DATA |
ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
28 XII 2020r
ALERGENY |
Zacierki pszenno – migdałowe na mleku, pieczywo pszenno –żytnie z masłem i pastą z soczewicy czerwonej oraz papryki, herbatka z cytryną
II śniadanie: Jabłka, kiwi, woda gluten, mleko, jaja |
Cielęcina duszona w sosie jarzynowym, kasza perłowa z koperkiem, fasolka zielona gotowana na parze, surówka z buraczków z jabłkiem i oliwką, kompot
z owoców mieszanych gluten |
Kalafiorowa z ziemniakami i natką
seler |
Koktajl jogurtowo-kefirowy z jagodami i amarantusem, woda
mleko |
Wtorek
29 XII 2020r
ALERGENY |
Makaron czterojajeczny literki na mleku, pieczywo – żytnie z masłem serkiem żółtym mierzwionym, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, herbatka owocowa
II śniadanie: Brzoskwinie, gruszki, woda gluten, mleko, jaja |
Kotleciki schabowe w lekkim sosie cebulowym z kaszą gryczaną, brokuły gotowane na parze, surówka z selera z ananasem i jogurtem greckim, kompot ze śliwek
gluten, jaja, seler, laktoza |
Kapuśniaczek z białej kapusty z ziemniakami i natką
seler |
Twarożek z truskawkami i morelą suszoną, herbatniki maślane, woda
mleko, jaja, gluten |
Środa
30 XII 2020r
ALERGENY |
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo pszenno – żytnie z masłem, pastą z cieciorki i czosnku z wiórkami rzodkiewki, herbatka miętowa
II śniadanie: Winogrona, banany, woda gluten, mleko |
Pulpety z indyka, ziemniaki puree z koperkiem, kukurydza gotowana na parze, surówka z marchewki, pora i jabłka z jogurtem, kompot z czereśni
gluten, jaja, mleko
|
Ogórkowa z natką zasypana kaszą manną
seler, gluten
|
Naleśniki z dżemem 100 % owoców, woda.
mleko, jaja, gluten |
Czwartek
31 XII 2020r
ALERGENY |
Kawa na mleku, pieczywo pszenno – żytnie z masłem, plasterkami jajka gotowanego, pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłka, pomarańcze, woda gluten, mleko, jaja |
Ryż biały zapiekany z bakłażanem papryką kolorową, pomidorami cebulą i czosnkiem, kompot z ananasa
|
Zupka krem brukselkowa z ziemniakami i natką posypana pestkami słonecznika
seler, słonecznik |
Napój jogurtowy z owocami, biszkopty, woda
mleko, gluten, jaja
|
Piątek
1 I 2021r
|
NOWY ROK | NOWY ROK | NOWY ROK | NOWY ROK |
DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
4 I 2021r
ALERGENY |
Kasza manna na mleku, pieczywo pszenno – żytnie z masłem dżemem 100 % owoców, herbatka z imbirem
II śniadanie: Jabłka, kiwi, woda
gluten, mleko |
Wołowe duszone , makaron pełnoziarnisty, szpinak z czosnkiem jajkiem, surówka z marchwi i jabłka z rodzynkami i oliwką, kompot z owoców mieszanych
gluten, jaja, rodzynki |
Zupka słoneczna (papryka żółta, fasolka żółta, kukurydza) z ziemniakami i natką.
seler |
Musli jogurtowe z płatkami pełnoziarnistymi i borówką amerykańska, woda
mleko, gluten |
Wtorek
5 I 2021r
ALERGENY |
Płatki owsiane błyskawiczne na mleku, pieczywo pszenno – żytnie z masłem szynką z kurczaka plasterkami rzodkiewki i szczypiorkiem, herbatka miętowa
II śniadanie: Banany, jabłka, winogrona, woda mleko, gluten, jaja, seler, gorczyca |
Paluszki rybne z mintaja, ziemniaki z koperkiem, kalafior gotowany na parze, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka z natką i oliwką, kompot truskawkowy
gluten, ryba, jaja |
Zupka z jarmużu i selera naciowego z olejem z pestek winogron
seler |
Kluski leniwe z serkiem białym polane sosem brzoskwiniowym, woda
gluten, jaja, mleko |
Środa
6 I 2021r
|
TRZECH KRÓLI | TRZECH KRÓLI | TRZECH KRÓLI | TRZECH KRÓLI |
Czwartek
7 I 2021r
ALERGENY |
Kluseczki pszenno – kukurydziane na mleku, pieczywo pszenno – żytnie z masłem twarożkiem z ogórkiem świeżym i szczypiorkiem, herbatka z cytryną
II śniadanie: Jabłka, mango, woda gluten, mleko, jaja |
Szynka wp w sosie ziołowym, kasza jęczmienna z koperkiem, bukiet warzyw gotowanych na parze (kalafior, marchew, fasolka zielona) , surówka z cykorii, pora i jabłka z jogurtem greckim, kompot z moreli
mleko, gluten |
Brokułowa z ziemniakami i natką
seler |
Sałatka owocowa (brzoskwinia, kiwi, ananas, ciemne winogrono, melon), chrupki kukurydziane, woda
|
Piątek
8 I 2021r
ALERGENY |
Makaron bezjajeczny na mleku, pieczywo pszenno – żytnie z masłem i pomidorem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbatka owocowa
II śniadanie: Melon, mandarynki, woda gluten, mleko, jaja |
Kotlety z dorsza, kuleczki ziemniaczane, kalarepka puree, surówka z papryki kolorowej z oliwką, kompot ananasowy
gluten, jaja, ryba
|
Krupnik z kaszą perłową i natką
seler, gluten |
Amarantusowo-bananowe ciasteczka z bakaliami, kawa zbożowa, woda
mleko |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).