Jadłospis | Żłobek nr 53

Jadłospis 02-06.11.2020

DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA  
Poniedziałek

02.11.2020

Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane masło, twarożek ziołowy, pomidorek koktajlowy, rumianek do picia.

D: Kaszka bezmleczne z owocami, flora, pasta z czerwonej fasoli z ziołami.

II: arbuz, jabłka, gruszki

Pieczony kotlecik cielęcy w sosie śliwkowym, makaron łazanki, buraczki na jarzynkę, surówka z kalarepki, ogórka i rzodkiewki,

z jabłkiem i jogurtem, kiełki lucerny kompot z borówek i jabłek.

D: kotlecik z indyka,

makaron b/jaj i glutenu, surówka bez jogurtu.

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, natka pietruszki.

 

 
Alergeny Mleko (laktoza), gluten, Mleko(laktoza), gluten, jaja Seler  
Wtorek

03.11.2020

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z sera mozzarella z jajkiem i szczypiorkiem paseczek czerwonej papryki i awokado

D: Kaszka bezmleczna ryżowa z owocami, flora, szynka z kurczaka.

II: Banany, jabłka, gruszka.

Pulpecik z indyka w sosie ziołowym puree z batatów z koperkiem, brokuły na jarzynkę, surówka z warzyw mieszanych, cykorii z ananasem daktylami i jogurtem, kompot z truskawek i kiwi

D: surówka b/jogurtu

Zupa pomidorowa z ryżem, natką pietruszki.

 

 
Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja. gluten, jaja, seler Seler  
Środa

04.11.2020

Makaron literki na mleku, pieczywo mieszane, masło szynka wieprzowa, sałata lodowa, rzodkiewka, herbata z cytryna.

D: Kaszka bezmleczne z owocami, flora, dżem

II: kiwi, kaki, gruszki, jabłka.

Pieczony łosoś w sosie musztardowym kasza kuskus, marchewka mini, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą, ogórkiem kiszonym z oliwą. kompot z owoców mieszanych

D:, surówka b/jogurtu.

Zupa krem z białych warzyw z ziemniakami i groszkiem ptysiowym, pestkami dyni, natka pietruszki,

D: bez groszku ptysiowego.

 
Alergeny Mleko (laktoza), gluten. cytrusy Ryba, gluten, jaja, mleko(laktoza), Gluten, jaja, seler  
Czwartek

05.11.2020

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z soczewicy i suszonych pomidorów, sałata roszponka, pestki dyni, herbata z cytryną.

D: Kaszka bezmleczne z owocami, flora, j.w.

II: pomarańcze, gruszki, jabłka.

Kulki drobiowe w sosie morelowym ziemniaki z koperkiem, fasolka żółta, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i olejem, kompot z czarnej porzeczki i moreli.

D:

Zupa porowa z groszkiem i kukurydzą i makaronem orkiszowym, natka pietruszki.

D; makaron b/glutenu i jaj

 
Alergeny Mleko (laktoza), gluten, cytrusy Gluten, jaja, mleko(laktoza),seler Gluten, seler, jaja  
Piątek

06.11.2020

Płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane, masło, twarożek a la tzatziki papryka żółta, herbata, owocowa.

D; Kaszka bezmleczna ryzowa z owocami, flora, szynka z kurczaka, papryka czerwona, miód.

II: winogrono, jabłka, gruszki.

Kotlecik z dorsza w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna pęczak, pieczona dynia i szparagi, surówka z rzodkiewki i marchewki z jogurtem, kompot truskawkowy.

D: ryż, bez oleju

Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami i jajkiem, natka pietruszki.

D: bez jajka.

 
Alergeny Mleko (laktoza), gluten Ryba, gluten, jaja Seler  
  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przejdź do treści