Jadłospis | Żłobek nr 68

Jadłospis 4-8.01.2021

Jadłospis 4-8.01.2021r.

Poniedziałek: 04.01.2021

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta  z zielonego groszku  jajka, herbatka owocowa do picia. Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: gruszki, mango, jabłka,  woda

Obiad: Eskalopki cielęce, ziemniaki z koperkiem, buraczk gotowane, mizeria z jogurtem, dieta z oliwą, kompot morelowy

II część obiadu: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, mlekiem kokosowym, natką.

Podwieczorek: Jogurtowiec z brzoskwinią na herbatnikach, dieta galaretka brzoskwiniowa, herbatniki bez jaj i mleka.

Wtorek: 05.01.2020

Śniadanie: Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z awokado, jajka, kukurydzy z cebulką dymką. Świeża mięta z cytryną do picia. Dieta: pieczywo z masłem flora, pasta bez jajka, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banany, winogrona, jabłka, woda

Obiad: Łosoś pieczony, ziemniaki z koperkiem, marchew junior gotowana, surówka z pora, jabłka i marchewki z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot żurawinowy.

II część obiadu:. Zupa krupnik z komosy ryżowej z natką.

Podwieczorek: Naleśniki z twarożkiem waniliowym, dieta z dżemem.

 

 

Czwartek: 07.01.2021

Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z truskawkami. Herbatka imbirowa z cytryną. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: kiwi, pomarańcze, woda

Obiad: Kaszotto (kasza pęczak, mięso mielone, bakłażan, suszone pomidory),  sałatka grecka ( sałata lodowa, papryka, pomidorki koktajlowe, ogórek, oliwki) z oliwą.

Kompot gruszkowo-jagodowy.

II część obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe z żurawiną.

Piątek: 08.01.2021

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą i rzodkiewką. Herbatka rumiankowa.

II śniadanie: mandarynki, gruszki, jabłka, woda

Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z kwaszonego ogórka, jabłka, marchewki z oliwą. Kompot śliwkowy.

 II część obiadu: Zupa krem z zielonego groszku z kaszą manną.

Podwieczorek: Ciasteczka amarantusowo -kokosowe, jogurcik z czereśniami, dieta – placuszek z jabłkiem, nektar owocowy.

 

 

 

 

 

Przejdź do treści