Jadłospis | Żłobek nr 53

Jadłospis 16-20.11.2020

DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

16.11.2020

Płatki jęczmienne na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, pomidor malinowy, herbatka z cytryną.

D: Kaszka bezmleczne z owocami, masło flora, szynka z kurczaka.

II: sok z pomarańczy, gruszka, jabłka.

  Zrazik wołowy w sosie musztardowym, makaron mini piórka, fasolka żółta i zielona, surówka z rzodkiewki i marchewki z rodzynkami, jabłkiem i jogurtem.

Kompot z borówek i jabłek.

D: kotlecik z indyka, makaron b/j/g., surówka b/jogurtu.

Zupa ogórkowa ziemniakami, natka pietruszki.

 

Koktajl truskawkowo-bananowy z jogurtu, chrupki kukurydziane.

D: Koktajl z napojem jaglanym,

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, cytrusy Mleko(laktoza), gluten, jaja, seler, sezam. seler Mleko(laktoza)
Wtorek

17.11.2020

 

Płatki pszenne na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem Twarożek ze szczypiorkiem, papryka żółta,

herbata rumiankowa.

D: kaszki bezmleczne z owocami, flora, pasta z soczewicy.

II: banany, mandarynki, gruszki.

Kulki wieprzowo-drobiowe w sosie koperkowym, kasza gryczana palona, buraczki na jarzynkę, surówka z selera z jabłkiem, morelami i jogurtem. Kompot z  wiśni

D: surówka b/ jogurtu

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami.

 

Ciasto amerykańskie z jabłkiem, mleko do picia.

D: kleik ryżowy z malinami, herbatka owocowa.

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, cytrusy Mleko(laktoza), gluten, jaja, seler seler Mleko(laktoza), gluten, jaja
Środa

18.11.2020

Kawa na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta z jaj z cebulką ogórek świeży, herbata z cytryną.

D: Kaszka bezmleczna, masło flora, miód

II: winogrona,  jabłka, gruszki.

Pulpecik z dorsza w sosie ziołowo cytrynowym, ziemniaki, bukiet z jarzyn,  mix sałat z pomidorkiem papryką , kiełkami słonecznika i oliwkami w sosie winegret. Kompot z malin i jagód

D: kulki z indyka, surówka b/jogurtu.

Zupa krem z dyni kasza kukurydzianą, pestki dyni Napój owocowy Bobo-vita, wafelek orkiszowy z musem jabłkowo ananasowym

D jw, wafel ryżowy.

 

 

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, jaja, cytrusy Ryba, mleko(laktoza), gluten, jaja. Seler  
Czwartek

19.11.2020

Płatki żytnie na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbatka miętowa.

D: Kaszka bezmleczna z owocami, masło flora, szynka z kurczaka, dżem.

II: kaki, gruszki, jabłka,

Kotlecik z indyka w sosie żurawinowym, kasza bulgur, brokuł na jarzynkę z płatkami migdałów, surówka z pomidorów cebulka i kukurydzą. Kompot z owoców mieszanych

D: gulasz z indyka, ziemniaki, surówka z marchewki.

Zupa jarzynowa z makaronem orkiszowym, natka pietruszki.

D: makaron b/ glutenu i jaja.

Budyń czekoladowy, herbatniki

D: Budyń z mleka jaglanego, wafelek kukurydziany

Alergeny Mleko(laktoza), gluten Mleko(laktoza), gluten. jaja Seler, gluten, jaja  Kakao, mleko(laktoza), gluten, jaja
Piątek

20.11.2020

Makaron literki na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego, szynka wieprzowa, papryka czerwona, sałata lodowa, herbata owocowa.

D: kaszki bezmleczne z owocami, flora, dżem.

II: Banany,  mango, jabłka, gruszki.

Pieczony łosoś w sosie imbirowym, ziemniaki szpinak, surówka Colesław z jabłkiem i jogurtem. Kompot z owoców mieszanych.

D: surówka b/jogurtu.

Zupa pomidorowa z ryżem, natka pietruszki.

D: Krem z jarzyn z ryżem

 

Sernik z jogurtów greckich polany musem z brzoskwini,

D: przecier –owocowy Bobo-vita, wafel kukurydziany.

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, jaja Ryba, mleko(laktoza), gluten, jaja. seler Mleko(laktoza) gluten, jaja.
  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

 

Przejdź do treści