Jadłospis | Żłobek nr 53

Jadłospis 19-23.10.2020

DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

19.10.2020

Płatki kukurydziane na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem plasterek sera żółtego, ogórek świeży,

D: Kaszki bezmleczne z owocami, masło flora, szynka z wieprzowa, herbatka z cytryną.

II: arbuz jabłka, gruszki.

Kotlecik schabowy w sosie pomidorowym, makaron pełnoziarnisty, brokuł i kalafior na jarzynkę, surówka  Coleslaw z marchewka, jabłkiem i oliwa.

Kompot z żurawiny i gruszek.

D: makaron b/jaj i glutenu, kasza kuskus

 

 

Zupa krem z dyni i marchewki z batatami, pestkami dyni, zabielana mlekiem kokosowym, natka pietruszki

 

Kisiel z mango i ananasa, biszkopciki, ciasteczka b/g/j, kostka gorzkiej czekolady.

 

.

 

Alergeny Mleko(w tym laktoza), gluten, cytrusy gluten, jaja, seler, jaja, gluten
Wtorek

20.10.2020

 

Płatki ryżowe na mleku. kaszka mleczna ryżowa  Nestle – dla grup 1.

Kanapki z pieczywa mieszanego, pasta z jaj ze szczypiorkiem, rzodkiewka, roszponka, herbata z cytryna i imbirem.

D: Kaszka bezmleczna z owocami, masło flora,

II: banany, jabłka, gruszki.

 

Pulpety drobiowe w sosie porowym, kasza jaglana, buraczki na jarzynkę.

sałata lodowa z kukurydza, ananasem, płatkami migdałów i jogurtem.

Kompot z owoców mieszanych.

D: kotlecik z indyka, surówka bez jogurtu.

 

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami,  natka pietruszki.

 

Twarożek z musem jagodowym, herbatnik zoo, mleko do picia.

D: Mus z gruszek i jagód z ekspandowanym orkiszem.

Alergeny Mleko(w tym laktoza), gluten, jaja, cytrusy gluten, jaja, mleko(w tym laktoza) seler Mleko( w tym laktoza), gluten, jajo
Środa

21.10.2020

Kawa na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, szynka z kurczaka, paseczek cykorii pomidor koktajlowy, herbatka rumiankowa.

D: kaszki bezmleczne, masło flora, j.w,

II: mandarynki, gruszki, jabłka.

Pulpecik z mintaj w sosie koperkowym ziemniaki na parze, marchewka mini, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, cebulka i oliwą.

Kompot z wiśni i śliwek

 

 

 

.

Zupa selerowa z kaszą owsianą, zabielana mlekiem kokosowym, natka pietruszki

D: zupa koperkowa

  Ciasto piaskowe, koktajl z maślanki z truskawkami,

.

D: makaron bez glutenu i jaj z musem truskawkowym, przecier Bobo-vita. herbatka owocowa.

 

Alergeny Mleko(w tym laktoza),  gluten, cytrusy Ryba,  gluten, jaja, seler. seler, gluten, Mleko( w tym laktoza), jaja, gluten, kakao
Czwartek

22.10.2020

Makaron ryż na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i oliwkami, rukola

Herbata owocowa.

D: kaszka bezmleczna z owocami, masło flora, jw.

II: mango, kiwi, gruszki

 

Kaszotto z kaszy bulgur z indykiem i jarzynami  surówka z ogórka kiszonego  czerwona papryką, kukurydzą, cebulka , kiełki słonecznika, jabłkiem i oliwą.

Kompot z owoców mieszanych.

D: kasza gryczana palona.

  Zupa barszczyk czerwony z jajkiem i ziemniakami, natka pietruszki

D: bez jajak

 

Serek z jogurtów greckich z sałatką owocową, (banan, brzoskwinia, ananas,), , chrupki kukurydziane, nektar Bobo-vita.

D: Napój z napoju jaglanego z owocami j.w.

Alergeny Mleko(w tym laktoza), gluten,  gluten,  seler. Seler, jajko Mleko(w tym laktoza),
Piątek

23.10.2020

Płatki żytnie na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego, twarożek z czerwona cebulką, papryka żółta, kiełki lucerny, herbata owocowa.

D: kaszki bezmleczne z owocami, flora, szynka z kurczaka

II: banany, gruszki, jabłka.

Paluszki z ryby w sosie ziołowo- cytrynowym, ziemniaki z koperkiem, fasolka żółta z sezamem, surówka z dyni i marchewki z jabłkiem, brzoskwinią i daktylami

Kompot ze śliwek i jabłek.

 

Zupa pomidorowa z ryżem, natka pietruszki

D z makaronem

 

 

 

Ciasto drożdżowe z rodzynkami i kruszonką, kakao na mleku.

D: ciasteczka z amarantusa z bananem rodzynkami, nektar Bobo-vita.

Alergeny Mleko(w tym laktoza), gluten,  Ryba, gluten, jaja, sezam, mleko w tym laktoza seler Mleko( w tym laktoza), gluten. jaja
  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

Przejdź do treści