Jadłospis 15-19.03.2021r.
Poniedziałek: 15.03.2021
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą humus, herbatka owocowa do picia.
Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: banany bio, woda
Obiad: Spaghetti (makaron, mięso, warzywa, sos pomidorowy), mizeria z jogurtem, dieta z oliwą, kompot borówkowy.
II część obiadu: Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
Podwieczorek: Placuszki amarantusowo-kokosowe, maślanka ananasowo-brzoskwiniowa, dieta placuszek z jabłkiem mleko modyfikowane.
Wtorek: 16.03.2021
Śniadanie: Kakao, kanapka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi. Mięta świeża z cytryną.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: melon, gruszki, woda
Obiad: Pulpeciki z kurczaka, ryż kolorowy na sypko, fasolka szparagowa, surówka z sałaty lodowej, pora, marchewki i cebulki z oliwą. Kompot czereśniowy.
II część obiadu: Zupa z zielonego groszku z ziemniakami.
Podwieczorek: Naleśniki z musem twarogowym, polane sokiem malinowym, dieta naleśniki z dżemem.
Środa: 17.03.2021
Śniadanie: Płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztet z soczewicy z suszonymi pomidorami. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.
Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: winogrona, jabłka, woda
Obiad: Łosoś pieczony w sosie koperkowo- śmietanowym, ziemniaczki z koperkiem, dynia duszona, surówka z rzodkiewki i ogórka z jogurtem, dieta z oliwą.
. Kompot jabłkowo- porzeczkowy.
II część obiadu: Pomidorowa z ryżem, świeżą bazylią, zabielana mlekiem kokosowym.
Podwieczorek: Kokosanki z płatków owsianych, wiórek kokosowych, mleko.
Czwartek: 18.03.2021
Śniadanie: Makaron literki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z czereśniami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: mandarynki, mango, jabłka, woda
Obiad: Kaszotto (mięso, kasza pęczak, bakłażan, suszone pomidory), sałatka z pomidorków koktajlowych z cebulką i oliwą. Kompot śliwkowy.
II część obiad: Zupa krem z dyni z batatami, mlekiem kokosowym, imbirem.
Podwieczorek: Pana cotta z truskawkami na biszkoptach, dieta galaretka truskawkowa, chrupki.
Piątek: 19.03.2021
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, papryką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: gruszki, kiwi, jabłka, woda
Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty i jabłka z oliwą. Kompot truskawkowy.
II część obiadu: Zupa neapolitańska z kaszą manną.