Jadłospis | Żłobek nr 68

Jadłospis 14-18.12.2020

Jadłospis 14-18.12.2020r.

Poniedziałek: 14.12.2020

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z jajka, kukurydzy i szczypiorku, herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, pastą z kukurydzy i szczypiorku,  kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: gruszki, mandarynki, woda

Obiad: Schabik duszony w sosie śliwkowym, kasza kuskus, bukiet jarzyn (kalafior, brokuł, marchew mini), surówka z cykorii, pomarańczy z jogurtem, dieta z oliwą, kompot czereśniowy.

II część obiadu: Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, natką.

Podwieczorek: Babeczki z makiem, maślanka truskawkowo- ananasowa, dieta ciasteczka b/jaj i mleka, glutenu, napój ryżowy z ananasem.

Wtorek: 15.11.2020

Śniadanie: Mleko waniliowe, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica z pomidorem koktajlowym i szczypiorkiem. Świeża mięta z cytryną do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, wędliną, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banan, pomelo, jabłko, woda

Obiad: Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż pełnoziarnisty z natką, fasolka gotowana, sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, papryka, ogórek, cebulka czerwona, oliwki, ser mozzarella) z oliwą. Kompot śliwkowy.

II część obiadu: Rosół z makaronem.

Podwieczorek: Oponki serowe, dieta jabłko w cieście amarantusowym.

 

 

 

 

 

Środa: 16.11.2020

Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta humus (cieciorka, sezam). Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: mango, kiwi,  jabłka, woda

Obiad: Paluszki z mintaja, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka z oliwą. Kompot jagodowo- jabłkowy.

II część obiadu: Zupa pomidorowa z ryżem.

Podwieczorek: Szyszki  z ryżu preparowanego, mleko, dieta mleko modyfikowane.

Czwartek: 17.11.2020

Śniadanie: Zacierki  pszenno-migdałowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek malinowy. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, szynka drobiowa, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: mandarynki, melon, jabłka, woda

Obiad: Gołąbki po góralsku w sosie pomidorowym, ryż na sypko z natką, surówka z białej rzodkwi, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą.

Kompot truskawkowy.

II część obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami.

Podwieczorek: Jogurtowie z brzoskwiniami na herbatnikach, dieta galaretka z mleka kokosowego na herbatnikach bez jaj, mleka, glutenu.

Piątek: 18.11.2020

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, rzodkiewką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: pomarańcze, kaki, jabłka, woda

Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty, kukurydzy, pora i jabłka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot żurawinowy.

 II część obiadu: Zupa krem z soczewicy z kaszą kukurydzianą.

Podwieczorek: Mufinki bananowe, mleko modyfikowane.

Przejdź do treści