Jadłospis 22-26.03.2021r.
Poniedziałek: 22.03.2021
Śniadanie: Lane kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z bobu i pestek słonecznika, herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: winogrona, gruszki, woda
Obiad: Bitki wołowe, kasza gryczana, bukiet jarzyn, surówka z selera, jabłka, ananasa i żurawiny z jogurtem, dieta z oliwą, kompot truskawkowy.
II część obiadu: Zupa fasolowa z ziemniakami, majerankiem.
Podwieczorek: Twarożek jagodowo- ananasowy, herbatniki bio, dieta przecier owocowy, ciasteczka bez jaj, mleka i glutenu.
Wtorek: 23.03.2021
Śniadanie: Kawa orkiszowa, kanapka z masłem, pasta z pieczonego bakłażana i suszonych pomidorów. Mięta świeża z cytryną.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: banan, jabłko, woda
Obiad: Łazanki z kwaszoną kapustą, surówka z marchewki, jabłka z oliwą. Kompot borówkowy.
II część obiadu: Zupa krupnik z komosy ryżowej ze świeżą bazylią.
Podwieczorek: Puding z nasion chia mleka kokosowego.
Środa: 24.03.2021
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z jajka, awokado z plasterkiem rzodkiewki. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: nektar owocowy
Obiad: Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaczki z koperkiem, szpinak świeży duszony, mizeria z kiełkami i jogurtem, dieta z oliwą. Kompot jagodowo- gruszkowy.
II część obiadu: Zupa paprykowo-pomidorowa z kluseczkami .
Podwieczorek: Szyszki z ryżu preparowanego, mleko.
Czwartek: 25.03.2021
Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek morelowy. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: kiwi, mango, jabłka, woda
Obiad: Pulpeciki, ryż na sypko z natką, kalarepka gotowana, surówka z buraczków i jabłka z oliwą.
Kompot porzeczkowo- jabłkowy.
II część obiad: Zupa barszcz biały z ziemniakami.
Podwieczorek: Babeczki z bakaliami, maślanka truskawkowa, dieta banan w cieście, napój jaglany.
Piątek: 26.03.2021
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, pomidorem. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: gruszki, melon, jabłka, woda
Obiad: Paluszki z dorsza, ziemniaki z koperkiem, rzodkiew biała gotowana, surówka z kiszonego ogórka, papryki i jabłka z oliwą. Kompot borówkowy.
II część obiadu: Zupa krem z zielonych warzyw z kaszą z natką.
Podwieczorek: Drożdżowe ciast z rodzynkami, jogurcik brzoskwiniowy, dieta mleko modyfikowane.