Jadłospisy | Żłobek nr 2

Jadłospis 16- 20. 11. 2020

16.11.2020  PONIEDZIAŁEK
I Śniadanie:

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, plasterki papryki żółtej, herbata owocowa  Dieta: płatki ryżowe na napoju jaglanym, pieczywo bezglutenowe, margaryna flora, wędlina Alergeny: mleko, gluten,

Kiwi gold

Gulasz z mięsa mieszanego z papryką czerwoną, żółtą i warzywami, ziemniaki puree, surówka z selera z suszoną śliwką i jog. naturalnym, kompot owocowy  Dieta: surówka z oliwą z oliwek Alergeny: mleko, seler

Zupa ogórkowa z ryżem,  ciasto jogurtowe, kefir wiśniowy  Dieta: mleko kokosowe z wiśniami Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

 

17.11.2020 WTOREK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kawa orkiszowa, pieczywo mieszane z masłem, roszponką, kiełkami lucerny, serem mozzarella i pomidorkami cherry, mięta z cytryną   Dieta: kawa orkiszowa na napoju ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna flora,

Alergeny: mleko, gluten,

Winogrona jasne i ciemne

Zapiekanka makaronowa z indykiem i warzywami, surówka z buraczków z jabłkiem i jog. naturalnym, kompot jabłkowo-gruszkowy  Dieta: makaron bezglutenowy, surówka z oliwą z oliwek

Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Zupa szpinakowa z ziemniakami i siekanym jajkiem, jogurt grecki waniliowy z musem czereśniowym, wafle kukurydziane   Dieta: napój jaglany z czereśniami

Alergeny: mleko, jajka, seler

 

18.11.2020 ŚRODA
Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową i plasterkami ogórka kiszonego, rumianek  Alergeny: mleko, gluten,  Dieta: płatki żytnie na napoju sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna flora,

Mandarynki, gruszki

Zapiekane talarki z dorsza w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem z oliwą z oliwek, marchewka mini z sezamem, kompot porzeczkowy  Alergeny: mleko, jajka, gluten,  Dieta: talarki bez jajek, bezglutenu

Zupa dyniowa z makaronem, kaszka manna na mleku z musem jagodowym  Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler  Dieta: makaron bezglutenowy, kaszka manna na napoju migdałowym

 

19.11.2020 CZWARTEK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kaszka mleczno- owocowa, pieczywo mieszane z masłem, pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami i natka pietruszki, plasterki papryki żółtej i czerwonej, herbata owocowa  Dieta: kaszka ryżowa, pieczywo bezglutenowe, margaryna flora,

 Alergeny: mleko, gluten,

Banany, jabłka

Pieczeń drobiowa, sos śmietanowo- ziołowy, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, kukurydzą, oliwkami czarnymi i jog. naturalnym, bukiet warzyw, kompot wieloowocowy  Dieta: pieczeń bez jajek, bezglutenu, surówka z oliwą z oliwek Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Ryżanka z warzywami, natką pietruszki i koperkiem, kluseczki leniwe z masłem i bułką tartą  Dieta: kluseczki bez jajek Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

20.11.2020 PIĄTEK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Makaron czterojajeczny na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica na maśle, sałata lodowa z pomidorami, herbata z cytryną  Dieta: makaron bezglutenowy na napoju jaglanym, pieczywo bezglutenowe, margaryna flora, wędlina Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Kaki, melon

Gulasz z kalafiora, ryż jaśminowy, surówka wielowarzywna z suszoną żurawiną i jog. naturalnym, kompot owocowy  Dieta: surówka z oliwą z oliwek Alergeny: mleko, seler

Barszcz ukraiński z ziemniakami, kisiel wiśniowo-truskawkowyAlergeny: mleko, seler

 

 

Informacje o składnikach użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

 

 

Przejdź do treści