (laktoza, miód),
napój ryżowy do picia
|
DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
1 III 2021r
|
Płatki pszenne pełnoziarniste (gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem serem mozzarella kulki (mleko), pomidorem cherry i rucolą, herbatka z miodem i cytryną
II śniadanie: Gruszki, jabłka, woda
|
Schab w sosie musztardowym zagęszczonym mąką żytnią, ziemniaki z koperkiem, marchew junior gotowana na parze, surówka z kalarepki z kukurydzą i jogurtem (laktoza), kompot jagodowo – truskawkowy | Pomidorowa z lanym ciastem (gluten, jaja) i natką | Placek drożdżowy (gluten, jaja) ze śliwkami, woda |
Wtorek
2 III 2021r
|
Płatki orkiszowe (gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem i pastą z cukinii, marchewki i brokuła, rumianek
II śniadanie: Melon, winogrona czerwone, banany, woda |
Jeżyki (jaja, gluten) z indyka w sosie ziołowym, kasza jęczmienna (gluten), fasolka żółta gotowana na parze, sałatka z pomidorów malinowych ze świeżą bazylią i oliwką, kompot jabłkowy ze świeżą miętą | Zupka krem z białych warzyw (seler) z ziemniakami i natką | Kisiel żurawinowy, wafle kukurydziane
|
Środa
3 III 2021r
|
Kasza kukurydziana na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem sałatą karbowaną szynką z kurczaka (seler) i plasterkami ogórka kiszonego, herbatka z imbirem
II śniadanie Mandarynki, jabłka, woda |
Kotlecik rybny z dorsza (ryba, jaja, gluten), ziemniaki puree z koperkiem, puree z dyni, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, marchewką i olejem z pestek winogron, kompot wiśniowo – gruszkowy | Zupka marchewkowa z ryżem i natką (seler) zabielona śmietaną
|
Ciasto cytrynowe (gluten, jaja), napój migdałowy do picia |
Czwartek
4 III 2021r
|
Kawa zbożowa na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem i serem żółtym (laktoza) z rzodkiewką i szczypiorkiem
II śniadanie: Banany, pomarańcze, woda
|
Wołowe duszone w sosie ziołowym, kasza kuskus (gluten) z koperkiem, marchew z groszkiem polane florą light, surówka colesław ze śmietaną, kompot z owoców mieszanych | Krem (seler) z brukselki i fasolki zielonej z ziemniakami i grzankami z bułki wrocławskiej (gluten) | Ryż z jabłkiem prażonym z cynamonem i rodzynkami, woda
|
Piątek
5 III 2021r
|
Kaszka ryżowa z owocami na mleku (laktoza) , pieczywo (gluten) pszenno – żytnie z masłem, pastą jajeczną z awokado, szczypiorkiem i plasterkami ogórka świeżego, mięta
II śniadanie: Mango, jabłka, woda |
Kaszotto (gluten) z bakłażanem, papryką czerwoną, cebulką i świeżą bazylią, kompot z mango i limonki
|
Słoneczna zupka (dynia, fasolka żółta, kukurydza) z ziemniakami i natką (seler)
|
Serek waniliowy (laktoza) z kawałkami brzoskwini, biszkopty (gluten, jaja)
|
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).