Jadłospis | Żłobek nr 53

Jadłospis 15-19.02.2021

DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

15.02.2021

Kawa orkiszowa na mleku modyfikowanym

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  pasta z sera mozzarella z ziołami, słupki papryki, wiórki rzodkiewki.

Herbata.

D: Kaszka b/ml,b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light ,polędwica z kurczaka

II śniadanie – mix owocowy. Woda

Kasza jęczmienna bio.

Zrazik wołowy w sosie majerankowym.

Jarzynka: gotowane buraczki.

Surówka z selera z jabłkiem, rodzynkami i jogurtem.

Kompot owocowy.

D: kasza jaglana, zrazik schabowy, surówka z marchewki, surówka z olejem.

Zupa brokułowa z ziemniakami, natką pietruszki i olejem.

 

D: zupa  bez selera

Koktajl mango na jogurcie z mlekiem kokosowym i nasionami chia Wafelek ryżowy/kukurydziany.

 

D: koktajl na mleku roślinnym.

 

 

Alergeny Mleko (laktoza), gluten ,jajka. Gluten, seler, mleko(laktoza) Seler. Mleko(laktoza).
Wtorek

16.02.2021

Płatki jęczmienne na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  jajecznica, plasterki zielonego ogórka.

Herbata.

D: Kaszka b/ml, b/g,  wafelek kukurydziany ,masło roślinne flora Light, polędwica z kurczaka,

II śniadanie – mix owocowy. Woda

Ziemniaki z koperkiem.

Ryba z warzywami w sosie pomidorowym.

Surówka z kalarepy z marchewką i jogurtem.

Kompot śliwkowy.

D: sos ziołowy, surówka z oliwą.

Zupa krem z białych warzyw z płatkami ryżowymi, natką i oliwą.

 

D: zupa bez selera, zupa z kaszą kukurydzianą.

 

 

Makaron z serkiem i musem truskawowym. Rumianek.

 

 

D: makaron bez jaj z musem/makaron ryżowy/mus owocowy.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jajka. Ryba, mleko(laktoza) Seler. Mleko(laktoza), gluten, jaja
Środa

17.02.2021

Owsiane kluski lane na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica z kurczaka, sałata karbowana, plasterki zielonego ogórka

Herbata.

D: Kasza b/ml,b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light,

II śniadanie – mix owocowy. Woda

Kasza bulgur bio.

Kotlecik z soczewicy w sosie musztardowym.

Jarzynka: gotowana marchew junior i dynia.

Surówka z sałaty rukoli i szpinaku baby, pomidorków koktajlowych z oliwkami i oliwą z czosnkiem.

Kompot z czarnej porzeczki.

D: kasza gryczana.

Zupa z batatów i marchewki z mlekiem kokosowym, natką i olejem.

 

D zupa bez selera.

 

Babeczka marchewkowa. Jogurt malinowo-bananowy z nasionami chia.

 

D: babeczka bez jaj i mleka/babeczka kukurydziana z bananem. Napój na mleku roślinnym.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten. Gluten, jaja. Seler Mleko(laktoza), gluten, jaja
Czwartek

18.02.2021

Kasza kukurydziana na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  pasta z pieczonego bakłażana z czosnkiem, plasterki kiszonego ogórka.

Herbata.

D: Kaszka b/ml, b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light,

II śniadanie – mix owocowy. Woda

Ziemniaki z koperkiem.

Kulki wieprzowo-wołowe w sosie chrzanowym.

Jarzynka: gotowana czerwona kapustka.

Mizera.

Kompot owocowy.

D: kulki wieprzowe, tarty ogórek.

Zupa fasolowa z kaszą jęczmienną, natką i olejem.

D: zupa z kaszą kukurydzianą, zupa bez selera.

Ciasto amerykańskie z jabłkiem. Mleko do picia.

 

D: ciasto z jabłkiem bez jaj/placuszki kukurydziane z gruszką. Mleko roślinne do picia.

 

Alergeny Mleko (laktoza), gluten. Jaja, mleko(laktoza) Gluten, seler. Gluten, jaja, mleko(laktoza)
Piątek

19.02.2021

Płatki owsiane na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z suszonymi pomidorami, pomidor malinowy.

Rumianek.

D: Kaszka b/ml, b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, szynka z kurczaka.

II śniadanie – mix owocowy. Woda

Ziemniaki z koperkiem.

Klopsiki z indyka w sosie curry na mleku kokosowym.

Jarzynka: gotowana dynia.

Surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem.

Kompot borówkowo-brzoskwiniowy.

D: surówka z olejem.

Zupa z cukinii z kaszą jaglaną i, natką i olejem.

 

D: zupa bez selera, zupa z kaszą kukurydzianą.

Budyń kakaowy z musem wiśniowym.

 

D: budyń na mleku roślinnym.

 

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, Jaja, mleko(laktoza). Seler, Mleko(laktoza).
  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

Przejdź do treści