Jadłospis 18-22.01.2021r.
Poniedziałek: 18.01.2021
Śniadanie: Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado, zielonego groszku i cebulki dymki, herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita, bułeczka bez glutenowa.
II śniadanie: gruszki, pomelo, jabłka, woda
Obiad: Gołąbki cielęce w sosie pomidorowym, ryż na sypko, mizeria z jogurtem, dieta z oliwą, kompot borówkowy.
II część obiadu: Zupa krem z dyni z batatami, mlekiem kokosowym, imbirem, natką.
Podwieczorek: Babeczki pieguski z orzeszkami, jogurcik czereśniowy, dieta napój jaglany.
Wtorek:19.01.2021
Śniadanie: Mleko waniliowe, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem. Świeża mięta z cytryną do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita, pieczywo bez glutenu z szyneczką.
II śniadanie: banany, winogrona, jabłka, woda
Obiad: Zapiekanka makaronowa z mięsem, warzywami, serem, surówka z białej rzodkwi, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot porzeczkowo-gruszkowy.
II część obiadu: barszcz czerwony z ziemniakami, koperkiem.
Podwieczorek: Placuszki serowe z płatkami migdałowymi, dieta jabłuszko w cieście kokosowym.
Środa: 20.01.2021
Śniadanie: Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z czerwonej fasoli, suszonych pomidorów z nutką czosnku. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: kiwi, jabłka, woda
Obiad: Paluszki z łososia w sosie śmietanowo- koperkowym, ziemniaki, fasolka gotowana, surówka z marchewki, pora z jabłkiem i oliwą. Kompot morelowy.
II część obiadu: Zupa z pieczonej papryki, pomidorami, ryżem, natką.
Podwieczorek: Kokosowy pudding z tapioki i malin .
Czwartek: 21.01.2021
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek jagodowy. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita, bułeczka bez glutenu z szyneczką.
II śniadanie: mandarynki, mango, jabłka, woda
Obiad: Klopsiki drobiowe, kasza gryczana biała z natką, kalarepka gotowana, sałatka grecka (sałata, pomidor, papryka, ogórek, oliwki) z oliwą.
Kompot gruszkowo-jagodowy.
II część obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami, majerankiem.
Podwieczorek: Ciasto keks z bakaliami, kefirek truskawkowy, dieta bułeczka bez glutenu z dżemem, mleko kokosowe .
Piątek: 22.01.2021
Śniadanie: Kasza orkiszowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, papryką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita, wafelek kukurydziany.
II śniadanie: pomarańcze, melon, jabłka, woda
Obiad: Dukaty z dorsz w sosie musztardowym, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, surówka z kiszonej kapusty i jabłka z oliwą. Kompot żurawinowo- jabłkowy.
II część obiadu: Zupa neapolitańska z makaronem, serem mozzarella, koperkiem.
Podwieczorek: Szyszki, mleko, dieta mleko modyfikowane.