Jadłospis - Żłobek 68 | Żłobek nr 68

Jadłospis 28.06-2.07.2021

Jadłospis 28.06-2.07.2021r.

 

Poniedziałek: 28.06.2021

Śniadanie: Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z awokado i jajka, herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: arbuz, woda

Obiad: Bitki cielęce w ziołach, kasza orkiszowa z natką, bukiet jarzyn, surówka z czerwonej kapusty z oliwą, kompot czereśniowy.

II część obiadu: Zupa ogórkowa z ziemniakami, koperkiem.

Podwieczorek: Smoothi z owocami i jogurtem, herbatniki, dieta nektar owocowy, chrupki.

Wtorek: 29.06.2021

Śniadanie: Kakao na mleku, kanapka z masłem, twarożek z malinami. Mięta świeża z cytryną.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banan, truskawki, woda

Obiad: Kotlecik z jajka, młode ziemniak z koperkiem, szpinak świeży gotowany, sałatka z pomidora i cebulki z oliwą. Kompot śliwkowy.

II część obiadu: Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, natką.

Podwieczorek: Babeczki makowe .

 

 

Środa: 30.06.2021

Śniadanie: Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z czerwonej fasoli, suszonych pomidorów z nutką czosnku. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: melon, truskawki, woda

Obiad: Eskalopki z piersi z kurczaka, ryż gotowany, marchewka z groszkiem, surówka z białej rzodkwi, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot wiśniowy.

II część obiadu: Barszcz biały z ziemniakami.

Podwieczorek: Mufinki marchewkowe z rodzynkami, mleko.

Czwartek: 1.07.2021

Śniadanie: Płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: banany, mango, woda

Obiad: Gołąbki w sosie pomidorowym, ryż na sypko, mizeria z jogurtem, dieta z oliwą.

Kompot gruszkowo -malinowy.

II część obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami.

Podwieczorek: Szarlotka amerykańska, jogurcik czereśniowy.

Piątek: 2.07.2021

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, rzodkiewką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: truskawki, jabłka, woda

Obiad: Łosoś pieczony, ziemniaki z koperkiem, fasolka gotowana, sałata lodowa z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot żurawinowy.

 II część obiadu: Zupa krem z soczewic z groszkiem ptysiowym.

Podwieczorek: Placuszki amarantusowo- kokosowe, dieta wafelek z dżemem, napój jaglany.

 

Przewiń do góry
Przejdź do treści