Jadłospis - Żłobek 69 | Żłobek nr 69

Jadłospis 19-22.04.2022

19.04.2022 WTOREK
I Śniadanie:

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, roszponką i pomidorkami cherry D: kakao na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, wędlina Alergeny: mleko, gluten

Jabłka, banany

Gulasz wołowo-cielęcy z warzywami, kasza kuskus, surówka z ogórków kiszonych z cebulką czerwoną i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy D: gulasz z ciecierzycą Alergeny: gluten, seler

Zupa szpinakowa z ziemniakami i wiórkami jajka, serek wiśniowy, wafle ryżowe D: zupa bez jajek, mleko kokosowe z wiśniami Alergeny: mleko, jajka, seler

20.04.2022 ŚRODA
Śniadanie:

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z brokułem i szczypiorkiem, plasterki ogórka zielonego i papryki czerwonej, herbatka owocowa D: Płatki ryżowe/jaglane na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, pasta z brokuła i soczewicy  Alergeny: mleko, jajka, gluten

Mandarynki, kiwi

Pulpeciki z mintaja w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, surówka z selera z jabłkiem, suszoną żurawiną i jog. naturalnym, marchewka mini gotowana, kompot malinowo- wiśniowy D: kotlecik warzywny, surówka z oliwą z oliwek Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

Zupa jarzynowa z makaronem, jogurt grecki z truskawkami, chrupki kukurydziane D: zupa z makaronem bezglutenowym, napój migdałowy z truskawkami, wafle ryżowe Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

21.04.2022 CZWARTEK
I Śniadanie:

 

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą rzymską, szynką wieprzową , plasterkami pomidora i rzodkiewki, mięta D: Płatki gryczane na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, wędlina Alergeny: mleko, gluten

Pomarańcze, melon, jabłka

Kotleciki jajeczne w sosie szczypiorkowym, ziemniaki puree, surówka z buraczków z jabłkiem i oliwą z oliwek, brokuł gotowany, kompot śliwkowo-porzeczkowy D: kotlecik z soczewicy Alergeny: jajka, gluten

Zupa pomidorowa z ryżem jaśminowym, makaron z jogurtem waniliowym i musem morelowym D: zupa z kaszą jaglaną, makaron bezglutenowy z musem morelowym Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

22.04.2022 PIĄTEK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kasz gryczana krakowska na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z marchewka i miodem, słupki marchewki, rumianek D: kasza gryczana krakowska na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, wędlina Alergeny: mleko, gluten

Winogrona jasne i ciemne, kiwi

Indyk duszony w mleku kokosowym i pomidorach, makaron kolorowy, surówka z kapusty białej z jabłkiem i jog. naturalnym, kompot wieloowocowy D: ciecierzyca w mleku kokosowym i pomidorach, surówka z oliwą z oliwek Alergeny: mleko, jajka, gluten

Zupa kalafiorowa z ziemniakami,  jogurt naturalny z mango i ekspandowanymi zbożami, morele i żurawina suszone D: mleko kokosowe z mango i ekspandowanymi zbożami Alergeny: mleko, seler

Załączniki

Przewiń do góry
Przejdź do treści