Jadłospis - Żłobek 68 | Żłobek nr 68

Jadłospis 29.08-2.09.2022

Jadłospis 29.08-2.09.2022r.

Poniedziałek: 29.08.2022

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, kanapka z masłem, jajkiem, rzodkiewką. Herbatka owocowa.

Dieta: pieczywo z masłem flora, wędliną, kaszka b/m ryżowa z owocami.

II śniadanie:  jabłka, woda

Obiad: Gulasz z warzywami ,makaron, surówka z selera, marchewki i jabłka  z oliwą. Kompot gruszkowy.

II część obiadu: Zupa ziołowa z ziemniakami.

Podwieczorek: Jogurcik waniliowy, herbatniki.

Wtorek: 30.08.2022

Śniadanie: Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, ogórkiem. Mięta do picia. Dieta: pieczywo z masłem flora, szynką kaszka b/m ryżowa z owocami.

II śniadanie: banany, woda

Obiad: Kotlet z jajka, ziemniaki, fasolka gotowana, surówka z marchewki i jabłka z oliwą. Kompot morelowy.

II część obiadu: Zupa krupniczek ryżowy z natką.

Podwieczorek:  Mus owocowy, chrupki.

 

 

Środa: 31.08.2022

Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z cieciorki.  Rumianek do picia. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m ryżowa.

II śniadanie: jabłka, woda

Obiad: Risotto (mięso, ryż, warzywa), sałatka z pomidorów. Kompot truskawkowy.

II część obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami.

Podwieczorek: Kisiel owocowy, biszkopty.

Czwartek: 1.09.2022

Śniadanie: Lane kluseczki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z jagodami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: arbuz, jabłka, woda

Obiad: Klopsiki z kurczaka, kasza jęczmienna z natką, bukiet jarzyn, surówka z kapusty pekińskiej z oliwą. Kompot śliwkowy.

II część obiad: Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, koperkiem.

Podwieczorek: Szyszki z ryżu preparowanego.

 

Piątek:  2.09.2022

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, papryką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m ryżowa.

II śniadanie:  winogrona, jabłka, woda

Obiad: Paluszki z mintaja, ziemniaki z koperkiem, marchewka junior, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka z oliwą. Kompot wieloowocowy.

 II część obiadu: Zupa pomidorowa z ryżem, koperkiem.

Podwieczorek: Babeczki z makiem, jogurcik truskawkowy, dieta jabłko w cieście, napój ryżowy

Przewiń do góry
Przejdź do treści