Jadłospis | Żłobek nr 68

Jadłospis 26-30.10.2020r

Jadłospis 26-30.10.2020r.

WARZYWA,OWOCE, SUCHE NASIONA ROŚLIN STRĄCZKOWYCH, GRZYBY, ORZECHY - Witamy  na blogu Pienińskiej Uzdrowiskowej Kliniki Rehabilitacji i Leczenia Bólu -  Klinika Solar

 

Poniedziałek: 26.10.2020

Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku, jajka i prażonych pestek słonecznika, herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: gruszki, winogrona, jabłka,  woda

Obiad: Gulasz cielęcy, ziemniaki z koperkiem, kalarepka gotowana, surówka z kapusty,  papryki, kwaszonego ogórka, jabłka z oliwą, kompot żurawinowy.

II część obiadu: Zupa krupnik krakowski z natką.

Podwieczorek: Koktajl jogurtowo- brzoskwiniowy, biszkopty.

 

 

Wtorek: 27.10.2020

Śniadanie: Mleko waniliowe, pieczywo mieszane z masłem, pastą z pieczonej marchewki i pestek z dyni. Świeża mięta z cytryną do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banany, jabłka, woda

Obiad: Zapiekanka mięsno-makaronowa z warzywami, serem, surówka z rzodkiewki, ogórka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot borówkowy.

II część obiadu:. Zupa barszcz biały z ziemniakami, majerankiem, chrzanem, zabielana jogurtem.

Podwieczorek: Sernik na zimno z twarogu bio z suszonymi morelami.

 

 

Środa: 28.10.2020

Śniadanie: Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z fasoli, suszonych pomidorów z nutką czosnku. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  śliwki, kakai, jabłka, woda

Obiad: Paluszki z mintaja w sezamie, ziemniaki z koperkiem, fasolka żółta gotowana, surówka z czerwonej kapusty, jabłka z oliwą. Kompot z mango i porzeczki.

II część obiadu: Zupa ogórkowa z ryżem.

Podwieczorek: Ciasto keks z bakaliami i dodatkiem gorzkiej czekolady, mleko.

Czwartek: 29.10.2020

Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z jagodami . Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: jabłka, winogrona bezpestkowe, woda

Obiad: Klopsiki z indyka, łazanki z kiszoną kapustą surówka z marchewki i jabłka z oliwą.

Kompot śliwkowy.

II część obiadu: Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem.

Podwieczorek: Placuszki z amarantusowo-kokosowe z rodzynkami.

Piątek: 30.10.2020

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą i ogórkiem małosolnym. Herbatka rumiankowa.

II śniadanie: gruszki, mango, jabłka, woda

Obiad: Dukaty z dorsza, ziemniaki z koperkiem, puree z zielonego groszku, surówka z pora, jabłka, marchewki z oliwą. Kompot z czereśni.

 II część obiad: Koperkowa z kaszą kuskus.

Podwieczorek: Makaron z jogurtem i truskawkami.

 

 

Przejdź do treści