Jadłospis - Żłobek 68 | Żłobek nr 68

Jadłospis 15-19.03.2021

Jadłospis 15-19.03.2021r.

Poniedziałek: 15.03.2021

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą humus, herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: banany bio, woda

Obiad: Spaghetti (makaron, mięso, warzywa, sos pomidorowy), mizeria z jogurtem, dieta z oliwą, kompot borówkowy.

II część obiadu: Zupa kalafiorowa z ziemniakami.

Podwieczorek: Placuszki amarantusowo-kokosowe, maślanka ananasowo-brzoskwiniowa, dieta placuszek z jabłkiem mleko modyfikowane.

Wtorek: 16.03.2021

Śniadanie: Kakao, kanapka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi. Mięta świeża z cytryną.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  melon, gruszki, woda

Obiad: Pulpeciki z kurczaka, ryż kolorowy na sypko, fasolka szparagowa, surówka z sałaty lodowej, pora, marchewki i cebulki z oliwą.  Kompot czereśniowy.

II część obiadu: Zupa z zielonego groszku z ziemniakami.

Podwieczorek: Naleśniki z musem twarogowym, polane sokiem malinowym, dieta naleśniki z dżemem.

 

 

Środa: 17.03.2021

Śniadanie: Płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztet z soczewicy z suszonymi pomidorami. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: winogrona,  jabłka, woda

Obiad: Łosoś pieczony w sosie koperkowo- śmietanowym, ziemniaczki z koperkiem, dynia duszona, surówka z rzodkiewki i ogórka  z jogurtem, dieta z oliwą.

.  Kompot jabłkowo- porzeczkowy.

II część obiadu: Pomidorowa z ryżem, świeżą bazylią, zabielana mlekiem kokosowym.

Podwieczorek: Kokosanki z płatków owsianych, wiórek kokosowych, mleko.

Czwartek: 18.03.2021

Śniadanie: Makaron literki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z czereśniami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: mandarynki, mango, jabłka, woda

Obiad: Kaszotto (mięso, kasza pęczak, bakłażan, suszone pomidory), sałatka z pomidorków koktajlowych z cebulką i oliwą. Kompot śliwkowy.

II część obiad: Zupa krem z dyni z batatami, mlekiem kokosowym, imbirem.

Podwieczorek: Pana cotta z truskawkami na biszkoptach, dieta galaretka truskawkowa, chrupki.

 

Piątek: 19.03.2021

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, papryką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: gruszki, kiwi, jabłka, woda

Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty i jabłka  z oliwą. Kompot truskawkowy.

 II część obiadu: Zupa neapolitańska z kaszą manną.

Przewiń do góry
Przejdź do treści