Jadłospis - Żłobek 68 | Żłobek nr 68

Jadłospis 17-21.01.2022

Jadłospis 17-21.01.2022r.

 

 

Poniedziałek: 17.01.2022

Śniadanie: Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą hummus, herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: gruszki, kiwi, woda

Obiad: Eskalopki cielęce, kasza jaglana, buraczki, mix sałat z jogurtem, dieta z oliwą, kompot truskawkowy.

II część obiadu: Zupa jarzynowa z ziemniakami, natką.

Podwieczorek: Musli z jogurtem i płatkami kukurydzianymi, dieta z mlekiem kokosowym.

Wtorek: 18.01.2022

Śniadanie: Kakao, kanapka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorem. Mięta świeża z cytryną.

Dieta: pieczywo z masłem flora, wędliną, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banan, jabłka, woda

Obiad: Kotlecik z cieciorki w panierce sezamowej, ziemniaki z  koperkiem, kalarepka gotowana, surówka z rzodkiewki i ogórka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot morelowy.

II część obiadu: Zupa krem z zielonych warzyw z komosą ryżową.

Podwieczorek: Oponki serowe, dieta: placuszek bananowy.

 

Środa: 19.01.2022

Śniadanie: Płatki pszenne, pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy i suszonych pomidorów. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia. Dieta: pieczywo z masłem flora, szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: mango, mandarynki, woda

Obiad: Risotto (ryż, cukinia, kukurydza, pierś z kurczaka), surówka grecka (sałata lodowa, ogórek, pomidor, ser mozzarella, oliwki, oliwa) Kompot wiśniowy.

II część obiadu: Rosół z makaronem.

Podwieczorek: Sernik na zimno z brzoskwiniami na biszkoptach, dieta: galaretka z owocami, wafelki.

 

Czwartek: 20.01.2022

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z czereśniami. Herbatka owocowa z sokiem malinowym. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: jabłka, winogrona, woda

Obiad: Pulpeciki z indyka, makaron pełnoziarnisty, brukselka, surówka z marchewki, brzoskwini, z oliwą z oliwek. Kompot borówkowy.

II część obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami.

Podwieczorek: Pudding z mleka kokosowego, nasion chia i musu malinowego.

 

Piątek: 21.01.2022

Śniadanie: kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką, sałatą i rzodkiewką. Herbatka owocowa z sokiem malinowym. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: pomarańcze, melon, woda

Obiad: Paluszki z mintaja, ziemniaczki z koperkiem, fasolka gotowana, surówka z kiszonego ogórka i papryki z oliwą. Kompot śliwkowy.

II część obiad: Krupnik krakowski ze świeżą kolendrą.

Podwieczorek: Ciasto keks, mleko, dieta: napój owsiany.

Przewiń do góry
Przejdź do treści