Jadłospis | Żłobek nr 53

Jadłospis-09-13-11-2020

DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

09.11.2020

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane, masło, plasterek sera żółtego, ogórek kiszony, mięta do picia.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, szynka z kurczaka, pasta z zielonego groszku z czosnkiem.

II: mandarynki, gruszki, jabłka.

Klopsik z indyka w kokosowym sosie curry, ryż pełnoziarnisty, kalafior na jarzynkę, mix sałat z pomidorkami, papryką, awokado, kiełkami słonecznika, oliwkami w sosie winegret, kompot z malin i jabłek.

D: klopsik z indyka, surówka bez jogurtu.

Zupa jarzynowa z batatami, natka pietruszki

 

Koktajl z maślanki i jogurtu z jagodami, wafelek orkiszowy.

D: mus z gruszki z preparowanym prosem, herbatka owocowa.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, cytrusy Gluten, jaja, mleko(laktoza), Seler Mleko(laktoza), gluten, jaja
Wtorek

10.11.2020

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewka.

D: Kakao na napoju jaglanym, dżem.

II: Banany, jabłka, gruszki.

 Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki na parze, sałatka z buraczków z jabłkiem i oliwą.

Kompot ze śliwek i gruszek,

D:

Zupa kalafiorowa z kasza jaglaną.

D: kasza jaglana.

 

Strucla drożdżowa z twarogiem,

kakao na mleku.

D: ciasteczka z amarantusem, bananem i rodzynkami, kakao na mleku jaglanym.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Gluten, jajo, seler,  mleko(laktoza), Seler, gluten Mleko(laktoza), gluten, jaja, kakao
Czwartek

12.11.2020

Płatki jaglane pszenne na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z marchewki z ziołami, sałata roszponka. herbatka rumiankowa.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, j.w, dżem.

II: arbuz, jabłko gruszka.

  Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, makaron ryżowy, fasolka zielona z sezamem, surówka z kapusty włoskiej z marchewką cebulka i oliwą,

kompot truskawkowy

D: klopsik z indyka, ziemniak

Zupa krem z selera z ziemniakami natką pietruszki

D: zupa jarzynowa

Twarożek z kruszona czekoladą i musem z mango, biszkopty, herbatka owocowa.

D:, przecier owocowy Bobo-vita, biszkopty b/j/g.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten. Gluten, seler, jaja Seler Mleko(laktoza), gluten, jaja
Piątek

13.11.2020

Kawa na mleku, pieczywo mieszane, masło twarożek ze szczypiorkiem, papryka zółta, herbata owocowa.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, szynka z kurczaka, miód.

II: pomarańcze, jabłka, gruszki.

Pieczony łosoś w sosie z zielonego groszku, ziemniaki na parze z koperkiem, kapusta czerwona na jarzynkę, surówka z sałaty lodowej, marchewki w ziołowym sosie jogurtowym, kompot z wiśni.

D: surówka bez jogurtu.

Zupa krem z kukurydzy z kaszą kukurydzianą, natka pietruszki.

D:zupa z kleikiem ryzowym.

 

 

Ciasto marchewkowe, mleko do picia.

D: Babeczka z gruszką. przecier owocowy Bobo-vita.

 

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, cytrusy Mleko(laktoza), gluten, ryba Seler, gluten, Mleko(laktoza) gluten, jaj,
  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

Przejdź do treści