Jadłospis - Żłobek 69 | Żłobek nr 69

Jadłospis 2-6 maj 2022

 

02.05.2022 PONIEDZIAŁEK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki gryczane na mleku, bułka z masłem i dżemem, słupki marchewki, herbatka owocowa D: płatki gryczane na jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy Alergeny: mleko, gluten

Banany

Indyk w sosie słodko-kwaśnym, makaron bezjajeczny, surówka z selera z jabłkiem i jog. greckim, kompot owocowy D: ciecierzyca w sosie słodko-kwaśnym, makaron bezglutenowy, surówka z oliwą z oliwek Alergeny: mleko, gluten, seler

Zupa z białej kapusty z ziemniakami, kisiel gruszkowy, chrupki kukurydziane D: bez zmian Alergeny: seler

04.05.2022 ŚRODA
Śniadanie:

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kaszka mleczno-owocowa, twarożek z miodem, wafelki ryżowe, rumianek D: kaszka ryżowa owocowa, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, miód Alergeny: mleko, gluten

Jabłka, gruszki

Dorsz zapiekany w sosie koperkowo-cytrynowym, ziemniaki puree, surówka z marchewki z jabłkiem i jog. naturalnym, fasolka żółta i zielona gotowana, kompot wieloowocowy D: kotlecik drobiowy/warzywny, surówka z oliwą z oliwek Alergeny: mleko, jajka, gluten

Zupa kukurydziana z makaronem, jogurt naturalny z wiśniami, biszkopty D: zupa z makaronem bezglutenowym, mleko kokosowe z brzoskwiniami Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

05.05.2022 CZWARTEK
I Śniadanie:

 

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą rzymską, serem żółtym mierzwionym i plasterkami pomidora malinowego, rumianek D: makaron bezglutenowy na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, wędlina drobiowa Alergeny: mleko, jajka, gluten

Winogrona jasne i ciemne, jabłka

Pulpeciki z mięsa mieszanego w sosie musztardowym, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym, kiszonym, natką pietruszki i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy D: kotlecik drobiowy/warzywny Alergeny: mleko, jajka, gluten

Zupa jarzynowa z ziemniakami, ryż zapiekany na mleku z musem malinowo -czereśniowym D: ryż zapiekany na napoju jaglanym z musem malinowo-czereśniowym Alergeny: mleko, seler

06.05.2022 PIĄTEK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową i plasterkami ogórka małosolnego, mięta D: płatki kukurydziane na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, dżem/miód Alergeny: mleko, gluten

Melon, mandarynki

Klopsiki z kurczaka w sosie ziołowym, ziemniaki puree, surówka z buraczków z jabłkiem i oliwą z oliwek, brokuł gotowany, kompot wieloowocowy D: kotlecik warzywny Alergeny: jajka, gluten

Zupa pomidorowa z makaronem, serek waniliowy z kawałkami brzoskwiń , ananasa i kiwi D: zupa z makaronem bezglutenowym, mleko kokosowe z kawałkami brzoskwiń, ananasa i kiwi Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

 

 

 

Informacje o składnikach użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

 

 

 

Załączniki

Przewiń do góry
Przejdź do treści