DATA | ŚNIADANIE I i II | DRUGIE DANIE | ZUPA | |
Poniedziałek
1.02.2021 |
Lane kluski pełnoziarniste na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, słupki papryki. Herbata. D: Kaszka b/m,b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light ,polędwica z kurczaka II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Kasza gryczana.
Pieczony kotlecik rybny w sosie koperkowym. Jarzynka: gotowana fasolka żółta. Surówka z kiszonych ogórków z kukurydzą, cebulką szalotką i oliwą z oliwek. Kompot owocowy. D: kasza jaglana |
Zupa neapolitańska (włoszczyzna, brukselka, kukurydza, kalafior) z ziemniakami, natką i olejem.
D: zupa bez selera |
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten. | Ryba, jaja, mleko (laktoza). | Seler. | |
Wtorek
2.02.2021 |
Płatki owsiane na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, jajecznica, pomidorki koktajlowe. Herbata. D: Kaszka b/ml, b/g, wafelek kukurydziany ,masło roślinne flora Light, polędwica z kurczaka, papryka. II śniadanie – mix owocowy. Woda
|
Ziemniaki z koperkiem.
Gulasz wieprzowo-wołowy z czerwoną cebulką. Jarzynka: gotowany brokuł i marchew junior. Surówka z marchewki, pora z jabłkiem, rodzynkami i jogurtem. Kompot śliwkowy. D: gulasz wieprzowy, surówka z oliwą. |
Zupa z pieczonej papryki z kaszą krakowską, natką i oliwą.
D: zupa bez selera, zupa z kaszą kukurydzianą.
|
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten, | Mleko(laktoza) | Seler. | |
Środa
3.02.2021 |
Kasza kukurydziana na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica z kurczaka, sałata karbowana, plasterki zielonego ogórka Herbata. D: kasza kukurydziana na mleku roślinnym, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Makaron orkiszowy.
Pulpeciki rybne w sosie musztardowym. Jarzynka: gotowana brukselka i cukinia. Surówka z białej kapusty z marchewką, cebulą szalotką i jogurtem Kompot morelowo-wiśniowy. D: makaron ryżowy/kasza gryczana/surówka z olejem. |
Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą, ziemniakami, natką i olejem.
D zupa bez selera.
|
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten. | Gluten, jaja, mleko(laktoza) | Seler | |
Czwartek
4.02.2021 |
Kasza razowa kus-kus na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta twarogowa z ziołami, słupki kolorowej papryki i tarta rzodkiewka. Herbata. D: Kaszka b/ml, b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, pasta z soczewicy. II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Ziemniaki z koperkiem.
Kotlecik drobiowy z sosie pomidorowym z pieczonym bakłażanem. Jarzynka: gotowana dynia. Surówka z sałaty lodowej z pomidorkami koktajlowymi, pestkami słonecznika i sosem ziołowym z oliwą. Kompot czereśniowy. D: sos bazyliowy |
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną mazurską , warzywami, natką i olejem.
D: zupa bez selera.
|
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten, jajka | Jaja. | Seler | |
Piątek
5.02.2021 |
Kawa orkiszowa na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, plasterki żółtego sera i zielonego ogórka z kiełkami. Rumianek. D: Kaszka b/ml, b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light,pasta brokulowa z czosnkiem i ziołami. II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Kasza pęczak.
Pieczone medaliony z indyka w sosie morelowym. Jarzynka: gotowane buraczki. Surówka z cykorii, papryki, marchewki z brzoskwinią i jogurtem. Kompot borówkowo-morelowy. D: kasza jaglana, surówka z olejem |
Zupa krem z zielonego groszku z ziemniakami, natką i olejem.
D: zupa bez selera. |
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten, | Gluten, jaja, mleko(laktoza). | Seler, | |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…). |