Poniedziałek: 30.11.2020
Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta humus (cieciorka, sezam), herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: gruszki, kiwi, jabłka, woda
Obiad: Cielęcina duszona w ziołach, ziemniaki z koperkiem, brokuł gotowany, surówka z marchewki i mango z oliwą, kompot śliwkowy.
II część obiadu: Zupa krem z soczewicy z komosą ryżową i natką.
Podwieczorek: Ciasto biszkoptowe z brzoskwinią, jogurcik waniliowy, dieta ciasteczka jaglane bez jaj i mleka, napój owsiany.
Wtorek: 1.12.2020
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem. Świeża mięta z cytryną do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: banan, , kaki, jabłko, woda
Obiad: Potrawka z kurczaka, ryż kolorowy na sypko, bukiet jarzyn, surówka z cykorii, pomarańczy, marchewki, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot gruszkowo-borówkowy.
II część obiadu:. Rosołek z kluseczkami, koperkiem
Podwieczorek: Sernik wiedeński z rodzynkami, dieta mus owocowy, chrupki.
Środa: 2.12.2020
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z bobu i prażonych pestek z dyni. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: winogrona, mango, woda
Obiad: Paluszki z dorsza, ziemniaki z koperkiem, marchew junior gotowana, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki, jabłka z oliwą. Kompot czereśniowy.
II część obiadu: Zupa porowa z kaszą jaglaną, natką.
Podwieczorek: Mufinki czekoladowe z orzechami, mleko do picia, dieta herbatniki bez jaj i mleka, napój jaglany.
Czwartek: 3.12.2020
Śniadanie: Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: melon, pomarańcze, woda
Obiad: Risotto (ryż, mięso, warzywa), sałatka z pomidorków koktajlowych, czarnych oliwek i cebulki z oliwą. Kompot truskawkowo-gruszkowy.
Podwieczorek: Zupa kapuśniaczek z ziemniakami, kokosowy pudding z tapioki i malin .
Piątek: 4.12.2020
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą i ogórkiem
. Herbatka rumiankowa.
II śniadanie: mandarynki, gruszki, jabłka, woda
Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, jabłka, marchewki z oliwą.
Kompot śliwkowy.
II część obiadu: Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym i grzankami.
Podwieczorek: Kulki korzenne z czerwonej fasoli, kefirek morelowy.