Jadłospis 19-23.10.2020r.
Poniedziałek: 19.10.2020
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z awokado i jajka ze szczypiorkiem , herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: gruszki, winogrona bezpestkowe, woda
Obiad: Schabik duszony, ryż kolorowy, marchew junior gotowana, sałata lodowa z jogurtem, dieta z oliwą, kompot żurawinowy.
II część obiadu: Zupa szpinakowa z ziemniakami.
Podwieczorek: Babeczki marchewkowe z rodzynkami, jogurcik morelowy, dieta nektar owocowy, placuszek z jabłkiem.
Wtorek: 20.10.2020
Śniadanie: Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z bobu z prażonymi pestkami z dyni. Świeża mięta z cytryną do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, wędliną, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: banany, śliwki, woda
Obiad: Kotlecik z jajka, ziemniaki z koperkiem, brokuł gotowany, sałatka grecka ( pomidor, ogórek, papryka, czarne oliwki, sałata lodowa, ser mozzarella) z oliwą, kompot gruszkowo -jagodowy
II część obiadu:. Zupa krupnik z komosy ryżowej.
Podwieczorek: Oponki serowe, dieta banan w cieście.
Środa: 21.10.2020
Śniadanie: Płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z soczewicy. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: melon, jabłka, woda
Obiad: Pieczeń rzymska w sosie chrzanowym, kasza gryczana biała, kalafior gotowany, sałatka z pomidora, cebulki z oliwą. Kompot morelowy.
II część obiadu: Zupa pomidorowa z makaronem, koperkiem.
Podwieczorek: Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane/ herbatniki, dieta mus owocowy.
Czwartek: 22.10.2020
Śniadanie: Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z jagodami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, dżemem, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: mango, jabłka, woda
Obiad: Kaszotto (kasza pęczak, mięso mielone, bakłażan, suszone pomidory), surówka z selera i ananasa z żurawiną i jogurtem, dieta z oliwą.
Kompot truskawkowy.
II część obiad: Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, koperkiem.
Podwieczorek: Puding z nasion chia i mleka kokosowego, wafelki.
Piątek: 23.10.2020
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką , sałatą, ogórkiem. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: gruszki, jabłka, woda
Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej rzodkwi i jabłka z jogurtem greckim, dieta z oliwą. Kompot wieloowocowy.
II część obiadu: Zupa zacierkowa z natką.
Podwieczorek: Sernik na zimno na bazie jogurtu z truskawkami, biszkopty, dieta galaretka owocowa, herbatniki b/j i mleka.