Jadłospis 28.09-2.10.2020r.
Poniedziałek: 28.09.2020
Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z bobu, jajka i prażonych pestek słonecznika, herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobo vita.
II śniadanie: gruszki, winogrona, jabłka, woda
Obiad: Gulasz cielęcy, ziemniaki z koperkiem, buraczki gotowane, surówka z białej kapusty, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą, kompot truskawkowy
II część obiadu: Zupa ziołowa z kluseczkami.
Podwieczorek: Jogurtowiec z morelami na biszkoptach.
Wtorek: 29.09.2020
Śniadanie: Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem. Świeża mięta z cytryną do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobo vita.
II śniadanie: kiwi, banany, jabłka, woda
Obiad: Pulpeciki z piersi kurczaka, makaron orkiszowy, fasolka szparagowa, surówka z pomidorów koktajlowych z czarnymi oliwkami, cebulką i oliwą. Kompot żurawinowy.
II część obiadu:. Zupa kapuśniaczek z ziemniakami, natką.
Podwieczorek: Twarożek z malinami, herbatniki mini zoo, dieta mus owocowy, chrupki.
Środa: 30.09.2020
Śniadanie: Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado, brokuła z dodatkiem jajka, czosnku. Napój imbirowo – miodowo- cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobo vita.
II śniadanie: mango, jabłka, woda
Obiad: Paluszki z mintaja w sezamie, ziemniaki z koperkiem, pure z bobu, surówka z marchewki, brzoskwini z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot morelowy.
II część obiadu: Zupa krupnik z komosy z koperkiem.
Podwieczorek: Babeczki makowe z żurawiną, mleko modyfikowane.
Czwartek: 1.10.2020
Śniadanie: Lane kluseczki pszenno- amarantusowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z suszonymi pomidorami i szczypiorkiem. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobo vita.
II śniadanie: melon, jabłka, woda
Obiad: Klopsiki z indyka w sosie śliwkowym, kasza kuskus, brokuł gotowany, surówka wielowarzywna z jogurtem, dieta z oliwą.
Kompot gruszkowo-malinowy.
II część obiadu: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem, zabielana jogurtem.
Podwieczorek: Kokosowy pudding z tapioki i malin.
Piątek: 2.10.2020
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą i papryką. Herbatka rumiankowa.
II śniadanie: gruszki, śliwki, jabłka, woda
Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z kwaszonej kapusty, jabłka, marchewki z oliwą. Kompot z borówkowy
II część obiad: Neapolitańska z serem mozzarella i ryżem.
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z rodzynkami, kefirek truskawkowy, dieta nektar owocowy.