Jadłospis 29.03-2.04.2021r.
Poniedziałek: 29.03.2021
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, kiszonym ogórkiem, herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: gruszki, woda
Obiad: Pieczeń cielęca w sosie chrzanowym, fasolka gotowana, surówka z marchewki i jabłka z oliwą, kompot wieloowocowy.
II część obiadu: Zupa groszkowa z ziemniakami.
Podwieczorek: Sernik na zimno na bazie jogurtu z truskawkami na herbatnikach, dieta galaretka owocowa, chrupki.
Wtorek: 30.03.2021
Śniadanie: Kakao, kanapka z masłem, jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem. Mięta świeża z cytryną. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: banan, jabłko, woda
Obiad: Potrawka , ryż na sypko, marchewka z groszkiem gotowana, surówka z kalarepki w sosie jogurtowo- koperkowym, dieta z oliwą. Kompot śliwkowy.
II część obiadu: Rosołek z kluseczkami.
Podwieczorek: Rafaello z twarogu i wafli ryżowych, dieta wafelek z dżemem.
Środa: 1.04.2021
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, rzodkiewką. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: kiwi, jabłka, woda
Obiad: Paluszki z mintaja, ziemniaczki z koperkiem, szpinak świeży duszony z suszonymi pomidorami, surówka z marchewki i pora z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot wiśniowy.
II część obiadu: Zupa ogórkowa z ryżem.
Podwieczorek: Placuszki
jogurcik brzoskwiniowy , napój owsiany z wapnem.
Czwartek: 2.04.2021
Śniadanie: Zacierki pełnoziarniste na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z czereśniami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: melon, jabłka, woda
Obiad: Klopsiki, kasza pęczak, buraczki, surówka z białej rzodkwi, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą.
Kompot jagodowy.
II część obiad: Zupa z soczewicy i pomidorów z ziemniakami.
Podwieczorek: Kokosowy puding z tapioki i malin.
Piątek: 3.04.2021
Śniadanie: Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, ogórkiem. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: gruszki, jabłka, woda
Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonego ogórka i jabłka z oliwą. Kompot borówkowy.
II część obiadu: Zupa krupnik jęczmienny z natką.
Podwieczorek: Babeczki makowe, mleko modyfikowane.