Jadłospis 5-9.10.2020r.
Poniedziałek: 5.10.2020
Śniadanie: Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka i kukurydzy z dodatkiem szczypiorku, herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobo vita.
II śniadanie: gruszki, winogrona, jabłka, woda
Obiad: Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami, surówka z kapusty pekińskiej, jabłka z oliwą, kompot morelowy.
II część obiadu: Zupa krupnik krakowski z natką.
Podwieczorek: Jogurt grecki z musem z mango, biszkopty, chrupki.
Wtorek: 6.10.2020
Śniadanie: Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z pieczonego bakłażana i suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku. Świeża mięta z cytryną do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobo vita.
II śniadanie: banany, jabłka, woda
Obiad: Kotlecik sojowy, ziemniaki z koperkiem, marchew junior gotowana, surówka z kalarepki, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot gruszkowo-malinowy.
II część obiadu:. Zupa pomidorowa z ryżem, świeża bazylią.
Podwieczorek :Naleśniki z serkiem waniliowym, dieta z dżemem .
Środa: 7.10.2020
Śniadanie: Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z czerwonej fasoli. Napój imbirowo- miodowo- cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobo vita.
II śniadanie: mango, jabłka, woda
Obiad: Klopsiki drobiowe, kasza kuskus z natką, brukselka gotowana, surówka z papryki i jabłka z oliwą. Kompot z mango i porzeczki.
II część obiadu: Barszcz czerwony z ziemniakami, koperkiem.
Podwieczorek: Babeczki z żurawiną, mleko.
Czwartek: 8.10.2020
Śniadanie: Lane kluseczki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z czereśniami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, wędliną, kaszka b/m bobo vita.
II śniadanie: melon, jabłka, woda
Obiad: Risotto (ryż, mięso, warzywa), surówka z rzodkiewki, ogórka i sałaty z jogurtem, dieta z oliwą.
Kompot śliwkowy.
II część obiadu: Fasolowa z ziemniakami i majerankiem.
Podwieczorek: Placuszki z amarantusowo- kokosowe z rodzynkami.
Piątek: 18.09.2020
Śniadanie: Płatki kukurydzane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą i pomidorem. Herbatka rumiankowa.
II śniadanie: gruszki, jabłka, woda
Obiad: Kotleciki z łososia, ziemniaki z koperkiem, rzodkiew biała gotowana, surówka z kwaszonego ogórka, marchewki i jabłka z oliwą. Kompot truskawkowy.
II część obiad: Zupa krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym.
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z rodzynkami, maślanka brzoskwiniowa.