Jadłospis | Żłobek nr 53

Jadłospis 21.09.2020-25.09.2020

DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

21.09.2020

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane masło, twarożek z czerwoną cebulką, papryka żółta, rumianek do picia.

D: Kaszka bezmleczne z owocami, flora, pasta z soczewicy z ziołami.

II: winogrono ciemne, jabłka, gruszki

Potrawka z indyka z jarzynami, makaron razowy, surówka z pomidorów z cebulką i kukurydzy w ziołowym sosie jogurtowym, kompot z wiśni i śliwek

D:, makaron b/jaj i glutenu, surówka b/jogurtu.

Zupa ogórkowa z ziemniakami z natka pietruszki.

 

Budyń waniliowy z kostką brzoskwini, herbatniki zoo.

D: kleik ryzowy z jagodami.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, Mleko(laktoza), gluten, seler Seler Mleko(laktoza), jaja
Wtorek

22.09.2020

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, masło, plasterek sera żółtego, ogórek świeży, sałata roszponka, herbata z cytryną

D: Kaszka bezmleczna ryżowa z owocami, flora, szynka z kurczaka,

II: banany, jeżyny, jabłka, gruszka.

Kotlecik z cielęcy w sosie morelowym, ziemniaki na parze z koperkiem, brokuły na jarzynkę z płatkami migdałów, surówka z cukinii i marchewki z jabłkiem i jogurtem, kompot z owoców mieszanych.

D: kotlecik z indyka, surówka b/jogurtu

Zupa pomidorowa z ryżem, natką pietruszki.

 

Ciasto murzynek, maślanka truskawkowa.

D: mus z gruszki z amarantusem, herbatka rumiankowa.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, cytrusy Mleko(laktoza), gluten, jaja, seler Seler Mleko(laktoza), gluten, jaja, kakao
Środa

23.09.2020

Zacierki na mleku, pieczywo mieszane, masło szynka z kurczaka, sałata lodowa, papryka czerwona, rzodkiewka, herbata owocowa.

D: Kaszka bezmleczne z owocami, flora, j.w, dżem

II: śliwki, gruszki, jabłka.

Pieczone paluszki z ryby w sosie musztardowym kasza orkiszowa bukiet z jarzyn (kalafior, brokuł, marchewka, mini), surówka czerwonej kapusty z jabłkiem, cebulka, kompot z wiśni.

D, kasza gryczana,

Zupa krem z kalarepki z ziemniakami, natka pietruszki, Kisiel z owoców leśnych, chrupki kukurydziane.

D: przecier Bobo-vita.

 

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Ryba, gluten, jaja, mleko(laktoza),  seler  
Czwartek

24.09.2020

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z marchewki z pestkami słonecznika i nasionami chia, sałata rukola, herbata z cytryną.

D: Kaszka bezmleczne z owocami, flora, j.w.

II: mango, borówki, gruszki, jabłka.

Pulpety drobiowe w sosie ziołowym ziemniaki z koperkiem, dynia na jarzynkę, surówka z selera z daktylami i jogurtem, kompot z truskawek.

D:, pulpety z indyka, surówka b/jogurtu

Zupa krem z kukurydzy z makaronem ryżowym,

 

Strucla z twarogiem, kawa z mlekiem.

D: babeczka z gruszką b/jaj, przecier Bobo-vita.

 

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, cytrusy Gluten, jaja, mleko(laktoza), seler Seler Mleko(laktoza), gluten, jaja
Piątek

25.09.2020

 Mleko do picia, pieczywo mieszane, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorek koktajlowy, herbata, owocowa.

D; Kaszka bezmleczna ryżowa z owocami, flora, miód.

II: nektarynki, jabłka, gruszki.

Pieczony łosoś w sosie chrzanowym, kasza kuskus, marchewka na jarzynkę surówka z kapusty kiszonej z cebulką i jabłkiem, kompot z owoców mieszanych.

D: ryż

Zupa barszczyk ukraiński z ziemniakami, natka pietruszki.

 

Twarożek z jogurtów greckich z musem malinowym, biszkopty, nektar Bobo-vita.

D: mus z płatków jaglanych na mleku kokosowym z malinami,

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jaja Ryba, gluten, jaja Seler Mleko(laktoza), gluten, jaja
  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

 

Przejdź do treści