Jadłospis - Żłobek 68 | Żłobek nr 68

Jadłospis 5-9.10.2020r

Jadłospis 5-9.10.2020r.

 

Poniedziałek: 5.10.2020

Śniadanie: Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z  jajka i kukurydzy z dodatkiem szczypiorku, herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobo vita.

II śniadanie: gruszki, winogrona, jabłka,  woda

Obiad: Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami, surówka z kapusty pekińskiej, jabłka z oliwą, kompot morelowy.

II część obiadu: Zupa krupnik krakowski z natką.

Podwieczorek: Jogurt grecki z musem z mango, biszkopty, chrupki.

 

 

Wtorek: 6.10.2020

Śniadanie: Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z pieczonego bakłażana i suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku. Świeża mięta z cytryną do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobo vita.

II śniadanie:  banany, jabłka, woda

Obiad: Kotlecik sojowy, ziemniaki z koperkiem, marchew junior gotowana, surówka z kalarepki, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot gruszkowo-malinowy.

II część obiadu:. Zupa pomidorowa z ryżem, świeża bazylią.

Podwieczorek :Naleśniki z serkiem waniliowym, dieta z dżemem .

 

 

Środa: 7.10.2020

Śniadanie: Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z czerwonej fasoli. Napój imbirowo- miodowo- cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobo vita.

II śniadanie: mango,  jabłka, woda

Obiad: Klopsiki drobiowe, kasza kuskus z natką, brukselka gotowana, surówka z papryki i jabłka z oliwą. Kompot z mango i porzeczki.

II część obiadu: Barszcz czerwony z ziemniakami, koperkiem.

Podwieczorek: Babeczki z żurawiną, mleko.

Czwartek: 8.10.2020

Śniadanie: Lane kluseczki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z czereśniami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, wędliną, kaszka b/m bobo vita.

II śniadanie: melon, jabłka, woda

Obiad: Risotto (ryż, mięso, warzywa), surówka z rzodkiewki, ogórka i sałaty z jogurtem, dieta z oliwą.

Kompot śliwkowy.

II część obiadu: Fasolowa z ziemniakami i majerankiem.

Podwieczorek: Placuszki z amarantusowo- kokosowe z rodzynkami.

Piątek: 18.09.2020

Śniadanie: Płatki kukurydzane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą i pomidorem. Herbatka rumiankowa.

II śniadanie: gruszki, jabłka, woda

Obiad: Kotleciki z łososia, ziemniaki z koperkiem, rzodkiew biała gotowana, surówka z kwaszonego ogórka, marchewki i jabłka z oliwą. Kompot truskawkowy.

 II część obiad: Zupa krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym.

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z rodzynkami, maślanka brzoskwiniowa.

 

 

Przewiń do góry
Przejdź do treści