Jadłospis 23-27.11.2020r.
Poniedziałek: 23.11.2020
Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z pieczonego bakłażana, herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: gruszki, kiwi, jabłka, woda
Obiad: Bitki wieprzowe, kasza kuskus, buraki gotowane, sałata z kiełkami i jogurtem, dieta z oliwą, kompot śliwkowy.
II część obiadu: Zupa jarzynowa z ziemniakami, natką.
Podwieczorek: Ciasto migdałowe, jogurcik jagodowy, dieta napój jaglany.
Wtorek: 24.11.2020
Śniadanie: Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą i ogórkiem. Świeża mięta z cytryną do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: banany, winogrona, jabłka, woda
Obiad: Kotlecik z ciecierzycy, ziemniaki z koperkiem, szpinak gotowany, surówka wielowarzywna z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot truskawkowy.
II część obiadu: Zupa koperkowa z ryżem
Podwieczorek: Leniwe kluseczki z masłem i cukrem trzcinowym, dieta kluseczki z musem z czereśni.
Środa: 25.11.2020
Śniadanie: Lane kluseczki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z czerwonej fasoli z nutką czosnku. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: pomelo, melon, jabłka, woda
Obiad: Kaszotto (kasza pęczak, mięso, bakłażan, warzywa), surówka z selera i ananasa z żurawiną i jogurtem, dieta z oliwą. Kompot malinowy.
II część obiadu: Zarzutka z ziemniakami i majerankiem
Podwieczorek: Puding z mleka kokosowego i nasion chia.
Czwartek: 26.11.2020
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek truskawkowy. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: mandarynki, mango, jabłka, woda
Obiad: Gołąbki po góralsku, ryż na sypko z natką, surówka z rzodkiewki z jogurtem, dieta z oliwą.
Kompot gruszkowo-jagodowy.
II część obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Podwieczorek: Babeczki pieguski z makiem i orzeszkami, mleko modyfikowane do picia.
Piątek: 27.11.2020
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, papryką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: pomarańcze, kaki, jabłka, woda
Obiad: Łosoś w sosie śmietanowym, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem gotowana, surówka z pora, kwaszonego ogórka, jabłka z oliwą. Kompot żurawinowy.
II część obiadu: Zupa paprykowo –pomidorowa z kluseczkami.
Podwieczorek: Sernik na zimno z brzoskwinią na biszkoptach, dieta galaretka owocowa, chrupki.