Jadłospis 19-23.04.2021r.
Poniedziałek: 19.04.2021
Śniadanie: Kluseczki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z bobu i prażonego sezamu, herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: winogrona, gruszki, woda
Obiad: Kotlecik z soczewicy i jajka, ziemniaki z koperkiem, marchew gotowana, mix sałat z jogurtem, dieta z oliwą, kompot czereśniowy.
II część obiadu: Zupa pomidorowa z ryżem, natką.
Podwieczorek: Muslii (płatki kukurydziane, bakalie, jogurt grecki).
Wtorek: 20.04.2021
Śniadanie: Mleko cynamonowe, kanapka z masłem, pastą z awokado i jajka. Mięta świeża z cytryną.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: banan, jabłko, woda
Obiad: Klopsiki w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna, buraczki gotowane, surówka z selera i ananas z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot śliwkowy.
II część obiadu: Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Podwieczorek: Ciasto ze śliwkami, mleko
Środa: 21.04.2021
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z pieczonego bakłażana, jajka i suszonych pomidorów. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: kiwi, jabłka, woda
Obiad: Risotto (ryż, mięso, warzywa), surówka z cykorii i pomarańczy z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot wiśniowy.
II część obiadu: Zupa barszcz biały z ziemniakami.
Podwieczorek: Leniwe kluseczki, dieta jabłko w cieście.
Czwartek: 22.04.2021
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek truskawkowy. Herbatka czarna z sokiem malinowym. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: mango, jabłka, woda
Obiad: Gołąbki po góralsku w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem, dieta oliwa.
Kompot gruszkowo-jagodowy.
II część obiad: Zupa koperkowa z kaszą jaglaną.
Podwieczorek: Budyń waniliowy, wafelki, dieta kisiel truskawkowy.
Piątek: 23.04.2021
Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, rzodkiewką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: melon, jabłka, woda
Obiad: Paluszki z dorsza, ziemniaki z koperkiem, bukiet jarzyn, surówka z kiszonego ogórka, papryki, marchewki i pora z oliwą. Kompot śliwkowy.
II część obiadu: Zupa neapolitańska z kluseczkami.
Podwieczorek: Ciasteczka owsiano- kokosowe, maślanka brzoskwiniowa, dieta napój owsiany.