Płatki orkiszowo-pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku, jajka i prażonych pestek słonecznika, herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: gruszki, winogrona, jabłka, woda
Obiad: Gulasz wołowy, ziemniaki z koperkiem, kalarepka gotowana, surówka z papryki, kwaszonego ogórka, jabłka z oliwą, kompot żurawinowy.
II część obiadu: Zupa krupnik krakowski z natką.
Podwieczorek: Koktajl jogurtowo- brzoskwiniowy, biszkopty.
Wtorek: 15.09.2020
Śniadanie: Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z pieczonej marchewki i pestek z dyni. Świeża mięta z cytryną do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: maliny, banany, jabłka, woda
Obiad: Zapiekanka mięsno-makaronowa z warzywami, serem, surówka z rzodkiewki, ogórka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot borówkowy.
II część obiadu:. Zupa barszcz biały z ziemniakami, majerankiem, chrzanem, zabielana jogurtem.
Podwieczorek: Sernik na zimno z twarogu bio z suszonymi morelami.
Środa: 16.09.2020
Śniadanie: Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z fasoli, suszonych pomidorów z nutką czosnku. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: brzoskwinie, borówki, jabłka, woda
Obiad: Paluszki z mintaja w sezamie, ziemniaki z koperkiem, marchew junior, surówka z białej rzodkwi, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot gruszowo-jagodowy.
II część obiadu: Zupa pomidorowa z ryżem i świeżą bazylią.
Podwieczorek: Ciasto keks z bakaliami i dodatkiem gorzkiej czekolady, mleko.
Czwartek: 17.09.2020
Śniadanie: Lane kluseczki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z jagodami . Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: nektarynki, winogrona bezpestkowe, woda
Obiad: Klopsiki z indyka, kasza gryczana biała, bukiet warzyw, surówka z selera, ananasa, jabłka i żurawiny z jogurtem, dieta z oliwą.
Kompot śliwkowy.
II część obiadu: Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem.
Podwieczorek: Placuszki z amarantusowo-kokosowe z rodzynkami.
Piątek: 18.09.2020
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą i ogórkiem małosolnym. Herbatka rumiankowa.
II śniadanie: gruszki, mango, jabłka, woda
Obiad: Dukaty z dorsza, ziemniaki z koperkiem, puree z zielonego groszku, surówka z pora, jabłka, marchewki z oliwą. Kompot z czereśni.
II część obiad: Koperkowa z kaszą kuskus.
Podwieczorek: Makaron z jogurtem i truskawkami.