Jadłospis | Żłobek nr 53

Jadłospis 01-05.02.2021

DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA  
Poniedziałek

1.02.2021

Lane kluski pełnoziarniste na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, słupki papryki.

Herbata.

D: Kaszka b/m,b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light ,polędwica z kurczaka

II śniadanie – mix owocowy. Woda

Kasza gryczana.

Pieczony kotlecik rybny w sosie koperkowym.

Jarzynka: gotowana fasolka żółta.

Surówka z kiszonych ogórków z kukurydzą, cebulką szalotką i oliwą z oliwek.

Kompot owocowy.

D: kasza jaglana

Zupa neapolitańska (włoszczyzna, brukselka, kukurydza, kalafior) z ziemniakami, natką i olejem.

 

D: zupa  bez selera

 
Alergeny Mleko (laktoza), gluten. Ryba, jaja, mleko (laktoza). Seler.  
Wtorek

2.02.2021

Płatki owsiane na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,

jajecznica, pomidorki koktajlowe.

Herbata.

D: Kaszka b/ml, b/g,  wafelek kukurydziany ,masło roślinne flora Light, polędwica z kurczaka, papryka.

II śniadanie – mix owocowy. Woda

 

Ziemniaki z koperkiem.

Gulasz wieprzowo-wołowy z czerwoną cebulką.

Jarzynka: gotowany brokuł i marchew junior.

Surówka z marchewki, pora z jabłkiem, rodzynkami i jogurtem.

Kompot śliwkowy.

D: gulasz wieprzowy, surówka z oliwą.

Zupa z pieczonej papryki z kaszą krakowską, natką i oliwą.

 

D: zupa  bez selera, zupa z kaszą kukurydzianą.

 

 

 
Alergeny Mleko (laktoza), gluten, Mleko(laktoza) Seler.  
Środa

3.02.2021

Kasza kukurydziana na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica z kurczaka, sałata karbowana, plasterki zielonego ogórka

Herbata.

D: kasza kukurydziana na mleku roślinnym, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light,

II śniadanie – mix owocowy. Woda

Makaron orkiszowy.

Pulpeciki rybne w sosie musztardowym.

Jarzynka: gotowana brukselka i cukinia.

Surówka z białej kapusty z marchewką, cebulą szalotką i jogurtem

Kompot morelowo-wiśniowy.

D: makaron ryżowy/kasza gryczana/surówka z olejem.

Zupa  jarzynowa z czerwoną soczewicą, ziemniakami, natką i olejem.

 

D zupa bez selera.

 

 
Alergeny Mleko (laktoza), gluten. Gluten, jaja, mleko(laktoza) Seler  
Czwartek

4.02.2021

Kasza razowa kus-kus na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  pasta twarogowa z ziołami, słupki kolorowej papryki i tarta rzodkiewka.

Herbata.

D: Kaszka b/ml, b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, pasta z soczewicy.

II śniadanie – mix owocowy. Woda

Ziemniaki z koperkiem.

Kotlecik drobiowy z sosie pomidorowym z pieczonym bakłażanem.

Jarzynka: gotowana dynia.

Surówka z sałaty lodowej z pomidorkami koktajlowymi, pestkami słonecznika i sosem ziołowym z oliwą.

Kompot czereśniowy.

D: sos bazyliowy

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną mazurską , warzywami, natką i olejem.

 

D: zupa bez selera.

 

 
Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jajka Jaja. Seler  
Piątek

5.02.2021

Kawa orkiszowa na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, plasterki żółtego sera i zielonego ogórka z kiełkami.

Rumianek.

D: Kaszka b/ml, b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light,pasta brokulowa z czosnkiem i ziołami.

II śniadanie – mix owocowy. Woda

Kasza pęczak.

Pieczone medaliony z indyka w sosie morelowym.

Jarzynka: gotowane buraczki.

Surówka z cykorii, papryki, marchewki z brzoskwinią i jogurtem.

Kompot borówkowo-morelowy.

D: kasza jaglana, surówka z olejem

Zupa krem z zielonego groszku z ziemniakami, natką i olejem.

 

D: zupa bez selera.

 
Alergeny Mleko (laktoza), gluten, Gluten, jaja, mleko(laktoza). Seler,  
  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
Przejdź do treści