Jadłospis - Żłobek 68 | Żłobek nr 68

Jadłospis 22-26.03.2021

 

 

 

Jadłospis 22-26.03.2021r.

Poniedziałek: 22.03.2021

Śniadanie: Lane kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z bobu i pestek słonecznika, herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: winogrona, gruszki, woda

Obiad: Bitki wołowe, kasza gryczana, bukiet jarzyn, surówka z selera, jabłka, ananasa i żurawiny z jogurtem, dieta z oliwą, kompot truskawkowy.

II część obiadu: Zupa fasolowa z ziemniakami, majerankiem.

Podwieczorek: Twarożek jagodowo- ananasowy, herbatniki bio, dieta przecier owocowy, ciasteczka bez jaj, mleka i glutenu.

 

Wtorek: 23.03.2021

Śniadanie: Kawa orkiszowa, kanapka z masłem, pasta z pieczonego bakłażana i suszonych pomidorów. Mięta świeża z cytryną.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banan, jabłko, woda

Obiad: Łazanki z kwaszoną kapustą, surówka z marchewki, jabłka z oliwą. Kompot borówkowy.

II część obiadu: Zupa krupnik z komosy ryżowej  ze świeżą bazylią.

Podwieczorek: Puding z nasion chia  mleka kokosowego.

 

 

Środa: 24.03.2021

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z jajka, awokado z plasterkiem rzodkiewki. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: nektar owocowy

Obiad: Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaczki z koperkiem, szpinak świeży duszony, mizeria z kiełkami i jogurtem, dieta z oliwą. Kompot jagodowo- gruszkowy.

II część obiadu: Zupa paprykowo-pomidorowa z kluseczkami .

Podwieczorek: Szyszki z ryżu preparowanego, mleko.

Czwartek: 25.03.2021

Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek morelowy. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: kiwi, mango, jabłka, woda

Obiad: Pulpeciki, ryż na sypko z natką, kalarepka gotowana, surówka z buraczków i jabłka z oliwą.

Kompot porzeczkowo- jabłkowy.

II część obiad: Zupa barszcz biały z ziemniakami.

Podwieczorek: Babeczki z bakaliami, maślanka truskawkowa, dieta banan w cieście, napój jaglany.

Piątek: 26.03.2021

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, pomidorem. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: gruszki, melon, jabłka, woda

Obiad: Paluszki z dorsza, ziemniaki z koperkiem, rzodkiew biała gotowana, surówka z kiszonego ogórka, papryki i jabłka  z oliwą. Kompot borówkowy.

 II część obiadu: Zupa krem z zielonych warzyw z kaszą z natką.

Podwieczorek: Drożdżowe ciast z rodzynkami, jogurcik  brzoskwiniowy, dieta mleko modyfikowane.

Przewiń do góry
Przejdź do treści