Jadłospis - Żłobek 68 | Żłobek nr 68

Jadłospis 20-24.09.2021

Jadłospis 20-24.09.2021r.

Poniedziałek: 20.09.2021

Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z soczewicy i suszonych pomidorów, herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: gruszki,  woda

Obiad: Spaghetti (mięso, makaron, warzywa, pomidory), surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka  z oliwą, kompot wiśniowy.

II część obiadu: Barszcz czerwony z ziemniakami.

Podwieczorek: Musli (jogurt, płatki, bakalie) dieta napój jaglany, płatki, bakalie.

 

Wtorek: 21.09.2021

Śniadanie: Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą, rzodkiewką. Mięta świeża z cytryną.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banany, woda

Obiad: Kotlecik sojowy, ziemniaki z koperkiem, dynia duszona, sałata lodowa z jogurtem, dieta z oliwą.  Kompot morelowy.

II część obiadu: Zupa pomidorowa z ryżem, bazylią.

Podwieczorek: Naleśniki z serkiem waniliowym, dieta z dżemem.

 

Środa: 22.09.2021

Śniadanie: Płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku, jajka i awokado. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: winogrona, mango, woda

Obiad: Kotlecik mielony, ziemniaczki z koperkiem, buraczki gotowane, surówka z kapusty pekińskiej i jabłka z oliwą. Kompot wieloowocowy.

II część obiadu: Zupa krupnik jęczmienny z natką.

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z żurawiną, maślanka jagodowa.

Czwartek: 23.09.2021

Śniadanie: Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z borówkami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: pomarańcze, jabłka, woda

Obiad: Kaszotto (kasza pęczak, bakłażan, mięso drobiowe, suszone pomidory), surówka z rzodkwi białej z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot śliwkowy.

II część obiad: Zupa zarzutka z ziemniakami, majerankiem.

Podwieczorek: Puding kokosowy z nasionami chia, wafelki.

Piątek: 24.09.2021

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, ogórkiem. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: melon, banan, jabłka, woda

Obiad: Kotlecik z dorsza, ziemniaki z koperkiem, fasolka gotowana, surówka z kalarepki, marchewki i jabłka z oliwą. Kompot porzeczkowo- gruszkowy.

 II część obiadu: Zupa neapolitańska z makaronem i serem mozzarella.

Podwieczorek: Legumina na mleku z truskawkami.

 

 

 

Przewiń do góry
Przejdź do treści