Jadłospis - Żłobek 68 | Żłobek nr 68

Jadłospis 29.03-2.04.2021

Jadłospis 29.03-2.04.2021r.

Poniedziałek: 29.03.2021

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  jajkiem, kiszonym ogórkiem, herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: gruszki, woda

Obiad: Pieczeń cielęca w sosie chrzanowym, fasolka gotowana, surówka z marchewki i jabłka z oliwą, kompot wieloowocowy.

II część obiadu: Zupa groszkowa z ziemniakami.

Podwieczorek: Sernik na zimno na bazie jogurtu z truskawkami na herbatnikach, dieta galaretka owocowa, chrupki.

Wtorek: 30.03.2021

Śniadanie: Kakao, kanapka z masłem, jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem. Mięta świeża z cytryną. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banan, jabłko, woda

Obiad: Potrawka , ryż na sypko, marchewka z groszkiem gotowana, surówka z kalarepki w sosie jogurtowo- koperkowym, dieta z oliwą. Kompot śliwkowy.

II część obiadu: Rosołek z kluseczkami.

Podwieczorek: Rafaello z twarogu i wafli ryżowych, dieta wafelek z dżemem.

 

 

 

Środa: 1.04.2021

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, rzodkiewką. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: kiwi,  jabłka, woda

Obiad: Paluszki z mintaja, ziemniaczki z koperkiem, szpinak świeży duszony z suszonymi pomidorami, surówka z marchewki i pora z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot wiśniowy.

II część obiadu: Zupa ogórkowa z ryżem.

Podwieczorek: Placuszki

jogurcik brzoskwiniowy , napój owsiany z wapnem.

Czwartek: 2.04.2021

Śniadanie: Zacierki pełnoziarniste na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z czereśniami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  melon, jabłka, woda

Obiad: Klopsiki, kasza pęczak, buraczki, surówka z białej rzodkwi, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą.

Kompot jagodowy.

II część obiad: Zupa z soczewicy i pomidorów z ziemniakami.

Podwieczorek: Kokosowy puding z tapioki i malin.

Piątek: 3.04.2021

Śniadanie: Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, ogórkiem. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: gruszki, jabłka, woda

Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonego ogórka i jabłka  z oliwą. Kompot borówkowy.

 II część obiadu: Zupa krupnik jęczmienny z natką.

Podwieczorek: Babeczki makowe, mleko modyfikowane.

Przewiń do góry
Przejdź do treści