Jadłospis | Żłobek nr 68

Jadłospis 1-5.02.2021

Jadłospis 1-5.02.2021r.

 

 

Poniedziałek: 1.02.2021

Śniadanie: Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą humus (cieciora, sezam), herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: winogrona, gruszki, woda

Obiad: Gołąbki w sosie pomidorowym, ryż na sypko, surówka z cykorii i pomarańczy z jogurtem, dieta z oliwą, kompot czereśniowy.

II część obiadu: Zupa brokułowa z ziemniakami, koperkiem.

Podwieczorek: Muslli (jogurt, płatki kukurydziane, bakalie). Dieta: mus owocowy z płatkami.

Wtorek: 2.02.2021

Śniadanie: Kawa orkiszowa na mleku, kanapka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi. Mięta świeża z cytryną.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banan, jabłko, woda

Obiad: Klopsiki w sosie ziołowym, kasza mazurska z natką, bukiet jarzyn, surówka z pora i marchewki z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot śliwkowy.

II część obiadu: Zupa szpinakowa z ziemniakami, zabielana mlekiem kokosowym.

Podwieczorek: Naleśniki z twarożkiem waniliowym, dieta z dżemem.

 

 Środa: 3.02.2021

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z czerwonej fasoli z nutką czosnku. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: kiwi, mandarynki, jabłka, woda

Obiad: Łosoś pieczony w sosie chrzanowo- śmietanowym, ziemniaczki z koperkiem, rzodkiew biała gotowana, surówka z kwaszonej kapusty, jabłka i marchewki z oliwą. Kompot wiśniowy.

II część obiadu: Krupnik krakowski ze świeżą kolendrą.

Podwieczorek: Makaron z jogurtem, musem truskawkowym.

Czwartek: 4.02.2021

Śniadanie: Lane kluseczki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek brzoskwiniowy. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: pomarańcze, mango, jabłka, woda

Obiad: Zapiekanka makaronowa (mięso, makaron, warzywa, ser mozzarella), sałatka grecka (sałata lodowa, ogórek, papryka, pomidorki koktajlowe z czarnymi oliwkami i cebulką).

Kompot gruszkowo-jagodowy.

II część obiad: Zupa krem z dyni z batatami, zabielona mlekiem kokosowym.

Podwieczorek: Ciasteczka owsiane, mleko modyfikowane

Piątek: 5.02.2021

Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, rzodkiewką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: pomarańcze, kiwi, jabłka, woda

Obiad: Paluszki z mintaja, ziemniaki z koperkiem, czerwona kapusta gotowana, surówka z selera i ananasa z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot żurawinowy.

 II część obiadu: Zupa zacierkowa z koperkiem.

Podwieczorek: Placuszki amarantusowo- kokosowe, kakao. Dieta ciasteczka bez glutenu, jaj i mleka, napój owsiany.

 

Przejdź do treści