Jadłospis - Żłobek 68 | Żłobek nr 68

Jadłospis 30.11-4.12.2020

Poniedziałek: 30.11.2020

Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta humus (cieciorka, sezam), herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: gruszki, kiwi, jabłka, woda

Obiad: Cielęcina duszona w ziołach, ziemniaki z koperkiem, brokuł gotowany, surówka z marchewki i mango z oliwą, kompot śliwkowy.

II część obiadu: Zupa krem z soczewicy z komosą ryżową  i natką.

Podwieczorek: Ciasto biszkoptowe z brzoskwinią, jogurcik waniliowy, dieta ciasteczka jaglane bez jaj i mleka, napój owsiany.

 

 

Wtorek: 1.12.2020

Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem. Świeża mięta z cytryną do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banan, , kaki, jabłko, woda

Obiad: Potrawka z kurczaka, ryż kolorowy na sypko, bukiet jarzyn, surówka z  cykorii, pomarańczy, marchewki, jabłka  z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot gruszkowo-borówkowy.

II część obiadu:. Rosołek z kluseczkami, koperkiem

Podwieczorek: Sernik wiedeński z rodzynkami, dieta mus owocowy, chrupki.

 

 

Środa: 2.12.2020

Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z bobu i prażonych pestek z dyni. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  winogrona, mango, woda

Obiad: Paluszki z dorsza, ziemniaki z koperkiem, marchew junior gotowana, surówka z kwaszonej kapusty, marchewki, jabłka z oliwą. Kompot czereśniowy.

II część obiadu: Zupa porowa z kaszą jaglaną, natką.

Podwieczorek: Mufinki czekoladowe z orzechami, mleko do picia, dieta herbatniki bez jaj i mleka, napój jaglany.

Czwartek: 3.12.2020

Śniadanie: Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: melon, pomarańcze, woda

Obiad: Risotto (ryż, mięso, warzywa), sałatka z pomidorków koktajlowych, czarnych oliwek i cebulki z oliwą. Kompot truskawkowo-gruszkowy.

Podwieczorek: Zupa kapuśniaczek z ziemniakami, kokosowy pudding z tapioki  i malin  .

Piątek: 4.12.2020

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą i ogórkiem

. Herbatka rumiankowa.

II śniadanie: mandarynki, gruszki, jabłka, woda

Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z  kapusty pekińskiej, kukurydzy, jabłka, marchewki z oliwą.

Kompot śliwkowy.

 II część obiadu: Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym i grzankami.

Podwieczorek: Kulki korzenne z czerwonej fasoli, kefirek morelowy.

Przewiń do góry
Przejdź do treści