Jadłospis - Żłobek 68 | Żłobek nr 68

Jadłospis 26-30.09.2022

Jadłospis 26-30.09.2022r.

Poniedziałek: 26.09.2022

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, kanapka z masłem, pasta z czerwonej fasoli . Herbatka owocowa.

Dieta: pieczywo z masłem flora, wędliną, kaszka b/m ryżowa z owocami.

II śniadanie: gruszki, jabłka, woda

Obiad: Gołąbki z cielęciny w sosie pomidorowym, ryż na sypko, surówka z selera i jabłka z jogurtem, dieta  z oliwą. Kompot wiśniowy.

II część obiadu: Zupa zacierkowa.

Podwieczorek: Koktajl na bazie jogurtu i brzoskwiń, herbatniki, dieta mus owocowy, wafelki.

Wtorek: 27.09.2022

Śniadanie: Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałata i rzodkiewką. Mięta do picia. Dieta: pieczywo z masłem flora, szynką kaszka b/m ryżowa z owocami.

II śniadanie: banany, woda

Obiad: Kotlet z jajka, ziemniaki z koperkiem, szpinak duszony, surówka z marchewki i jabłka z oliwą. Kompot morelowy.

II część obiadu: Zupa jarzynowa z kaszą kukurydzianą, natką.

Podwieczorek:  Naleśniki z twarożkiem waniliowym, dieta z dżemem.

 

 

Środa: 28.09.2022

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku i jajka.  Rumianek do picia. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m ryżowa.

II śniadanie: jabłka, mango, woda

Obiad: Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami, surówka z czerwonej kapusty, jabłka z oliwą. Kompot truskawkowy.

II część obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami.

Podwieczorek: Budyń  waniliowy, herbatniki, dieta kisiel owocowy, chrupki.

Czwartek: 29.09.2022

Śniadanie: Kluseczki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z czereśniami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: melon, jabłka, woda

Obiad: Klopsiki z indyka, kasza gryczana z natką, fasolka gotowana, surówka z papryki, pora i jabłka z oliwą. Kompot śliwkowy.

II część obiad: Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, koperkiem.

Podwieczorek: Szyszki z ryżu preparowanego.

 

Piątek:  30.09.2022

Śniadanie: Kasza kuskus na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, ogórkiem. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m ryżowa.

II śniadanie:  winogrona, jabłka, woda

Obiad: Paluszki z mintaja, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, surówka z białej kapusty, jabłka i chrzanu z oliwą. Kompot wieloowocowy.

 II część obiadu: Zupa pomidorowa z ryżem, koperkiem.

Podwieczorek: Babeczki z makiem, maślanka truskawkowy

Przewiń do góry
Przejdź do treści