Jadłospis - Żłobek 67 | Żłobek nr 67

Jadłospis 08.11.2021- 19.11.2021

Śniadanie Drugie danie Zupa /Podwieczorek
08.11.2021 PONIEDZIAŁEK Zacierki  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką; DBM –dżem, kaszki b. mleczne II śniadanie: owoce DBM: kaszka b. ml  z owocami   Kasza bulgur,  gulasz drobiowy w sosie  paprykowym, kalafior gotowany, surówka z kapusty czerwonej   i jabłka, Kompot wieloowocowy   Zupa  dyniowo-kukurydziana z ziemniakami,   natką pietruszki Koktajl owocowy z  owocami leśnymi, DBM – groszek ptysiowy
ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica,  żyto) Gluten (pszenica), jaja Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja
09.11.2021 WTOREK Płatki jęczmienne na mleku , pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna +ogórek kiszony, II śniadanie:  owoce DBM:  kaszki ryżowe z owocami Ziemniaki puree z koperkiem, medaliony  rybne, sos cebulowo-ziołowym, marchew junior gotowana z groszkiem ziel, , surówka z kapusty włoskiej, marchwi  i jabłka, Kompot wieloowocowy Zupa ogórkowa  z  zieleniną i ziemniakami. Budyń  z polewą owocową, wafle DBM: kisiel wieloowocowy,  
ALERGENY gluten (pszenica, jęczmień,  żyto ), mleko, ser,(laktoza) Gluten (pszenica), laktoza (twaróg, jogurt), jaja  laktoza (mleko) seler, jaja, gluten(pszenica)
10.11.2021 ŚRODA Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina,  mix sałat,   rzodkiewka, II śniadanie:  owoce DBM: kaszka ryżowa z owocami Ziemniaki puree z koperkiem, sos szczypiorkowo-porowy, mięsko gotowane z cielęciny, brukselka gotowana, surówka z marchwi, kiwi  z oliwą, Kompot wieloowocowy Zupa  – z krupnik  z koperkiem, Naleśniki z musem brzoskwiniowym, mleko  
12.11.2021 PIĄTEK Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mieszane z masłem,  ser mierzwiony  z  papryka czerwona II śniadanie:  owoce DBM: ryż z przecierem owocowym Kasza gryczana biała, kotlety warzywne , sos szpinakowy, fasolka szp. żółta, surówka z  dyni,  rzodkwi  i z oliwą.  Kompot wieloowocowy, Zupa – barszcz czerwony z ziemniakami, koperkiem  zabielany jogurtem Ciasto drożdżowe z twarogiem, bakaliami, kawa inka DBM; ryż jaśminowy z musem wieloowocowym.
ALERGENY laktoza (mleko),  gluten (pszenica, żyto) Gluten (pszenica), jaja laktoza (jogurt), gluten (pszenica), seler, jaja
15.11.2021 PONIEDZIAŁEK Płatki gryczane na mleku pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, herbata owocowa z cytryną i  imbirem,. DBM:  kaszki zbożowe z owocami, II śniadanie:,  owoce Ryż gotowany z natka pietruszki, klopsy z dorsza, sos ziołowy, dynia gotowana z selerem, surówka z buraka i   ogórka kiszonego /mał   z oliwą. Kompot wieloowocowy Zupa – krem  z  zielonego groszku z ziemniakami /batat,  mleczkiem kokosowym, koperkiem Koktajl z owocami , ciasteczka owsiane  
ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica,  żyto) Gluten (pszenica), jaja Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja
16.11.2021 WTOREK  Płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem, pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna,   papryka żółta II śniadanie: owoce   Makaron gotowany, mięsko  gotowane w sosie jarzynowo -żurawinowym  ze śliwką suszoną, seler gotowany z jabłkiem, surówka z ogórka kiszonego, pora i jabłka, kompot   wieloowocowy. Zupa  brokułowa , z  ziemniakami i  z zieleniną, Kasza manna na bazie mleka  z   owcami,
ALERGENY laktoza, gluten (pszenica, ,żyto), jaja Gluten (pszenica), jaja  laktoza (twaróg, jogurt), gluten, seler
17.11.2021 ŚRODA Płatki pszenne/  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty ze szczypiorem , DBM  kaszki ryżowe z owocami II śniadanie: sałatka owocowa Ziemniaki puree,  sos porowo- koperkowy bitki  schabowe fasolka szparagowa zielona,    sur.  z kapusty pekińskiej, marchwi, pora, kukurydzy i  jabłka z jogurtem greckim. Kompot wieloowocowy. Zupa pomidorowa   z  makaronem natką pietruszki, zabielany jogurtem. Koktajl z  owocami, biszkopt z rodzynkami
ALERGENY Gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) gluten (pszenica), jaja gluten, laktoza (mleko), jaja
18.11.2021 CZWARTEK Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorem, rzodkiewka DBM:  kaszki ryżowe z owocami II śniadanie:   Ziemniaki puree z koperkiem, bitki schabowe, jarzyny różne , surówka z ogórka zielonego i jabłka  Kompot wieloowocowy. Zupa ryżanka  z zieleniną Racuchy z jabłkiem mleko
  gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) gluten (pszenica), jaja Gluten (pszenica), jaja, Seler
19.11.2021 PIĄTEK Kawa  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina,  mix sałat,   II śniadanie:  owoce DBM: ryż z przecierem owocowym Kasza orkiszowa , kotlety jajeczne , sos szpinakowy, burak gotowany surówka z  białej rzodkwi i jabłka  Kompot wieloowocowy, Zupa – krem z mango z mleczkiem kokosowym i ziemniakami batat . Twarożek z truskawką, ciasteczka – biszkopty .
       

Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień

  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z  Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.  
Przewiń do góry
Przejdź do treści