Jadłospis - Żłobek 69 | Żłobek nr 69

Jadłospis 27.06-1.07.2022

 

 

27.06.2022 PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym mierzwionym, plasterki ogórka kiszonego i małosolnego, mięta  D: Płatki owsiane/jaglane na napoju jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, dżem/miód Alergeny: mleko, gluten

Jabłka

Indyk w sosie curry z warzywami, makaron bezjajeczny, surówka z marchewki z jabłkiem i jog. naturalnym, kompot wieloowocowy D: kotlecik warzywny w sosie curry, surówka z oliwą z oliwek Alergeny: mleko, gluten, seler

Zupa szpinakowa z ziemniakami i siekanym jajkiem, twarożek morelowy,  plasterki banana D: mleko kokosowe z morelami,  Alergeny: mleko, jajka, seler

28.06.2022 WTOREK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, plasterki papryki czerwonej i żółtej, herbatka z cytryną D: Makaron bezglutenowy/bezjajeczny  na napoju jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, wędlina drobiowa Alergeny: mleko, jajka, gluten

Truskawki, jabłka

Pulpeciki z dorsza w sosie chrzanowym, ziemniaki puree, surówka z buraczków z jabłkiem i oliwą z oliwek, brokuł gotowany, kompot malinowo-czereśniowy  D: kotlecik warzywny/ drobiowy w sosie chrzanowym Alergeny: mleko, jajka, gluten

Ryżanka z warzywami, natką i koperkiem, koktajl z kefiru z wiśniami, herbatnik BIO/ biszkopty D: koktajl na bazie mleka migdałowegoz wiśniami, ciastka bezglutenowe Alergeny: mleko, gluten, seler

29.06.2022 ŚRODA
Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek waniliowy, plasterki kalarepki i marchewki, rumianek D: Płatki jęczmienne/ gryczane na napoju jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, dżem/miód Alergeny: mleko, gluten

Kiwi, jabłka

Klopsiki z mięsa mieszanego w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, mizeria z koperkiem i jog. greckim, marchewka mini gotowana, kompot wieloowocowy D: kotlecik warzywny/ drobiowy w sosie pomidorowym, surówka z ogórków z oliwa z oliwek Alergeny: mleko, jajka, gluten

Zupa kalafiorowa z makaronem, ryż na mleku z musem jabłkowo-gruszkowym i cynamonem D: makaron bezjajeczny/bezglutenowy, ryż na napoju jaglanym z musem jabłkowo-gruszkowym i cynamonem Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

 

 

30.06.2022 CZWARTEK
I Śniadanie:

 

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kawa zbożowa, pieczywo mieszane z masłem, paprykowa pasta z soczewicy, plasterki ogórka zielonego i pomidora D: Kawa zbożowa/ zbożowa bezglutenowana napoju jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy,  Alergeny: mleko, gluten

Winogrona, jabłka

Kurczak duszony z marchewką i cukinią, kasza jęczmienna, surówka z selera z jabłkiem i jog. greckim, kompot morelowo-brzoskwiniowy D: warzywa duszone z ciecierzycą, kasza jag;lana, surówka z olejem z pestek winogron Alergeny: mleko, gluten

Barszczyk czerwony z ziemniakami, ciasto kręcone z jagodami, mleko waniliowe D:ciasto bezglutenowe, bezjajeczne, bezmleczne, napój jaglany waniliowy Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

01.07.2022 PIĄTEK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata masłowa, jajko gotowane na twardo, wędlina drobiowa i wieprzowa, plasterki ogórka kiszonego i papryki czerwonej, herbatka owocowa D: Płatki jaglane na napoju  jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, ser żółty Alergeny: mleko, jajka, gluten

Borówki, jabłka

Mintaj zapiekany w sosie koperkowym, ziemniaki puree, surówka z kapusty młodej z jabłkiem, marchewka i oliwa z oliwek, bukiet warzyw gotowany, kompot wieloowocowy D: kotlecik warzywny/ drobiowy w sosie koperkowym Alergeny: mleko, jajka, gluten

Zupa ogórkowa z ryżem, panna cotta z jogurtów greckich z truskawkami D: panna cotta z mleka kokosowego z truskawkami Alergeny: mleko, seler

 

 

Informacje o składnikach użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Załączniki

Przewiń do góry
Przejdź do treści