DATA | ŚNIADANIE I i II | DRUGIE DANIE | ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
21.09.2020 |
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane masło, twarożek z czerwoną cebulką, papryka żółta, rumianek do picia.
D: Kaszka bezmleczne z owocami, flora, pasta z soczewicy z ziołami. II: winogrono ciemne, jabłka, gruszki |
Potrawka z indyka z jarzynami, makaron razowy, surówka z pomidorów z cebulką i kukurydzy w ziołowym sosie jogurtowym, kompot z wiśni i śliwek
D:, makaron b/jaj i glutenu, surówka b/jogurtu. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami z natka pietruszki.
|
Budyń waniliowy z kostką brzoskwini, herbatniki zoo.
D: kleik ryzowy z jagodami. |
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten, | Mleko(laktoza), gluten, seler | Seler | Mleko(laktoza), jaja |
Wtorek
22.09.2020 |
Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, masło, plasterek sera żółtego, ogórek świeży, sałata roszponka, herbata z cytryną
D: Kaszka bezmleczna ryżowa z owocami, flora, szynka z kurczaka, II: banany, jeżyny, jabłka, gruszka. |
Kotlecik z cielęcy w sosie morelowym, ziemniaki na parze z koperkiem, brokuły na jarzynkę z płatkami migdałów, surówka z cukinii i marchewki z jabłkiem i jogurtem, kompot z owoców mieszanych.
D: kotlecik z indyka, surówka b/jogurtu |
Zupa pomidorowa z ryżem, natką pietruszki.
|
Ciasto murzynek, maślanka truskawkowa.
D: mus z gruszki z amarantusem, herbatka rumiankowa. |
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten, cytrusy | Mleko(laktoza), gluten, jaja, seler | Seler | Mleko(laktoza), gluten, jaja, kakao |
Środa
23.09.2020 |
Zacierki na mleku, pieczywo mieszane, masło szynka z kurczaka, sałata lodowa, papryka czerwona, rzodkiewka, herbata owocowa.
D: Kaszka bezmleczne z owocami, flora, j.w, dżem II: śliwki, gruszki, jabłka. |
Pieczone paluszki z ryby w sosie musztardowym kasza orkiszowa bukiet z jarzyn (kalafior, brokuł, marchewka, mini), surówka czerwonej kapusty z jabłkiem, cebulka, kompot z wiśni.
D, kasza gryczana, |
Zupa krem z kalarepki z ziemniakami, natka pietruszki, | Kisiel z owoców leśnych, chrupki kukurydziane.
D: przecier Bobo-vita.
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten, jaja | Ryba, gluten, jaja, mleko(laktoza), | seler | |
Czwartek
24.09.2020 |
Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z marchewki z pestkami słonecznika i nasionami chia, sałata rukola, herbata z cytryną.
D: Kaszka bezmleczne z owocami, flora, j.w. II: mango, borówki, gruszki, jabłka. |
Pulpety drobiowe w sosie ziołowym ziemniaki z koperkiem, dynia na jarzynkę, surówka z selera z daktylami i jogurtem, kompot z truskawek.
D:, pulpety z indyka, surówka b/jogurtu |
Zupa krem z kukurydzy z makaronem ryżowym,
|
Strucla z twarogiem, kawa z mlekiem.
D: babeczka z gruszką b/jaj, przecier Bobo-vita.
|
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten, cytrusy | Gluten, jaja, mleko(laktoza), seler | Seler | Mleko(laktoza), gluten, jaja |
Piątek
25.09.2020 |
Mleko do picia, pieczywo mieszane, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorek koktajlowy, herbata, owocowa.
D; Kaszka bezmleczna ryżowa z owocami, flora, miód. II: nektarynki, jabłka, gruszki. |
Pieczony łosoś w sosie chrzanowym, kasza kuskus, marchewka na jarzynkę surówka z kapusty kiszonej z cebulką i jabłkiem, kompot z owoców mieszanych.
D: ryż |
Zupa barszczyk ukraiński z ziemniakami, natka pietruszki.
|
Twarożek z jogurtów greckich z musem malinowym, biszkopty, nektar Bobo-vita.
D: mus z płatków jaglanych na mleku kokosowym z malinami, |
Alergeny | Mleko (laktoza), gluten, jaja | Ryba, gluten, jaja | Seler | Mleko(laktoza), gluten, jaja |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
|