Jadłospis - Żłobek 68 | Żłobek nr 68

Jadłospis 19-23.04.2021

Jadłospis 19-23.04.2021r.

Poniedziałek: 19.04.2021

Śniadanie: Kluseczki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z bobu i prażonego sezamu, herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: winogrona, gruszki, woda

Obiad: Kotlecik z soczewicy i jajka, ziemniaki z koperkiem, marchew gotowana, mix sałat z jogurtem, dieta z oliwą, kompot czereśniowy.

II część obiadu: Zupa pomidorowa z ryżem, natką.

Podwieczorek: Muslii (płatki kukurydziane, bakalie, jogurt grecki).

Wtorek: 20.04.2021

Śniadanie: Mleko cynamonowe, kanapka z masłem, pastą z awokado i jajka. Mięta świeża z cytryną.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banan, jabłko, woda

Obiad: Klopsiki w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna, buraczki gotowane, surówka z selera i ananas z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot śliwkowy.

II część obiadu: Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Podwieczorek:  Ciasto ze śliwkami, mleko

 

 

 

Środa: 21.04.2021

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą  z pieczonego bakłażana, jajka i suszonych pomidorów. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: kiwi, jabłka, woda

Obiad: Risotto (ryż, mięso, warzywa), surówka z cykorii i pomarańczy z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot wiśniowy.

II część obiadu: Zupa barszcz biały z ziemniakami.

Podwieczorek: Leniwe kluseczki, dieta jabłko w cieście.

 

Czwartek: 22.04.2021

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek truskawkowy. Herbatka czarna z sokiem malinowym. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: mango, jabłka, woda

Obiad: Gołąbki po góralsku w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, mizeria z  jogurtem, dieta oliwa.

Kompot gruszkowo-jagodowy.

II część obiad: Zupa koperkowa z kaszą jaglaną.

Podwieczorek: Budyń waniliowy, wafelki, dieta kisiel truskawkowy.

Piątek: 23.04.2021

Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, rzodkiewką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: melon, jabłka, woda

Obiad: Paluszki z dorsza, ziemniaki z koperkiem, bukiet jarzyn, surówka z kiszonego ogórka, papryki, marchewki i pora z oliwą. Kompot śliwkowy.

 II część obiadu: Zupa neapolitańska z kluseczkami.

Podwieczorek: Ciasteczka owsiano- kokosowe, maślanka brzoskwiniowa, dieta napój owsiany.

Scroll to Top
Skip to content