DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
5 X 2020r
|
Kluseczki pszenno – migdałowe (gluten, jaja) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie(gluten) z masłem serkiem mozzarella kulki, pomidorem cherry i kiełkami słonecznika, herbatka z imbirem
II śniadanie: Jabłka, kiwi, arbuz, woda
|
Cielęcina w lekkim sosie cebulowym z ziemniakami, marchew junior gotowana na parze polana masełkiem bez laktozy, surówka z kapusty włoskiej z papryką żółtą i czerwoną z dodatkiem jogurtu greckiego (laktoza), kompot z mango
|
Zupka jarzynowa z makaronem mini – kółka (gluten, jaja) posypana natką (seler)
|
Budyń kakaowy na bazie mąki ziemniaczanej posypany migdałami (laktoza)
|
Wtorek
6 X 2020r
|
Płatki owsiane błyskawiczne (gluten, jaja) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem szynką wieprzową (seler) i cykorią, napar z rumianku
II śniadanie: Jabłka, winogrona zielone, woda
|
Dorsz pieczony (ryba, jaja, gluten), ziemniaki z koperkiem, marchew z groszkiem gotowane na parze, surówka z buraczków z jabłkiem i oliwką, kompot z kiwi i truskawki ze świeżą miętą
|
Zupka krem z jarmużu i brokuła zasypana kaszą manną (gluten) i natką (seler)
|
Koktajl z dyni, pomarańczy i marchewki, wafle suche (gluten), woda
|
Środa
7 X 2020r
|
Kawa zbożowa na mleku (laktoza) , pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem serkiem żółtym mierzwionym (laktoza) plasterkami rzodkiewki i dymką
II śniadanie: Ananas, mandarynki, jabłka, woda
|
Gulasz wieprzowo – drobiowy w sosie śliwkowy z makaronem pełnoziarnistym świderki (gluten, jaja), kalafior gotowany na parze, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, kukurydzą i jogurtem (laktoza), kompot morelowo-gruszkowy
|
Ogórkowa z ziemniakami i
natką (seler) zabielona mleczkiem kokosowym
|
Amarantusowo – bananowe ciasteczka z płatkami owsianymi i bakaliami (morele, śliwki, żurawina suszone) i nasionami chia, woda
|
Czwartek
8 X 2020r
|
Płatki jęczmienne błyskawiczne na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem, stół szwedzki (sałata, wędlina drobiowa, ser żółty, warzywa, jajko) herbatka miętowa
II śniadanie: Banany, winogrona czerwone, woda |
Kotleciki rybne z mintaja (ryba, jaja, gluten), ziemniaki puree z koperkiem, bakłażan duszony z marchewką, surówka z pomidorów z bazylią i oliwką, kompot ananasowy
|
Zupka brukselkowa (seler) z kaszą perłową (gluten) i natką
|
Ryż biały z jabłkiem prażonym z cynamonem i rodzynkami, woda
|
Piątek
9 X 2020r
|
Kasza kukurydziana (gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem dżemem owocowym, herbatka z cytryną
II śniadanie: Jabłka, pomarańcze, woda |
Ryż podany z kawałkami z kurczaka w sosie curry, dynia świeża gotowana na parze, mizeria w sosie jogurtowo (laktoza)-koperkowym, kompot z brzoskwini
|
Zupka z cieciorki, czerwonej fasolki i papryki czerwonej z ziemniakami i natką (seler)
|
Kluski leniwe z serkiem białym (laktoza) na bazie mąki pszennej (gluten, jaja) polane masełkiem flora, woda
|
DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
12 X 2020r
|
Płatki pszenne pełnoziarniste (gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem pastą z soczewicy czerwonej, pestek dyni i suszonych pomidorów, herbatka owocowa
II śniadanie: Gruszki, jabłka, woda
|
Łopatka wp w sosie musztardowym zagęszczonym mąką pszenną (gluten), ziemniaki z koperkiem, kukurydza gotowana na parze, surówka z kapusty włoskiej z marchewką i jogurtem greckim (laktoza), kompot malinowy | Krupnik (seler) z kaszą krakowską (gluten) i natką | Placki drożdżowe posypane cukrem pudrem, napój pomarańczowy |
Wtorek
13 X 2020r
|
Kakao na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem twarożkiem z (laktoza) rzodkiewką i szczypiorkiem
II śniadanie: Winogrona zielone, banany, woda |
Klopsiki (jaja, gluten) z indyka w sosie ziołowym, kasza jęczmienna (gluten), fasolka żółta gotowana na parze, sałatka z pomidorów malinowych ze świeżą bazylią i oliwką, kompot brzoskwiniowo- truskawkowy | Zupka krem z białych warzyw (seler) z ziemniakami i natką | Kisiel jagodowy, wafelek suchy posmarowany dżemem owocowym |
Środa
14 X 2020r
|
Płatki ryżowe błyskawiczne na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem sałatą karbowaną szynką z kurczaka (seler) i plasterkami ogórka świeżego, herbatka z cytryną
II śniadanie Jabłka, pomarańcze, woda |
Paluszki rybne z dorsza (ryba, jaja, gluten), ziemniaki puree z koperkiem, brokuły gotowane na parze, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem, marchewką i oliwką, kompot ananasowo –śliwkowy | Zupka z fasolki żółtej zasypana kaszą kukurydzianą i natką (seler) zabielona śmietaną bez laktozy
|
Ciasto kakaowe (Isaura) (gluten, jaja) z białym serkiem (laktoza) posypane wiórkami kokosowymi, jogurt truskawkowy (laktoza), woda |
Czwartek
15 X 2020r
|
Kluseczki orkiszowe (gluten, jaja) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem, wiórkami serka żółtego i papryką żółtą, mięta
II śniadanie: Brzoskwinie, banany, woda |
Schab duszony w sosie ziołowym, kasza kuskus (gluten) z koperkiem, szpinak z czosnkiem i jajkiem (jaja), surówka z marchewki z rodzynkami i oliwką, kompot z owoców mieszanych
|
Krem (seler) brukselki i fasolki zielonej z ziemniakami i groszkiem ptysiowym (gluten) | Deser malinowy z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi na bazie jogurtu naturalnego i greckiego (laktoza), woda |
Piątek
16 X 2020r
|
Płatki jaglane pełnoziarniste na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem pastą z jaj (jaja) z awokado, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, napar z rumianku
II śniadanie: Jabłka, kiwi, woda |
Ryż jaśminowy zapiekany z cukinią papryką czerwoną, pomidorami i cebulą, kompot morelowy
|
Barszcz czerwony ze świeżych buraczków z ziemniakami i natką (seler) | Naleśniki z mąki pszennej (gluten, jaja, mleko) z musem owocowym z mango, napój migdałowy
|
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).