Jadłospis 15-19.02.2021r.
Poniedziałek: 15.02.2021
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą humus (cieciora, sezam), herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: winogrona, gruszki, woda
Obiad: Bitki wołowe w sosie ziołowym, kasza bulgur, bukiet jarzyn, surówka z czerwonej kapusty z oliwą, kompot czereśniowy.
II część obiadu: Zupa fasolowa z ziemniakami, majerankiem.
Podwieczorek: Smoothie ze świeżym szpinakiem, kiwi i bananem.
Wtorek: 16.02.2021
Śniadanie: Kakao, kanapka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi. Mięta świeża z cytryną.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: banan, jabłko, woda
Obiad: Potrawka z kurczaka, ryż kolorowy, puree z bobu, surówka z marchewki i brzoskwini z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot śliwkowy.
II część obiadu: Zupa dyniowa z batatami i mlekiem kokosowym.
Podwieczorek: Naleśniki z twarożkiem waniliowym, dieta z dżemem.
Środa: 17.02.2021
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z czerwonej fasoli z nutką czosnku. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: kiwi, mandarynki, jabłka, woda
Obiad: Łosoś pieczony w sosie chrzanowo- śmietanowym, ziemniaczki z koperkiem, brukselka gotowana, surówka z buraczków i cebulki z oliwą. Kompot wiśniowy.
II część obiadu: Zupa pomidorowa z ryżem i świeżą bazylią.
Podwieczorek: Makaron z jogurtem, musem truskawkowym.
Czwartek: 18.02.2021
Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ananasowy. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: pomarańcze, mango, jabłka, woda
Obiad: Zapiekanka makaronowa (mięso, makaron, szpinak, ser mozzarella), surówka z rzodkiewki, ogórka z ogórkiem, dieta z oliwą.
Kompot gruszkowo-jagodowy.
II część obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami.
Podwieczorek: Ciasteczka amarantusowo- kokosowe, mleko modyfikowane.
Piątek: 19.02.2021
Śniadanie: Lane kluseczki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, rzodkiewką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: grusz, melon, jabłka, woda
Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonego ogórka, papryki i pora z oliwą. Kompot żurawinowy.
II część obiadu: Krupnik jęczmienny ze świeżą kolendrą.
Podwieczorek: Jogurtowiec z bakaliami na herbatnikach. Dieta: galaretka, ciasteczka bez glutenu, jaj i mleka.