Jadłospis - Żłobek 3 | Żłobek nr 3

Jadłospis 24-28 październik 2022

 

24.10.2022 PONIEDZIAŁEK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, plasterki pomidora i ogórka zielonego Kawa zbożowa/ kawa bezglutenowa na napoju  jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, wędlina Alergeny: mleko, jajka, gluten

Gruszki, jabłka

Indyk z cukinią i marchewką, makaron ryżowy, surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i marchewki z oliwa z oliwek, kompot owocowy D: leczo warzywne z soczewicą, makaron ryżowy Alergeny: brak

Zupa szpinakowa z ziemniakami, kaszka manna na mleku z musem malinowym D: kaszka manna na napoju migdałowym, kaszka ryżowa z owocami Alergeny: mleko, gluten, seler

25.10.2022 WTOREK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

 

Podwieczorek:

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ziołowy, plasterki rzodkiewki i ogórka kiszonego, rumianek Płatki jaglane na napoju  jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, dżem/miód Alergeny: mleko, gluten

Banany, jabłka

Kotleciki z soi i ciecierzycy, sos musztardowy, ziemniaki puree, surówka wielowarzywna z jabłkiem i jog. naturalnym, buraczki gotowane, kompot porzeczkowo-śliwkowy D: surówka z oliwą z oliwek Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

Zupa kalafiorowa z ryżem, babeczki jogurtowe, kakao  D: zupa z ziemniakami, biszkopty bezglutenowe, kakao na napoju jaglanym Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

26.10.2022 ŚRODA
Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek i sera mozarella, plasterki papryki czerwonej i żółtej, napój imbirowo-cytrynowy Płatki kukurydziane na napoju  jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, pasta z awokado ze szczypiorkiem Alergeny: mleko, jajka, gluten

Winogrona, jabłka

Gołąbki drobiowe bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, surówka z cykorii czerwonej z jabłkiem i pomarańczą, kompot wieloowocowy D: kotlecik drobiowy/warzywny w sosie pomidorowym Alergeny: jajka, gluten

Zupa jarzynowa z makaronem, koktajl z maślanki z morelami, chrupki kukurydziane D: zupa z makaronem bezjajecznym/bezglutenowym, kktajl z mleka kokosowego z morelami, wafle ryżowe Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

27.10.2022 CZWARTEK
I Śniadanie:

 

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Makaron bezjajeczny na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy z suszonymi pomidorami, ogórek zielony, kalarepka, herbata owocowa  Makaron bezglutenowy  na napoju  jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy Alergeny: mleko, gluten

Kiwi, jabłka

Gulasz z szynki z warzywami, kasza gryczana, surówka z pora z jabłkiem i jog. naturalnym, kompot wiśniowo-truskawkowy D: gulasz z ciecierzycą i warzywami, surówka z oliwa z oliwek Alergeny: mleko, seler

Zupa ogórkowa z ziemniakami,  budyń waniliowy z musem wiśniowym D:budyń na napoju migdałowym z musem wisniowym Alergeny: mleko, jajka, seler

27.10.2022 PIĄTEK
I Śniadanie:

 

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną drobiową i wieprzową, plasterki ogórka kiszonego i pomidora, mięta Płatki ryżowe/gryczane na napoju  jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy Alergeny: mleko, gluten

Melon, jabłka

Łosoś zapiekany w sosie cytrynowo -ziołowym, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i oliwą z oliwek, puree z zielonego groszku, kompot jabłkowy D: kotlecik drobiowy/warzywny w sosie cytrynowo-ziołowym Alergeny: mleko, jajka, gluten

Zupa pomidorowa z ryżem jaśminowym, serek ananasowy z wiórkami kokosowymi, herbatniki D: zupa z kaszą jaglaną, mleko kokosowe z ananasem i wiórkami kokosowymi Alergeny: mleko, gluten, seler

 

 

W jadłospisie mogą zachodzić zmiany.

Informacje o składnikach użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

 

 

Załączniki

Przewiń do góry
Przejdź do treści