DATA | ŚNIADANIE I i II | DRUGIE DANIE | ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
08.02.2021 |
Kaszka ryżowa na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, plasterki żółtego sera, sałata karbowana, ogórek zielony. Herbata. D: Kaszka b/ml/b/gl, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, szynka z kurczaka. II śniadanie – mix owocowy. Woda
|
Makaron pełnoziarnisty.
Pieczone pulpeciki wieprzowe w sosie morelowo-śliwkowym. Jarzynka: gotowany brokuł i dynia. Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą i olejem. Kompot owocowy. D: makaron baz jaj/ryżowy/kasza jaglana, pulpeciki w sosie ziołowym. |
Zupa krem kalafiorowo-porowa z groszkiem ptysiowym, natką pietruszki i olejem.
D: zupa bez selera, zupa z kaszą kukurydzianą.
|
Kisiel wiśniowo-brzoskwiniowy. Herbatniki bio.
D: herbatniki b/jaj i mleka/wafelek kukurydziany.
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten | Gluten, jaja. | Gluten, jaja. | Gluten, jaja, mlako(laktoza). |
Wtorek
09.02.2021 |
Płatki jaglane na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta jajeczna z awokado i czosnkiem, słupki papryki. Herbata. D: płatki jaglane na mleku roślinnym, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, pasta z soczewicy z awokado i czosnkiem. II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Ziemniaki z koperkiem.
Kotlecik z mintaja w sosie musztardowo-miodowym. Jarzynka: gotowana kolorowa fasolka. Surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem. Kompot gruszkowo-śliwkowy. D: kasza jaglana, klopsiki z indyka, surówka z olejem
|
Zupa jarzynowa z kaszą gryczaną krakowską, natką i olejem.
D: zupa bez selera, zupa z kaszą kukurydzianą. |
Koktajl czereśniowy na maślance. Ciasto piaskowe.
D: koktajl na mleku roślinnym. Babeczki bananowe bej jaj/babeczki kukurydziane.
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten, jaja. | Ryba, jaja, mleko(laktoza) | Seler. | Mleko(laktoza), gluten, jaja. |
Środa
10.02.2021 |
Kawa orkiszowa na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor malinowy. Herbata. D: Kawa orkiszowa na mleku roślinnym, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light., szynka z kurczaka, papryka. II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Kasza orkiszowa.
Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo-porowym. Jarzynka: marchewka junior i cukinia. Surówka z sałaty lodowej, zielonego ogórka, rzodkiewki z jogurtem. Kompot truskawkowy. D: sos porowy, surówka z olejem. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, natką pietruszki i olejem.
D: zupa bez selera.
|
Deser jogurtowy z owocami i amarantusem
D: pudding kukurydziany na mleku roślinnym z musem malinowym. |
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten. | Mleko(laktoza), jaja. | Seler. | Mleko(laktoza), gluten. |
Czwartek
11.02.2021 |
Makaron na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, szynka z kurczaka, słupki papryki. Herbata. D: makaron/ryżowy na mleku roślinnym, kaszka b/m, b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Risotto drobiowe z warzywami.
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem, marchewką i olejem. Kompot owocowy. D: kasza gryczana |
Zupa kapuśniak z ziemniakami, natką .
D: zupa bez selera |
Pączki z cukrem pudrem. Mleko do picia.
D: pączki na mleku roślinnym. Placuszki bez jaj i mleka/placuszki kukurydziane. Mleko roślinne do picia.
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten. | Seler. | Mleko (laktoza), gluten, jaja. | |
Piątek
12.02.2021 |
Płatki kukurydziane na mleku
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta hummus paprykowy, cykoria kolorowa i rzodkiewka. Herbata. D: płatki na mleku roślinnym, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Ziemniaki z koperkiem.
Pieczony łosoś w sosie szpinakowym. Jarzynka: gotowana kolorowa fasolka. Surówka z czerwonej kapustki z cebulą i olejem. Kompot czereśniowym.
|
Zupa pomidorowa z lanymi kluskami, natką pietruszki i olejem.
D: zupa z kaszą kukurydzianą, zupa bez selera.
|
Serek waniliowy z prawdziwą wanilią, musem jagodowym i wafelkiem orkiszowym. Kakao do picia.
D: przecier owocowy Bobovita. Wafelek orkiszowy/kukurydziany. Kakao na mleku roślinnym. |
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten. | Ryba. | Gluten, jaja, seler. | Mleko(laktoza), gluten |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…). |