DATA | ŚNIADANIE I i II | DRUGIE DANIE | ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
22.02.2021 |
Kakao na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, plasterki żółtego sera, sałata lodowa, słupki kolorowej papryki. Herbata. D: Kaszka b/ml/b/gl, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, pasta z ciecierzycy z ziołami. II śniadanie – mix owocowy. Woda
|
Kasza kus-kus razowa.
Pieczone pulpeciki cielęco-wieprzowy w sosie słodko-kwaśnym. Jarzynka: gotowany żółta i zielona fasolka. Surówka z białej kapusty z zielonym ogórkiem w sosie jogurtowo-ziołowym. Kompot porzeczkowy. D: kasza jaglana, pulpeciki wieprzowy/sos ziołowy, surówka z olejem. |
Zupa krem kalafiorowa z groszkiem ptysiowym, natką pietruszki i olejem.
D: zupa bez selera, zupa z kaszą kukurydzianą.
|
Koktajl brzoskwiniowo-wiśniowy na maślance. Chrupki kukurydziane.
D: koktajl na mleku roślinnym.
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten | Gluten, jaja, mleko (laktoza) | Gluten, jaja. | Mleko(laktoza). |
Wtorek
23.02.2021 |
Płatki orkiszowe na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, szynka wieprzowa, sałatka z rukoli z pomidorkami koktajlowymi, rzodkiewką, oliwkami i sosem ziołowym. Herbata. D: Kaszka b/ml,b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, sałatka b/pomidorów. II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Makaron orkiszowy
Wegetariański sos „spaghetti” z bakłażanem i pomidorami. Jarzynka: gotowana dynia Surówka z kalarepy z papryką i jogurtem. Kompot śliwkowy. D: makaron ryżowy/kasza jaglana, sos bakłażanowy, surówka z olejem. |
Zupa jarzynowa z ziemniakami, cząstką jajka, natką i olejem.
D: zupa bez selera, bez jajka, zupa z kaszą kukurydzianą. |
Pszenno-kukurydziane placuszki z bananem i daktylami. Kawa zbożowa do picia.
D: placuszki kukurydziane, placuszki bez jaj/bez banana. Kawa orkiszowa na mleku roślinnym/mleko roślinne. |
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten, jaja. | Gluten, mleko(laktoza) | Jajka, seler. | Gluten, jaja, mleko(laktoza). |
Środa
24.02.2021 |
Mix płatków na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z ziołami, plasterki zielonego ogórka i kiełki lucerny. Herbata. D: Kaszka b/ml, b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light., pasta z ciecierzycy. II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Ziemniaki z koperkiem.
Kotlecik z mintaja w sosie szpinakowym. Jarzynka: gotowana mini marchewka. Surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczą i jogurtem. Kompot truskawkowy. D: surówka z oliwą. |
Zupa z soczewicą i jarzynami z kaszą kukurydzianą, natką pietruszki i olejem.
D: zupa bez selera.
|
Budyń waniliowy z prawdziwą wanilia i musem malinowym.
D: budyń na mleku roślinnym. |
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten. | Ryba, jaja, mleko(laktoza) | Seler. | Mleko(laktoza). |
Czwartek
25.02.2021 |
Makaron na mleku.
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta warzywna z bobem, czosnkiem i ziołami, plasterki kiszonego ogórka. Herbata. D: Kaszka b/m, b/g, wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Ryż.
Roladki drobiowe w sosie figowym. Jarzynka: gotowany brokuł Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, cebulą i oliwą. Kompot owocowy. D: kasza gryczana |
Zupa meksykańska z batatami, natką i oliwą.
D: zupa bez selera. |
Smoothie ananasowe na jogurcie greckim z nasionami chia. Wafle orkiszowe.
D: smoothie na mleku migdałowym/jaglanym. Wafelek kukurydziany.
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten. | Jaja. | Seler. | Mleko (laktoza), gluten. |
Piątek
26.02.2021 |
Kasza jęczmienna na mleku
Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, gotowane jajko, sałata masłowa i plasterki pomidora malinowego. Herbata. D: Kaszka b/ml, b/g., wafelek kukurydziany, masło roślinne flora Light, II śniadanie – mix owocowy. Woda |
Ziemniaki z koperkiem.
Pieczony łosoś w sosie chrzanowym. Jarzynka: gotowany kalafior. Surówka z białej rzodkwi, czerwonej cykorii i marchewki z jogurtem. Kompot czereśniowym.
|
Zupa dyniowo-marchewkowa z kaszą jaglaną, mlekiem kokosowym, świeżym imbirem, natką pietruszki i oliwą.
D: zupa bez selera.
|
Serowe babeczki. Mleko do picia.
D: waniliowe babeczki bez jaj/mleka/babeczka kukurydziana z bananem. Herbata owocowa.
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten. | Ryba, jaja, mleko(laktoza) | Seler. | Mleko(laktoza), gluten, jaja. |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…). |