Jadłospis 14-18.12.2020r.
Poniedziałek: 14.12.2020
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z jajka, kukurydzy i szczypiorku, herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, pastą z kukurydzy i szczypiorku, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: gruszki, mandarynki, woda
Obiad: Schabik duszony w sosie śliwkowym, kasza kuskus, bukiet jarzyn (kalafior, brokuł, marchew mini), surówka z cykorii, pomarańczy z jogurtem, dieta z oliwą, kompot czereśniowy.
II część obiadu: Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, natką.
Podwieczorek: Babeczki z makiem, maślanka truskawkowo- ananasowa, dieta ciasteczka b/jaj i mleka, glutenu, napój ryżowy z ananasem.
Wtorek: 15.11.2020
Śniadanie: Mleko waniliowe, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica z pomidorem koktajlowym i szczypiorkiem. Świeża mięta z cytryną do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, wędliną, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: banan, pomelo, jabłko, woda
Obiad: Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż pełnoziarnisty z natką, fasolka gotowana, sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, papryka, ogórek, cebulka czerwona, oliwki, ser mozzarella) z oliwą. Kompot śliwkowy.
II część obiadu: Rosół z makaronem.
Podwieczorek: Oponki serowe, dieta jabłko w cieście amarantusowym.
Środa: 16.11.2020
Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta humus (cieciorka, sezam). Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: mango, kiwi, jabłka, woda
Obiad: Paluszki z mintaja, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka z oliwą. Kompot jagodowo- jabłkowy.
II część obiadu: Zupa pomidorowa z ryżem.
Podwieczorek: Szyszki z ryżu preparowanego, mleko, dieta mleko modyfikowane.
Czwartek: 17.11.2020
Śniadanie: Zacierki pszenno-migdałowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek malinowy. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, szynka drobiowa, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: mandarynki, melon, jabłka, woda
Obiad: Gołąbki po góralsku w sosie pomidorowym, ryż na sypko z natką, surówka z białej rzodkwi, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą.
Kompot truskawkowy.
II część obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami.
Podwieczorek: Jogurtowie z brzoskwiniami na herbatnikach, dieta galaretka z mleka kokosowego na herbatnikach bez jaj, mleka, glutenu.
Piątek: 18.11.2020
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, rzodkiewką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: pomarańcze, kaki, jabłka, woda
Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty, kukurydzy, pora i jabłka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot żurawinowy.
II część obiadu: Zupa krem z soczewicy z kaszą kukurydzianą.
Podwieczorek: Mufinki bananowe, mleko modyfikowane.