Jadłospis 26-30.10.2020r.
Poniedziałek: 26.10.2020
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku, jajka i prażonych pestek słonecznika, herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: gruszki, winogrona, jabłka, woda
Obiad: Gulasz cielęcy, ziemniaki z koperkiem, kalarepka gotowana, surówka z kapusty, papryki, kwaszonego ogórka, jabłka z oliwą, kompot żurawinowy.
II część obiadu: Zupa krupnik krakowski z natką.
Podwieczorek: Koktajl jogurtowo- brzoskwiniowy, biszkopty.
Wtorek: 27.10.2020
Śniadanie: Mleko waniliowe, pieczywo mieszane z masłem, pastą z pieczonej marchewki i pestek z dyni. Świeża mięta z cytryną do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: banany, jabłka, woda
Obiad: Zapiekanka mięsno-makaronowa z warzywami, serem, surówka z rzodkiewki, ogórka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot borówkowy.
II część obiadu:. Zupa barszcz biały z ziemniakami, majerankiem, chrzanem, zabielana jogurtem.
Podwieczorek: Sernik na zimno z twarogu bio z suszonymi morelami.
Środa: 28.10.2020
Śniadanie: Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z fasoli, suszonych pomidorów z nutką czosnku. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: śliwki, kakai, jabłka, woda
Obiad: Paluszki z mintaja w sezamie, ziemniaki z koperkiem, fasolka żółta gotowana, surówka z czerwonej kapusty, jabłka z oliwą. Kompot z mango i porzeczki.
II część obiadu: Zupa ogórkowa z ryżem.
Podwieczorek: Ciasto keks z bakaliami i dodatkiem gorzkiej czekolady, mleko.
Czwartek: 29.10.2020
Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z jagodami . Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: jabłka, winogrona bezpestkowe, woda
Obiad: Klopsiki z indyka, łazanki z kiszoną kapustą surówka z marchewki i jabłka z oliwą.
Kompot śliwkowy.
II część obiadu: Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem.
Podwieczorek: Placuszki z amarantusowo-kokosowe z rodzynkami.
Piątek: 30.10.2020
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą i ogórkiem małosolnym. Herbatka rumiankowa.
II śniadanie: gruszki, mango, jabłka, woda
Obiad: Dukaty z dorsza, ziemniaki z koperkiem, puree z zielonego groszku, surówka z pora, jabłka, marchewki z oliwą. Kompot z czereśni.
II część obiad: Koperkowa z kaszą kuskus.
Podwieczorek: Makaron z jogurtem i truskawkami.